Kunnen twee routers op hetzelfde thuisnetwerk worden gebruikt?

Inhoudsopgave:

Kunnen twee routers op hetzelfde thuisnetwerk worden gebruikt?
Kunnen twee routers op hetzelfde thuisnetwerk worden gebruikt?
Anonim

Als je een groot thuisnetwerk hebt, kun je problemen ondervinden om draadloos verbinding te maken met dat netwerk vanaf specifieke punten in je huis. Een tweede router kan de netwerkprestaties verbeteren en u helpen verbonden te blijven vanaf elke plek in huis.

Kunnen twee routers op hetzelfde thuisnetwerk worden gebruikt?

Ja, het is mogelijk om twee (of zelfs meer dan twee) routers op hetzelfde thuisnetwerk te gebruiken. De voordelen van een netwerk met twee routers zijn:

  • Ondersteuning voor meer bekabelde apparaten: Als de eerste router bekabeld Ethernet is, ondersteunt deze een beperkt aantal aangesloten apparaten (meestal slechts vier of vijf). Een tweede router biedt meer open Ethernet-poorten, waardoor extra computers zich bij het netwerk kunnen aansluiten.
  • Ondersteuning voor gemengde bekabelde en draadloze netwerkconfiguraties: Als je een bekabeld thuisnetwerk hebt en er wifi-apparaten op wilt aansluiten, installeer dan een draadloze router als tweede router laat die apparaten communiceren terwijl de rest van het netwerk op Ethernet blijft. Omgekeerd helpt een tweede router ook wanneer de meeste clients in huis draadloos zijn, maar een paar Ethernet-apparaten in één kamer (zoals gameconsoles en servers voor het delen van bestanden) kunnen baat hebben bij een bekabelde installatie.
  • Verbeterd draadloos bereik (signaalbereik): door een tweede draadloze router aan een bestaand Wi-Fi-netwerk toe te voegen, kan het bereik worden vergroot voor apparaten op afstand.
  • Netwerkisolatie: als u intensief gebruik maakt van de netwerkverbinding tussen specifieke computers (zoals frequente overdracht van grote bestanden of LAN-gaming), zorgt het installeren van die computers om vanaf één router te draaien ervoor dat netwerkverkeer de andere router en de aangesloten apparaten niet beïnvloedt.
Image
Image

Een router kiezen

Er zijn veel soorten routers beschikbaar. Van routers die minder dan $ 50 kosten tot de best beoordeelde langeafstandsrouters, hier zijn enkele van de beste op de markt, en ze zijn allemaal beschikbaar op Amazon.com:

802.11ac-routers

  • Linksys EA6500: dit is de eerste slimme wifi-router van Linksys en geeft eigenaren volledige mobiele controle over hun draadloze thuisnetwerk.
  • Netgear AC1750 (R6300): Een perfecte optie voor grotere huizen met 12 of meer draadloze apparaten.

802.11n-routers

  • Netgear N300 WNR2000: een geweldige router met een beperkte levenslange garantie.
  • TP-LINK TL-WR841N: TP-LINK-routers behoren tot de meest populaire in de branche. De TL-WR841N is voorzien van externe antennes die zorgen voor een superieure signaalontvangst.

802.11g-routers

  • Netgear WGR614: De WGR614 is een hoogwaardige router met een bovengemiddeld signaalbereik (ideaal voor huizen met bakstenen muren of soortgelijke obstakels). Het wordt ook geleverd met een garantie van drie jaar.
  • Linksys WRT54G Wireless-G: Mensen hebben gezegd dat deze Linksys-router een makkie is om te installeren en consequent een sterk signaalbereik heeft. Als je problemen tegenkomt, is hun klantenondersteuning nuttig.

Hoe twee routers in één huis te gebruiken

Het installeren van een router om als tweede op een thuisnetwerk te werken, vereist een speciale configuratie.

Setup omvat het kiezen van een goede locatie, zorgen voor de juiste fysieke verbindingen en het configureren van IP-adresinstellingen (inclusief DHCP).

Alternatieven voor een tweede thuisrouter

In plaats van een tweede bekabelde router aan een bestaand netwerk toe te voegen, voeg je een Ethernet-switch toe. Een switch bereikt hetzelfde doel, namelijk het vergroten van de omvang van een netwerk, maar vereist geen IP-adres of DHCP-configuratie, wat de installatie aanzienlijk vereenvoudigt.

Voeg voor wifi-netwerken een draadloos toegangspunt toe in plaats van een tweede router.

Aanbevolen: