U moet uw Wyze-beveiligingscamera bijwerken of vervangen

U moet uw Wyze-beveiligingscamera bijwerken of vervangen
U moet uw Wyze-beveiligingscamera bijwerken of vervangen
Anonim

Er zijn verschillende kwetsbaarheden gevonden in Wyze Cam beveiligingscamera's versie 1, 2 en 3, die aanvallers toegang kunnen geven tot camerafeeds of hen in staat kunnen stellen kwaadaardige code uit te voeren.

Een rapport van Bitdefender onthult enkele gebreken in Wyze Cam-huisbeveiligingscamera's die externe partijen zouden kunnen misbruiken. Deze omvatten een manier om toegang te krijgen tot de SD-kaart van de camera, de mogelijkheid om op afstand opdrachten uit te voeren en toegang tot de videofeed van de camera. Hoewel Bitdefender verduidelijkt dat, hoewel deze kwetsbaarheden werden gevonden in Wyze Cam versie 1, versie 2 en versie 3, ze uit de twee nieuwere camera's zijn gepatcht.

Image
Image

Als u een Wyze Cam gebruikt en u zich zorgen maakt over mogelijke beveiligingsrisico's, raadt Bitdefender aan om deze op een ander netwerk in te stellen dan wat u voor gewone thuiszaken gebruikt. Dit kan worden gedaan door de Service Set Identifier (SSID) van uw router te wijzigen of uw beveiligingsapparaten aan te sluiten op een gastnetwerk. Het stelt ook voor om een router te gebruiken met ingebouwde cyberbeveiligingsmaatregelen, zoals de NETGEAR Orbi.

Image
Image

Als je een Wyze Cam 2 of 3 hebt, moet je ervoor zorgen dat deze is bijgewerkt. Als je een Wyze Cam 1 hebt, die eerder dit jaar is stopgezet en niet meer wordt ondersteund, kun je geen patch voor deze kwetsbaarheden downloaden. Je zou de suggesties van Bitdefender kunnen volgen om potentiële problemen te verminderen, maar het kan de moeite waard zijn om in plaats daarvan te overwegen de camera te vervangen door een nieuwere (en gepatchte) versie.

Aanbevolen: