Hoe twee routers op een thuisnetwerk te verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe twee routers op een thuisnetwerk te verbinden
Hoe twee routers op een thuisnetwerk te verbinden
Anonim

Wat te weten

  • Plaats de tweede router in de buurt van een Windows-pc voor de installatie. (U kunt het later verplaatsen.) Verbind de twee routers met een Ethernet-kabel.
  • Als beide routers draadloos zijn en een subnetwerk ondersteunen, stelt u de eerste router in op kanaal 1 of 6 en de tweede op kanaal 11.
  • U kunt ook de nieuwe router instellen als switch of toegangspunt door de routers aan te sluiten en de IP-configuratie bij te werken.

Dit artikel legt uit hoe je twee routers op een thuisnetwerk kunt aansluiten om het bereik van een netwerk uit te breiden en meer draadloze apparaten te ondersteunen of als toegangspunt of switch te dienen.

Plaats een tweede router

Hoewel de meeste thuiscomputernetwerken slechts één router gebruiken, is het toevoegen van een tweede router in een paar situaties zinvol. Een tweede router upgradet een bekabeld netwerk om een groter aantal draadloze apparaten te ondersteunen. Het vergroot het draadloze bereik van een thuisnetwerk om dode hoeken te bereiken of om een bekabeld apparaat te netwerken dat te ver verwijderd is van de oorspronkelijke router.

Een tweede router creëert een apart subnetwerk in een huis om video tussen sommige apparaten te streamen zonder de verbindingen met andere te vertragen. Om het allemaal te laten werken, zijn slechts een paar stappen nodig.

Als je een nieuwe router installeert, plaats deze dan in de buurt van een Windows-pc of een andere computer die je kunt gebruiken voor de eerste configuratie. Zowel bedrade als draadloze routers kunnen het beste worden geconfigureerd vanaf een computer die met een Ethernet-netwerkkabel op de router is aangesloten. U kunt de router later naar zijn vaste locatie verplaatsen.

Image
Image

Bottom Line

Als de tweede router geen draadloze mogelijkheden heeft, moet u deze met een Ethernet-kabel op de eerste router aansluiten. Sluit het ene uiteinde van de kabel aan op de uplinkpoort van de nieuwe router (soms aangeduid met WAN of internet). Sluit het andere uiteinde aan op een vrije poort op de eerste router, behalve de uplink-poort.

Een tweede draadloze router aansluiten

Draadloze thuisrouters kunnen worden aangesloten met een Ethernet-kabel op dezelfde manier als bedrade routers. Het is ook mogelijk om twee thuisrouters draadloos met elkaar te verbinden, maar de tweede router kan in de meeste configuraties alleen functioneren als een draadloos toegangspunt in plaats van een router.

Je moet de tweede router in clientmodus instellen om de volledige routeringsfunctionaliteit te gebruiken, een modus die veel thuisrouters niet ondersteunen. Raadpleeg de specifieke documentatie van het routermodel om te bepalen of deze de clientmodus ondersteunt en, zo ja, hoe u deze moet configureren.

Wi-Fi-kanaalinstellingen voor draadloze thuisrouters

Als zowel de bestaande als de tweede router draadloos zijn, kunnen hun wifi-signalen met elkaar interfereren, wat kan leiden tot verbroken verbindingen en onvoorspelbare netwerkvertragingen. Elke draadloze router gebruikt specifieke wifi-frequentiebereiken, kanalen genaamd, en signaalinterferentie treedt op wanneer twee draadloze routers in hetzelfde huis dezelfde of overlappende kanalen gebruiken.

Draadloze routers gebruiken standaard verschillende wifi-kanalen, afhankelijk van het model, maar je kunt deze instellingen wijzigen in de routerconsole. Om signaalinterferentie tussen twee routers in een huis te voorkomen, stelt u de eerste router in op kanaal 1 of 6 en de tweede op kanaal 11.

Bottom Line

Thuisnetwerkrouters gebruiken ook een standaard IP-adresinstelling, afhankelijk van het model. De standaard IP-instellingen van een tweede router hoeven niet te worden gewijzigd, tenzij deze moet worden geconfigureerd als netwerkswitch of toegangspunt.

Gebruik de tweede router als switch of toegangspunt

Met de bovenstaande procedures kan een extra router een subnetwerk binnen een thuisnetwerk ondersteunen. Deze aanpak houdt extra controle over specifieke apparaten, zoals het plaatsen van verdere beperkingen op hun internettoegang.

Als alternatief kan een tweede router worden geconfigureerd als een Ethernet-netwerkschakelaar of - indien draadloos - een toegangspunt. Met deze opstelling kunnen apparaten zoals gewoonlijk verbinding maken met de tweede router, maar wordt er geen subnetwerk gemaakt. Een installatie zonder subnetwerk is voldoende voor huishoudens die de basisinternettoegang willen uitbreiden en het delen van bestanden en printers met extra computers willen inschakelen. Het vereist echter een andere configuratieprocedure dan hierboven aangegeven.

Configureer een tweede router zonder ondersteuning voor subnetwerken

Om een nieuwe router in te stellen als netwerkswitch, sluit u een Ethernet-kabel aan op een willekeurige vrije poort van de tweede router, behalve de uplinkpoort. Sluit het vervolgens aan op een andere poort in de eerste router dan de uplink-poort.

Om een nieuwe draadloze router als toegangspunt in te stellen, configureert u het apparaat voor de bridge- of repeatermodus die is gekoppeld aan de eerste router. Raadpleeg de documentatie voor de tweede router voor de specifieke instellingen die u moet gebruiken.

Voor zowel bedrade als draadloze routers, update de IP-configuratie:

  • Controleer het lokale IP-adres van de tweede router en wijzig het indien nodig om er zeker van te zijn dat het binnen het adresbereik van het netwerk v alt zoals geconfigureerd op de eerste router en niet conflicteert met andere apparaten op het lokale netwerk.
  • Stel het DHCP-adresbereik van de tweede router in zodat het binnen het adresbereik van de eerste router past. U kunt ook DHCP uitschakelen en handmatig het IP-adres instellen van elk apparaat dat op de tweede router is aangesloten, zodat het binnen het bereik van de eerste router v alt.

FAQ

    Hoe sluit ik een router aan op een modem?

    Om een router op een modem aan te sluiten, steekt u het ene uiteinde van een Ethernet-kabel in uw modem en het andere uiteinde in de WAN-poort van de router. Zoek op je computer de netwerknaam van je router en maak er verbinding mee via de wifi-netwerksleutel. Voer vervolgens het IP-adres van uw router in een browser in om de routerinstellingen te configureren.

    Hoe verbind ik een router met internet?

    Om een router met internet te verbinden, sluit je je modem aan op het stopcontact via een coax- of glasvezelkabel. Steek de Ethernet-kabel in de WAN/uplink-poort van uw router en steek het andere uiteinde in de Ethernet-poort van de modem. Sluit de voeding voor beide apparaten aan en wacht tot de lichten aan gaan.

    Hoe sluit ik een printer aan op een wifi-router?

    Bevestig dat het draadloze netwerk van je router werkt en noteer het wachtwoord van de router. Zet de printer aan en open de netwerkinstellingen. Selecteer in de wifi-instellingen de SSID van de router en voer het wifi-wachtwoord in. De printer maakt verbinding met het Wi-Fi-netwerk.

Aanbevolen: