Hoe u een aangepaste schermbeveiliging aan uw Mac kunt toevoegen

Inhoudsopgave:

Hoe u een aangepaste schermbeveiliging aan uw Mac kunt toevoegen
Hoe u een aangepaste schermbeveiliging aan uw Mac kunt toevoegen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek online een schermbeveiliging en download deze naar uw Mac. Dubbelklik op het bestand om het uit te vouwen als het is gecomprimeerd.
  • Dubbelklik om het ingebouwde installatieprogramma te openen. Selecteer of u voor alle gebruikers wilt installeren of alleen voor de huidige gebruiker. Klik vervolgens op Install.
  • Ga naar Systeemvoorkeuren > Desktop & Screen Saver > Screen Saver tab. Selecteer de nieuw geïnstalleerde schermbeveiliging om deze te activeren.

Dit artikel legt uit hoe je een aangepaste schermbeveiliging op je Mac installeert. Het bevat instructies voor automatische en handmatige installaties en informatie over het verwijderen van een screensaver.

Hoe screensavers op de gemakkelijke manier te installeren

Apple biedt een verscheidenheid aan schermbeveiligingen met macOS, maar vele andere zijn verkrijgbaar bij externe ontwikkelaars.

De meeste downloadbare Mac-schermbeveiligingen zijn slim; ze weten hoe ze zichzelf moeten installeren. Wanneer u klaar bent met het downloaden van een schermbeveiliging, kunt u deze met slechts een paar klikken automatisch installeren.

  1. Ga naar een aangepaste schermbeveiligingswebsite, zoals Screensavers Planet, en download een Mac-schermbeveiligingsbestand.
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand om het uit te vouwen als het is gecomprimeerd.
  3. Dubbelklik op het uitgevouwen bestand om de installatie te starten.
  4. Selecteer of u de schermbeveiliging voor de huidige gebruiker of voor alle gebruikers wilt installeren en klik vervolgens op Install.

    Image
    Image
  5. Ga naar Systeemvoorkeuren > Desktop & Screen Saver > Screen Saver tab. Selecteer het nieuwe bestand in de linkerkolom om het als schermbeveiliging te activeren.

    Image
    Image

    Hoe screensavers handmatig te installeren

    Als je een schermbeveiliging tegenkomt die niet automatisch wordt geïnstalleerd, kun je deze handmatig installeren.

    Sleep de gedownloade schermbeveiliging naar een van de twee locaties:

    • /Bibliotheek/Screensavers/: hier opgeslagen screensavers kunnen door elk gebruikersaccount op uw Mac worden gebruikt. Een padnaam die begint met / geeft aan dat het bestand is opgeslagen op uw opstartschijf, beginnend bij het root-invoerpunt. Open je opstartschijf, zoek naar de Bibliotheek map en zoek de Screen Savers map. Sleep uw gedownloade schermbeveiliging naar deze map.
    • ~/Bibliotheek/Screensavers/: Screensavers die op deze locatie zijn opgeslagen, kunnen alleen worden gebruikt door de huidige gebruikersaccount. Het tilde-teken (~) vooraan de padnaam staat voor uw persoonlijke thuismap. Als uw homedirectory bijvoorbeeld tom heet, is de padnaam /Users/tom/Bibliotheek/Screensavers/. De tilde is slechts een snelkoppeling naar de thuismap van uw momenteel ingelogde gebruiker. Plaats screensavers in deze map om ze alleen beschikbaar te maken voor de huidige gebruiker.

    Een schermbeveiliging verwijderen

    Mocht je ooit een screensaver willen verwijderen, ga dan terug naar de juiste Bibliotheek > Screensavers map en sleep de screensaver naar het Prullenbak icoon in het Dock.

    Soms kan het moeilijk zijn om aan de hand van de bestandsnaam te identificeren welke schermbeveiliging welke is. In sommige versies van het macOS-besturingssysteem is er een eenvoudige manier om een schermbeveiliging te verwijderen.

    Deze techniek is alleen beschikbaar in oudere versies van macOS.

  6. Start Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  7. Selecteer Desktop & Screen Saver.

    Image
    Image
  8. Selecteer het Screen Saver tabblad. In het linkerdeelvenster staat een lijst met geïnstalleerde schermbeveiligingen. Selecteer er een om een voorbeeld weer te geven in het rechterdeelvenster.

    Image
    Image
  9. Als dit de schermbeveiliging is die u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam van de schermbeveiliging in het linkerdeelvenster en selecteert u Verwijderen in het pop-upmenu.

Aanbevolen: