Genderbarrières verpletteren: Streamer Pathra Cadness

Inhoudsopgave:

Genderbarrières verpletteren: Streamer Pathra Cadness
Genderbarrières verpletteren: Streamer Pathra Cadness
Anonim

Professionele Hearthstone-speler en Pathra Cadness, de door Disney geobsedeerde, bescheiden streamer van Twitch, is een kracht in de streamingwereld sinds 2015, toen Twitch nog in de kinderschoenen stond.

Image
Image

De competitieve gamer doorbrak barrières in de esports-scene als een van de beste vrouwelijke gamers in de Hearthstone-scene. Ze blonk uit in het kweken van volgers door haar unieke mix van geweldige gameplay en nuchtere houding.

"Ik heb altijd al mijn eigen baas willen zijn, en met het maken van inhoud ben ik dat ook geweest. Het is op veel manieren een droom die uitkomt", zei ze in een telefonisch interview met Lifewire.

Snelle feiten

  • Name: Pathra Cadness
  • Van: Ze werd geboren in de Filippijnen als dochter van een Thaise moeder en een Nieuw-Zeelandse vader. Cadness beschrijft haar jeugd in de Filippijnen als vol liefde en vreugde, omdat haar thuisblijvende moeder en computerprogrammeur-vader haar en haar broers en zussen zou 'verwenden', hen kennis zou laten maken met gamen en technologie terwijl ze hun creatieve gewoonten ondersteunden.
  • Random delight: Cadness, een wereldburger van de wereld, heeft op vier verschillende continenten in vier verschillende landen gewoond: de Filippijnen, Nieuw-Zeeland, Frankrijk en nu de Verenigde Staten.
  • Belangrijk citaat of motto om naar te leven: "Zelfs als je inspanningen je dromen kunnen verraden, zullen ze je nooit verraden."

Een sprookjesleven

Cadness groeide op aan de warme kusten van de Filippijnen voordat ze besloot met haar vader naar Nieuw-Zeeland te verhuizen toen haar ouders op 10-jarige leeftijd scheidden.

De enige constanten in haar leven waren de videogames die ze mee zou nemen. Ze bracht haar adolescentie door in Nieuw-Zeeland voordat ze na haar afstuderen uiteindelijk de weg terug vond naar de Filippijnen, om opnieuw contact te maken met haar moeder in haar thuisland.

Cadness had een talent voor creativiteit en besteedde vaak haar tijd aan het tekenen van de personages van videogames die ze urenlang speelde toen ze opgroeide. Nadat ze zich had ingeschreven aan de plaatselijke universiteit in haar township, besloot ze animatie te gaan studeren.

“Van alle banen die ik had, was het nooit een probleem dat ik een vrouw was. Met Esports had ik het gevoel dat dat zo'n groot ding was."

"Ik herinner me dat ik dacht: 'Wauw, ik hou echt van videogames omdat ik het zelfs in mijn ontwerp gebruik omdat ik ermee ben opgegroeid, en het was een groot deel van mijn leven'", zei ze. "Toen wist ik dat ik iets in de trant van gamedesigner wilde doen, wat me naar animatie leidde."

Sommige vrienden lieten haar kennismaken met het concept van streaming en na haar studie ging ze de uitdaging aan. Ze vond meteen succes op het platform, ondanks het feit dat ze haar tijd verdeelde tussen haar carrière als freelance grafisch ontwerper en occasioneel commercieel model en de nachtelijke wereld van het streamen van videogames.

Into The World of Gaming

"Ik hield zo veel van streamen dat ik er gedurende de dag meer van begon te doen, en ik herinner me dat ik er meer van zag groeien", zei ze over het starten van haar carrière in streaming. "Ik zag het uitgroeien tot iets groters totdat het mijn belangrijkste bron van inkomsten werd… Ik dacht dat ik dit liever deed dan naar een kantoorbaan te gaan."

Na vier maanden streamen werd Cadness geselecteerd als Twitch-partner en werd ze een van de eerste in de Filippijnen gevestigde streamers die een mijlpaal bereikte die haar markeerde als een best presterende maker en haar in staat stelde om het genereren van inkomsten te maximaliseren. Van de meer dan 2 miljoen actieve omroepen op Twitch zijn er slechts ongeveer 27.000 partners.

Haar favoriete spel? Blizzard's snelle strategiekaartspel Hearthstone. Ze verbeterde haar vaardigheden in het spel en begon erkenning te krijgen in de professionele scene, door deel te nemen aan lokale toernooien voordat ze internationaal ging.

Image
Image

Ze nam deel aan Blizzard's invitationals en deed ook mee aan Dreamhacks en Blizzcon-toernooien. Haar naam begon door de hele gemeenschap te echoën als een prominente vrouwelijke gamer.

Uiteindelijk werd ze een van de weinige grootmeesters die meedeed aan de wereldkampioenschappen in een van de 48 teams die verschillende landen vertegenwoordigen. Zij en haar team eindigden in de top acht, waarmee ze haar plaats in de competitieve Hearthstone-scene verstevigde.

De andere kant van eSports

Met een tekort aan vrouwen in de gamewereld, besloot Cadness uiteindelijk dat ze een rolmodel moest worden voor andere vrouwelijke gamers in de professionele en streamingruimtes. Ze vond dat Bombshell, een film over de seksistische wereld van Fox News door de lens van het schrijnende verhaal van voormalig presentatrice Megyn Kelly, bijna identiek was aan de omgeving die ze als vrouw doorkruiste tijdens het gamen.

"Omdat esports en de gaming-scene gedomineerd worden door mannen, is er een merk van giftigheid," zei ze."Ik was het enige meisje op het mainstream Hearthstone (Twitch) -kanaal en er was zoveel seksisme in de chat die sprak over hoe ik terug moest naar de keuken. Elk evenement met een vrouw op het podium moet op de juiste manier worden gemodereerd, anders sneeuwt het in deze haattrein."

"Vrouwelijke gamers proberen de toekomst voor andere vrouwelijke gamers te veranderen, en het is zoveel beter geworden."

Concurrerende vrouwelijke streamers zouden vaak hun prestaties verminderen, zei ze. Omgaan met de onverdraagzaamheid van lage verwachtingen was een veelvoorkomend thema. Haar ervaringen werden een leercurve voor organisaties waarmee ze werkte. "Van alle banen die ik had, was het nooit een probleem dat ik een vrouw was", zei ze. "Bij Esports voelde ik dat dat zo'n groot ding was."

Nu heeft ze zich verdiept in de populairste first-person shooter in de streamingwereld, Riot Games' tactische stijl Valorant, omdat ze niet veel groei zag spelen bij Hearthstone nadat ze een half decennium van haar streamingcarrière had gewijd aan het spel. Ze begon een unieke groei op haar TikTok te zien van een nieuwe lichting fans.

Haar pagina laat vaak zien waar ze mee bezig is tijdens het spelen van het spel als vrouw, wat heeft geresulteerd in iets dat ze nog nooit had gezien: een overwegend vrouwelijk publiek. Met haar platform is ze klaar om de industriestandaard uit te dagen.

"Vrouwelijke gamers proberen de toekomst voor andere vrouwelijke gamers te veranderen, en het is zoveel beter geworden", vertelde ze Lifewire over de toekomst van de industrie. “Vroeger praatten mensen niet over deze dingen en nu… springt iedereen erbij en zegt dat je niet zo tegen mensen kunt zijn. Mensen beginnen te beseffen dat die ‘grappen’ geen grappen zijn.”

Aanbevolen: