Kun je een Chromebook als je hoofdcomputer gebruiken?

Inhoudsopgave:

Kun je een Chromebook als je hoofdcomputer gebruiken?
Kun je een Chromebook als je hoofdcomputer gebruiken?
Anonim

Chromebooks zijn goedkope, ultradraagbare laptops met Chrome OS van Google. Chromebooks zijn geweldig voor reizigers, studenten en iedereen die een laptop nodig heeft voor toegang tot internet en het gebruik van browsergebaseerde programma's zoals Google Documenten. Ze hebben echter enkele belangrijke beperkingen in vergelijking met budgetlaptops.

De informatie in dit artikel is van toepassing op laptops met het Chrome OS-besturingssysteem.

Image
Image

Bottom Line

Zowat elke grote laptopfabrikant heeft zijn eigen versie van de Chromebook uitgebracht. Hun lage prijskaartje en het groeiende aantal functies dat ze ondersteunen, maken Chromebooks een aantrekkelijke optie, maar ze ondersteunen niet veel van de programma's die beschikbaar zijn voor Windows en macOS. Als je speciale software voor school of werk gebruikt, is deze waarschijnlijk niet compatibel met een Chromebook. Als u voornamelijk met webgebaseerde tools werkt, kan een Chromebook voldoende zijn.

Voordelen van Chromebooks

Er zijn een paar voordelen aan het gebruik van een Chromebook ten opzichte van de meeste laptops:

  • Draagbaarheid: de meeste Chromebooks, zoals de HP Chromebook 11 en de Acer C720, hebben een 11,6-inch beeldscherm. Grotere schermen meten diagonaal 15 inch, wat nog steeds klein is voor laptopstandaarden. Chromebooks hebben ook dunnere profielen, waardoor ze lichter en compacter zijn.
  • Lange batterijduur: Chromebook-batterijen gaan minimaal acht uur mee, wat langer is dan de meeste laptops. Een Chromebook kan een week lang met tussenpozen worden gebruikt zonder opladen als je hem in de slaapstand laat staan terwijl hij niet wordt gebruikt.
  • Direct opstarten: Chromebooks starten binnen enkele seconden op en sluiten net zo snel weer af. Deze tijdbesparende functie is handig wanneer u van vergadering naar vergadering rent of als u op het laatste moment een presentatie moet bewerken.
  • Toegang tot Android-apps: Chromebooks die in 2017 of later zijn gemaakt, ondersteunen Android-apps die beschikbaar zijn in de Google Play Store. Met deze functie kunnen Chromebook-bezitters beperkte versies van programma's gebruiken.

Beperkingen van Chromebooks

De meeste professionals kunnen hun hoofdcomputer om een paar redenen waarschijnlijk niet vervangen door een Chromebook:

  • Beperkte software-ondersteuning: verreweg het grootste nadeel is het type programma's dat Chrome OS ondersteunt. Chromebooks zijn niet krachtig genoeg om grafische bewerkingsprogramma's of andere complexe software uit te voeren die je op kantoor misschien nodig hebt.
  • Duller-schermen: High-end Chromebooks zoals de Toshiba Chromebook 2 (13,3-inch, 1920x1080-scherm) en de Chromebook Pixel (13-inch, 2560x1700-scherm) hebben indrukwekkende schermen. De ASUS Chromebook en dergelijke beweren een HD-scherm te hebben, maar de resolutie is slechts 1366 bij 768 pixels. Het verschil is opmerkelijk en teleurstellend als je gewend bent aan Full HD.
  • Kwesties met toetsenbord: de meeste Chromebooks gebruiken speciale toetsenbordindelingen met een speciale zoektoets in plaats van een caps lock-toets. Ze hebben ook een rij sneltoetsen waarmee u door uw browser kunt navigeren. Je mist misschien je oude Windows-sneltoetsen, maar er zijn ook sneltoetsen voor Chrome OS.
  • Beperkte ondersteuning van randapparatuur: Chromebooks ondersteunen accessoires zoals SD-kaarten en USB-drives. U kunt geen films kijken vanaf een extern dvd-station, dus u moet vertrouwen op services zoals Netflix of Google Play voor het streamen van media.

Eindoordeel

Hoeveel werk kun je doen in alleen de Chrome-browser? Dat is een redelijk goede graadmeter voor de vraag of een Chromebook uw belangrijkste laptop kan zijn. Als uw werk software vereist waarvoor er geen online equivalent is, kan een Chromebook toch een goede back-up of reislaptop zijn.

Aanbevolen: