Kun je een iPhone in schijfmodus gebruiken?

Inhoudsopgave:

Kun je een iPhone in schijfmodus gebruiken?
Kun je een iPhone in schijfmodus gebruiken?
Anonim

De iPhone bestaat uit veel dingen: een telefoon, een mediaspeler, een speelautomaat, een internetapparaat. Met opslag tot 256 GB is het ook als een draagbare harde schijf of USB-stick. Als je denkt aan de iPhone als een opslagapparaat, is het redelijk om je af te vragen of je de iPhone in schijfmodus zou kunnen gebruiken - een manier om de iPhone te gebruiken als een draagbare harde schijf om elk soort bestand op te slaan en over te brengen.

Sommige vroege iPod-modellen boden een schijfmodus, dus het is redelijk om te denken dat een meer geavanceerd apparaat zoals de iPhone die functie ook zou moeten ondersteunen, toch?

Het korte antwoord is nee, de iPhone ondersteunt geen schijfmodus. Het volledige antwoord vereist natuurlijk extra context.

Schijfmodus uitgelegd

Schijfmodus verscheen voor het eerst op iPods in de dagen voor de iPhone en voordat je een 64 GB USB-stick kon krijgen voor minder dan US $ 20. In die tijd was het logisch om gebruikers toe te staan niet-muziekbestanden op te slaan in de beschikbare opslagruimte op hun iPods en het was een leuke bonus voor ervaren gebruikers.

Om de iPod in schijfmodus te gebruiken, moest de gebruiker de schijfmodus inschakelen via iTunes en moest het besturingssysteem van de iPod worden ingesteld om toegang tot het bestandssysteem van de iPod te ondersteunen.

Om niet-muziekbestanden handmatig van en naar de iPod te verplaatsen, hebben gebruikers gewoon door de inhoud van hun iPod gebladerd. Denk aan uw desktop- of laptopcomputer: wanneer u door de mappen op uw desktop of harde schijf klikt, bladert u door een reeks mappen en bestanden. Dit is het bestandssysteem van de computer. Wanneer een iPod in schijfmodus werd gezet, had de gebruiker toegang tot de mappen en bestanden op de iPod door te dubbelklikken op het iPod-pictogram op het bureaublad en items toe te voegen of te verwijderen.

Het bestandssysteem van de iPhone

De iPhone daarentegen heeft geen pictogram dat op desktops verschijnt wanneer het wordt gesynchroniseerd en dat niet kan worden geopend met een simpele dubbelklik. Dat komt omdat het bestandssysteem van de iPhone grotendeels verborgen is voor de gebruiker.

Image
Image

Zoals elke computer heeft de iPhone een bestandssysteem - zonder een zou iOS niet kunnen werken en zou je geen muziek, apps, boeken en andere bestanden op de telefoon kunnen opslaan - maar Apple heeft meestal verborgen voor de gebruiker. Dit wordt gedaan om zowel de eenvoud van het gebruik van de iPhone te garanderen (hoe meer toegang je hebt tot bestanden en mappen, hoe meer problemen je per ongeluk kunt krijgen) als om ervoor te zorgen dat iTunes, iCloud en sommige iPhone-functies de enige manier zijn om inhoud naar een iPhone (of een ander iOS-apparaat).

Hoewel het volledige bestandssysteem niet beschikbaar is, maakt de app Bestanden die vooraf is geladen met iOS 11 en hoger, het gemakkelijker dan ooit om bestanden op uw iOS-apparaat te beheren. Lees voor meer informatie Hoe u de app Bestanden op uw iPhone of iPad gebruikt.

Bestanden toevoegen aan de iPhone

Ook al is er geen iPhone-schijfmodus, je kunt nog steeds bestanden op je telefoon opslaan. Je hoeft ze alleen maar via iTunes te synchroniseren met een compatibele app. Hiervoor heb je een app nodig die het soort bestand kan gebruiken dat je wilt synchroniseren: een app die pdf's of Word-documenten kan weergeven, een app die films of mp3's kan afspelen, enz.

Voor bestanden die u wilt gebruiken met de apps die vooraf op uw iPhone zijn geladen, zoals Muziek of Films, voegt u die bestanden gewoon toe aan uw iTunes-bibliotheek en synchroniseert u uw telefoon. Voor andere soorten bestanden, installeer de juiste app om ze te gebruiken en dan:

  1. Synchroniseer je iPhone met je computer.
  2. Klik op het iPhone-pictogram in de linkerbovenhoek.
  3. Klik op het Bestandsdeling menu aan de linkerkant in iTunes.
  4. Selecteer op dat scherm de app waaraan je bestanden wilt toevoegen.

  5. Klik op Add om op uw harde schijf te bladeren om de gewenste bestanden te vinden.
  6. Als je alle bestanden hebt toegevoegd, synchroniseer je opnieuw en die bestanden wachten op je in de apps waarmee je ze hebt gesynchroniseerd.

Bottom Line

Naast het synchroniseren van bestanden via iTunes, kun je ook bestanden uitwisselen tussen iOS-apparaten en Macs met behulp van AirDrop, een draadloze tool voor bestandsoverdracht die in die apparaten is ingebouwd. Lees dit artikel om te leren hoe u AirDrop op de iPhone kunt gebruiken.

Software van derden voor iPhone-bestandsbeheer

Als je echt vastbesloten bent om de iPhone in schijfmodus te gebruiken, heb je niet helemaal pech. Er zijn programma's van derden voor Mac en Windows, en een paar iPhone-apps die kunnen helpen, waaronder:

iPhone AppsDeze apps geven je geen toegang tot het bestandssysteem van de iPhone, maar laten je wel bestanden opslaan.

  • Box: Gratis (vereist een gratis account; betaalde upgrade-optie voor abonnementen)
  • Dropbox: Gratis (vereist een gratis account; betaalde upgrade-optie voor abonnementen)

Bureaubladprogramma'sDeze programma's bieden een echte schijfmodusfunctie, die u toegang geeft tot het bestandssysteem.

  • Coolmuster Gratis iPad iPhone iPod Schijfmodus: Gratis; Mac en pc
  • iMazing: Gratis; Mac en pc
  • iExplorer: Betaald; Mac en pc
  • TouchCopy: Betaald; Mac en pc

Aanbevolen: