Facebook trekt de stekker uit gezichtsherkenningssoftware

Facebook trekt de stekker uit gezichtsherkenningssoftware
Facebook trekt de stekker uit gezichtsherkenningssoftware
Anonim

Na jaren van verzet en zelfs een paar rechtszaken, heeft Facebook eindelijk zijn gezichtsherkenningssysteem afgesloten.

Facebook maakte de aankondiging dinsdag en zei dat het de technologie de komende weken volledig zal afsluiten. De wijziging betekent dat je niet langer automatisch wordt getagd in foto's of video's en dat je de naam van jezelf of die van anderen handmatig moet invoeren.

Image
Image

Het sociale netwerk merkte ook op dat de wijziging van invloed zal zijn op Automatic "Image" Text, dat helpt bij het maken van beeldbeschrijvingen voor mensen die blind en slechtziend zijn. De functie zal alleen veranderen door niet langer de namen op te nemen van mensen die automatisch worden herkend in foto's, en nog steeds in staat zal zijn om te herkennen hoeveel mensen er op een foto staan. alt="

Facebook zei dat het de individuele gezichtsherkenningssjablonen zal verwijderen van meer dan een miljard gebruikers die zich hadden aangemeld voor het systeem.

Het bedrijf zei echter dat het van plan is de hulp in te roepen van externe experts om het in de toekomst te helpen kijken naar het gebruik van gezichtsherkenningstechnologie voor specifieke gebruikssituaties.

"Er zijn veel zorgen over de plaats van gezichtsherkenningstechnologie in de samenleving, en regelgevers zijn nog steeds bezig met het verstrekken van duidelijke regels voor het gebruik ervan. Te midden van deze aanhoudende onzekerheid zijn wij van mening dat het beperken van het gebruik van gezichtsherkenning voor een beperkt aantal gebruiksscenario's is geschikt ", schreef Jerome Pesenti, Facebook's vice-president van kunstmatige intelligentie, in de aankondiging.

Facebook zei met name dat gezichtsherkenning op het platform mensen kan omvatten die hun gezicht gebruiken om toegang te krijgen tot een vergrendelde rekening of om hun identiteit te verifiëren in financiële producten.

De verandering komt minder dan een week nadat Facebook zichzelf omgedoopt heeft tot Meta, wat volgens CEO Mark Zuckerberg de plannen van het bedrijf aangeeft om prioriteit te geven aan de metaverse, waardoor gebruikers meeslepende ervaringen met elkaar kunnen delen.

Aanbevolen: