Hoe aangepaste ROM's op Android te flashen met TWRP

Inhoudsopgave:

Hoe aangepaste ROM's op Android te flashen met TWRP
Hoe aangepaste ROM's op Android te flashen met TWRP
Anonim

Wat te weten

  • Back-upgegevens > installeer TWRP > zoek ROM > download build. Kies op de GApps-site een platform, versie en grootte.
  • Download en breng alles over naar uw apparaat > start het apparaat opnieuw op naar herstel. Selecteer power om op te starten in TWRP.
  • Selecteer vervolgens Wipe en voer een fabrieksreset uit. Selecteer op de TWRP-startpagina Install en volg de aanwijzingen.

Dit artikel legt uit hoe je een aangepast ROM installeert op een geroot Android-apparaat met behulp van het populaire herstelprogramma TWRP. Voordat je begint, heb je een geroot apparaat nodig met een ontgrendelde bootloader. Zonder beide kom je niet ver en je loopt het risico je apparaat te beschadigen.

Android flashen met aangepaste ROM's met TWRP

Maak een back-up van alles voordat je begint. Met dit proces worden uw sms-berichten, contacten, instellingen en zo ongeveer al het andere verwijderd. De bestanden op je apparaat zouden moeten blijven, maar het is toch een goed idee om er een back-up van te maken.

  1. Android-ROM's worden geflitst via een hulpprogramma voor systeemherstel. Het meest populaire herstelprogramma is momenteel TWRP, een uitstekende optie met een eenvoudige interface en touchscreen-ondersteuning. Installeer TWRP op uw apparaat voordat u verder gaat.
  2. Nu je TWRP hebt geïnstalleerd, is het tijd om naar een ROM te zoeken. Als je niet weet welke je moet kiezen, is LineageOS een fantastische plek om te beginnen. Ga naar de LineageOS-downloadpagina in de browser van uw desktop of Android-apparaat.

    Image
    Image

    Als je ervoor kiest om naar je bureaublad te downloaden, moet je dit bestand en de andere naar je telefoon overbrengen.

  3. Zoek de fabrikant van uw apparaat.

    • Op bureaublad: In het menu aan de linkerkant van het venster.
    • Op mobiel: tik op de drie streepjes bovenaan het venster om het zijvenster weer te geven.
    Image
    Image
  4. Het menu wordt uitgevouwen om u de beschikbare apparaatmodellen te tonen. Zoek en selecteer uw apparaat.

    Image
    Image
  5. Nadat je een model hebt geselecteerd, krijg je een lijst te zien met de beschikbare builds voor dat apparaat. Selecteer de nieuwste en download deze.

    Pak het ZIP-bestand niet uit. TWRP installeert het gecomprimeerde archief.

    Image
    Image
  6. Je hebt de Google Apps (GApps) nodig, die niet met LineageOS of een ROM wordt geleverd en apart moet worden geïnstalleerd. Ga eerst naar het Open GApps-project, dat alles biedt wat je nodig hebt in een handig ZIP-bestand dat je kunt installeren met TWRP.

    Image
    Image
  7. Selecteer het platform waarop uw apparaat is gebaseerd. Als u een Android-apparaat gebruikt dat in de afgelopen vijf jaar of zo is gemaakt, selecteert u ARM64, omdat dit waarschijnlijk de juiste keuze is.

    Om er zeker van te zijn dat je het juiste platform kiest, ga je naar de LineageOS Wiki en zoek je naar je apparaat. De architectuur wordt weergegeven onder de afbeelding van uw apparaat.

    Image
    Image
  8. Selecteer de Android-versie die u wilt installeren. De onderstaande tabel toont u de versies van Android zoals ze overeenkomen met LineageOS.

    Android-versies
    Android-versie LineageOS-versie Android-codenaam
    10.0 17 Android 10
    9.0 16 Taart
    8.1 15.1 Oreo
    8.0 15 Oreo
    7.1 14.1 Nougat
    6.0 13 Marshmallow
  9. Selecteer de grootte van het pakket dat u wilt downloaden. Als u hier niet bekend mee bent, selecteert u Stock om de standaard Android-ervaring te krijgen. Als u het absolute minimum wilt om toegang te krijgen tot de Google Play Store, selecteert u Pico.

    Image
    Image
  10. Als je alles in orde hebt, selecteer je het rode download icoon om je download te starten.

    Image
    Image
  11. Optioneel: Als u van plan bent uw apparaat opnieuw te rooten, kunt u Magisk gebruiken om de root-machtigingen te beheren. Als u niet bekend bent, is Magisk een krachtig hulpmiddel om uw apparaat te rooten en te beheren welke apps root-toegang krijgen. Ga naar de Magisk Github-pagina en download de nieuwste ZIP-bestandsrelease.
  12. Als je alles op je bureaublad hebt gedownload, zet het dan nu allemaal over naar je apparaat. U kunt dit doen via USB, Wi-Fi of hoe u zich het prettigst voelt. Plaats al uw bestanden ergens waar u ze gemakkelijk kunt vinden.

    Als je alles vanaf je Android-apparaat hebt gedaan, kun je deze stap overslaan.

  13. Je moet je apparaat opnieuw opstarten om te herstellen. Zoek naar je apparaat in de LineageOS Wiki en kijk onder de Speciale opstartmodi header om de knopcombinatie te vinden die je nodig hebt om opnieuw op te starten naar herstel.
  14. Schakel uw apparaat volledig uit en houd vervolgens de toetsencombinatie ingedrukt tijdens het opstarten om herstel te starten.
  15. Uw apparaat start op in een scherm waarop de Android-mascotte ligt. Gebruik de volumeregelaars om door de lijst met opstartopties te bladeren totdat u Herstelmodus bereikt. Selecteer de power toets om op te starten in TWRP.
  16. Het duurt een paar seconden voordat je apparaat op het TWRP-startscherm komt. U ziet een lijst met beschikbare opties in twee kolommen. Selecteer Wipe.
  17. Swipe onderaan de schuifregelaar naar rechts om de fabrieksinstellingen te herstellen.

    Image
    Image
  18. Selecteer na het resetten Back om terug te keren naar het Wipe scherm en selecteer vervolgens de pijl terugom naar huis terug te keren.
  19. Selecteer nu Install op de TWRP-startpagina.

    Image
    Image
  20. In het installatiescherm ziet u hopelijk uw ZIP-bestanden vermeld. Gebruik anders de bestandsnavigator in het bovenste gedeelte van het scherm om ze te lokaliseren. Hoe dan ook, selecteer eerst de LineageOS ROM.
  21. TWRP brengt je naar een scherm dat je laat weten dat je je ROM hebt toegevoegd aan de wachtrij om te flashen. Selecteer Voeg meer ritsen toe.
  22. Terug op het Install-scherm, selecteer vervolgens je Open GApps-zip. U komt op hetzelfde type scherm als toen u de ROM toevoegde.

    Als je ervoor hebt gekozen om Magisk op te nemen, selecteer je Add more Zips en voeg je het toe. Zo niet, ga dan verder en Veeg om de flits te bevestigen.

    Image
    Image
  23. TWRP komt in actie en flitst je ZIP-bestanden op volgorde. Afhankelijk van uw apparaat kan dit enige tijd duren, dus wees geduldig.
  24. Als het klaar is, selecteert u Systeem opnieuw opstarten.

    Image
    Image

    Voordat het apparaat opnieuw opstart, zal TWRP je vragen om de bijbehorende app te installeren. Veeg om dat ook te installeren.

  25. Het duurt deze keer wat langer voordat je apparaat volledig opnieuw is opgestart, omdat alles helemaal opnieuw wordt ingesteld. Zodra dit het geval is, moet u het hele installatieproces voor het nieuwe apparaat opnieuw doorlopen, inclusief inloggen op uw Google-account.
  26. Uw apparaat zou nu een aangepast Android-ROM moeten hebben.

Wat zijn Android-ROM's?

Android-ROM's zijn gewoon alternatieve versies van Android, waarbij sommige standaard verschillende apps bevatten, terwijl andere aangepaste kernels bevatten.

Bijna alle ROM's bevatten functies die niet beschikbaar zijn bij de fabrikant van uw apparaat, en bieden ook een onbeschreven blad om uw systeem omheen te bouwen, volledig vrij van onnodige bloatware en apps die u niet kunt installeren.

Aanbevolen: