Problemen met het krijgen van een nieuwe iPad? De iPhone 13 is de schuldige

Problemen met het krijgen van een nieuwe iPad? De iPhone 13 is de schuldige
Problemen met het krijgen van een nieuwe iPad? De iPhone 13 is de schuldige
Anonim

Apple heeft de iPhone 13 voorrang gegeven boven nieuwe iPads, wat heeft geleid tot een aanzienlijke verschuiving in het productieschema van de tablet.

Als je de laatste tijd problemen hebt gehad om een nieuwe iPad te bemachtigen, ben jij het niet alleen - Apple heeft de productie teruggeschroefd omwille van de iPhone 13. Volgens Nikkei Asia zijn er wereldwijd tekorten een veel grotere impact op de productie dan verwacht. En aangezien sommige componenten worden gedeeld tussen de iPad en de iPhone, moest Apple kiezen waar het zijn middelen op wilde richten.

Image
Image

De beslissing om de benodigde gedeelde componenten (zoals M1-chips) opnieuw toe te wijzen aan de productie van de iPhone 13 is waarschijnlijk te wijten aan de waargenomen vraag. Apple levert doorgaans ook veel meer iPhones dan iPads.

Dus de verwachting is om meer van de nieuwste smartphone te verkopen, die net in september is uitgebracht, en het wil niet tekortschieten. De verkoop van iPads is echter ook gestegen, waardoor het gebrek aan beschikbaarheid meer opv alt.

Zoals Nikkei Asia opmerkt, heeft deze beslissing geleid tot aanzienlijke vertragingen bij de levering van nieuwe iPads, waarbij bestellingen die eind oktober zijn geplaatst, naar verwachting in december zullen aankomen.

Dit is van toepassing op zowel de 256 GB iPad als de iPad mini, volgens de leveringsschattingen op de website van Apple wanneer een bestelling wordt geplaatst.

Image
Image

Momenteel is er geen schatting wanneer de iPad-productie weer op een normaal niveau zal komen, aangezien de situatie nog steeds afhankelijk is van de beschikbaarheid van componenten.

Tot de toeleveringsketens beginnen af te vlakken of Apple besluit om meer materialen terug te brengen naar de iPad-productie, zullen de productie- en leveringsvertragingen waarschijnlijk aanhouden.

Aanbevolen: