Achterwaartse compatibiliteit met PS4: kun je PS1-, PS2- en PS3-games spelen op PS4?

Inhoudsopgave:

Achterwaartse compatibiliteit met PS4: kun je PS1-, PS2- en PS3-games spelen op PS4?
Achterwaartse compatibiliteit met PS4: kun je PS1-, PS2- en PS3-games spelen op PS4?
Anonim

Wat te weten

  • Koop een Extra of Deluxe PlayStation Plus-lidmaatschap om toegang te krijgen tot de game- en klassiekercatalogi en om oudere games te spelen.
  • Je kunt klassieke en geremasterde PS2- en PS3-games downloaden van de PlayStation Store op je console.
  • Geen van beide opties heeft de volledige PS1-, PS2- of PS3-catalogus, dus er is geen garantie dat je favoriete game beschikbaar is.

Dit artikel legt uit hoe je PS1-, PS2- en PS3-games op een PS4 kunt spelen door ze te downloaden of te streamen op PlayStation Plus of door klassieke en geremasterde games te kopen in de PlayStation Store.

Bottom Line

De PlayStation 4-schijf en hardware kunnen geen PS2- of PS3-schijven lezen, dus de gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot je favoriete oude games is door een PlayStation Plus Extra- of Deluxe-lidmaatschap te gebruiken. De Extra-laag biedt toegang tot de gamecatalogus, die enkele PS4-titels bevat. De duurdere Deluxe-laag bevat ook de Classics-catalogus, die oudere titels heeft.

PS1-, PS2- of PS3-games downloaden naar de PS4

Sommige PS1-, PS2- en PS3-games kunnen worden gekocht via de PlayStation Store, zodat je ze op je PS4 kunt spelen. Er zijn er niet veel beschikbaar via de service, maar het is de moeite waard om te controleren. Hier leest u hoe u ze kunt downloaden.

Belangrijke games die hier zijn opgenomen, zijn klassieke Grand Theft Auto-games zoals Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Andreas, evenals PaRappa the Rapper 2 en Red Dead Revolver. Er zijn ook geremasterde versies van originele PlayStation 1-games zoals Final Fantasy VII en Final Fantasy VIII.

  1. Selecteer op je PlayStation 4 het PlayStation Store-pictogram en druk op de X-knop op je controller.

    Image
    Image
  2. Scroll omhoog naar Zoeken en klik op X.

    Image
    Image
  3. Voer de naam in van het spel dat je zoekt.
  4. Tik rechts om door de lijst met resultaten te bladeren.

    Image
    Image
  5. Selecteer het spel met X.
  6. Tik op Toevoegen aan winkelwagen om het spel te kopen.

    Image
    Image

Wat is achterwaartse compatibiliteit van PS4?

Achterwaartse compatibiliteit verwijst naar de mogelijkheid voor nieuwe technologie om nog steeds oudere software te kunnen gebruiken. In het geval van de PlayStation 4 is het de mogelijkheid om PS1-, PS2- of PS3-games op het systeem te spelen, dus je hoeft je oude gameconsoles niet uit te graven om oude favorieten te spelen.

In het verleden was de PS2 achterwaarts compatibel met de originele PlayStation 1, terwijl je met één lanceringsversie van de PlayStation 3 PlayStation 2-games kunt spelen. Het antwoord op achterwaartse compatibiliteit van PS4 is echter iets ingewikkelder dan dit.

Remastered Games zijn een alternatief voor PS4-gebruikers

Er zijn talloze klassieke games uitgebracht in een geremasterde vorm. Deze voegen meestal extra functies of verbeterde graphics toe, zodat ze niet hetzelfde zijn als het originele spel, maar ze zijn vaak beter.

Op de PlayStation 4 kun je klassiekers zoals Final Fantasy VII, Final Fantasy VIII en PaRappa the Rapper spelen in geremasterde vormen die beschikbaar zijn in de PlayStation Store.

Je kunt ook geremasterde collecties kopen, zoals Spyro Reignited Trilogy en Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Games zoals deze twee zijn beschikbaar in fysieke vorm, dus als je liever schijven gebruikt, kun je dat doen en ze in je PS4-console plaatsen als een gewone PS4-game. Omdat er regelmatig nieuwe geremasterde games verschijnen, is het de moeite waard om te onderzoeken of je oude favoriet op deze manier beschikbaar is.

Aanbevolen: