Een ZIP-bestand maken en gebruiken

Inhoudsopgave:

Een ZIP-bestand maken en gebruiken
Een ZIP-bestand maken en gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Klik in Windows met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad. Selecteer Nieuw > Gecomprimeerde (gezipte) map.
  • Geef vervolgens de map een naam en sleep de bestanden ernaar om ze te comprimeren.
  • Op een Mac: klik met de rechtermuisknop op een bestand of map die u wilt comprimeren. Selecteer Compress in het pop-upmenu.

Dit artikel legt uit hoe u bestanden en mappen comprimeert naar ZIP-bestanden op Windows- en macOS-systemen. Het bevat informatie over het verzenden van ZIP-bestanden.

Een ZIP-bestand maken in Windows

Er zijn verschillende manieren om een ZIP-bestand te maken. Hier is een eenvoudige benadering voor het maken van een ZIP-bestand in Windows.

  1. Klik op uw bureaublad met de rechtermuisknop op een lege ruimte en kies Nieuw > Gecomprimeerde (gezipte) map.

    Image
    Image
  2. Geef het ZIP-bestand een naam. De ontvanger ziet deze bestandsnaam wanneer hij het ZIP-bestand als bijlage ontvangt.

    Image
    Image
  3. Sleep de bestanden en mappen die u in het ZIP-bestand wilt opnemen en zet ze neer in het lege gebied. Items kunnen tekstdocumenten, afbeeldingen, video's, muziekbestanden of iets anders bevatten dat u wilt verzenden.

    Image
    Image
  4. Het ZIP-bestand is nu klaar om te verzenden.

Een andere methode voor het maken van ZIP-bestanden is het gebruik van een bestandsarchiefprogramma zoals 7-Zip of PeaZip.

Hoe maak je een ZIP-bestand op een Mac

Macs bevatten een ingebouwde mogelijkheid voor het comprimeren en uitpakken van bestanden.

  1. Klik met de rechtermuisknop (of druk op Control terwijl u klikt) op een bestand of map die u wilt comprimeren.
  2. Selecteer Compress in het pop-upmenu.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een nieuw ZIP-bestand op dezelfde locatie als het oorspronkelijke bestand of de oorspronkelijke map met de extensie.zip.

    Image
    Image

Een ZIP-bestand e-mailen

Net zoals elk besturingssysteem zijn eigen methode heeft om ZIP-bestanden te maken, heeft elke e-mailclient zijn eigen methode om ze te verzenden. Het verzenden van een ZIP-bestand via e-mail omvat echter dezelfde stappen als het verzenden van een bestand via e-mail. Dus als u weet hoe u bijvoorbeeld een Word-document als bijlage moet verzenden, volgt u dezelfde stappen om een ZIP-bestand te verzenden.

Als voorbeeld, hier is hoe het wordt gedaan in Gmail.

  1. Stel uw e-mailbericht op zoals u gewend bent. Selecteer onder in het compositievenster Bestanden bijvoegen (het paperclippictogram).

    Image
    Image
  2. Selecteer vanaf uw harde schijf het ZIP-bestand.

    Image
    Image
  3. Onderaan je compositievenster zie je de naam van je ZIP-bestand. Selecteer Verzenden.

    Image
    Image
  4. Uw ontvanger ziet het ZIP-bestand als een normale bijlage.

Bottom Line

ZIP-bestanden zijn mappen met bestanden die zijn verkleind, dat wil zeggen gecomprimeerd. Hierdoor kunt u efficiënt en probleemloos meerdere bestanden via e-mail verzenden en grote bestanden in minder ruimte op uw schijf opslaan.

Waarom comprimeren zinvol is

De meeste e-mailtoepassingen beperken de grootte van een afzonderlijk bericht, inclusief de hoofdtekst en kop, plus eventuele bijlagen. Als u meerdere grote bijlagen probeert te verzenden die de limiet overschrijden, wordt het bericht niet verzonden.

Als u uw bestanden echter comprimeert tot een ZIP-bestand, kunt u het ZIP-bestand probleemloos in één bericht verzenden. Veel documenten kunnen worden gecomprimeerd tot slechts 10 procent van hun oorspronkelijke grootte. Als een bonus, combineert het combineren van verschillende bestanden in een ZIP-bestand ze netjes in een enkele bijlage.

Als je vaak grote bijlagen verstuurt en ZIP-bestanden maakt om ze te comprimeren, overweeg dan om een cloudopslagdienst te gebruiken. Deze diensten kunnen doorgaans veel grotere bestanden aan dan de gemiddelde e-mailprovider ondersteunt.

Aanbevolen: