ASUS brengt nieuwe firmware uit voor compatibiliteit met Windows 11

ASUS brengt nieuwe firmware uit voor compatibiliteit met Windows 11
ASUS brengt nieuwe firmware uit voor compatibiliteit met Windows 11
Anonim

Nu de release van Windows 11 nadert, is ASUS begonnen met het voorbereiden van verschillende van zijn moederborden met nieuwe firmware

ASUS wil ervoor zorgen dat het is voorbereid op de Windows 11-release later dit jaar door nieuwe BIOS-updates (Basic Input/Output System) uit te rollen voor veel van zijn moederborden. U kunt de nieuwste firmware-update voor Windows 11-ondersteuning downloaden of handmatig ondersteuning inschakelen als u een Intel- of AMD-modelbord hebt.

Image
Image

De nieuwe ASUS-firmware schakelt automatisch Trusted Platform Module (TPM) voor AMD-kaarten en Platform Trust Technology (PTT) voor Intel-kaarten in. Zoals The Verge opmerkt, was TPM in het verleden een punt van verwarring, omdat het BIOS het soms PPT of "PSP fTPM" noemde.

Het lijkt er dus op dat ASUS wil proberen verdere verwarring te voorkomen door TPM automatisch in te schakelen.

ASUS waarschuwt dat, omdat Windows 11 nog niet officieel is uitgebracht, er stabiliteitsproblemen kunnen zijn met de Insider Preview-build.

Image
Image

Zoals Twitter-gebruiker @monntolentino opmerkte: "Ik heb mijn BIOS bijgewerkt (al in Win 11 btw) en het heeft de formaatbalk en PTT uitgeschakeld die al zijn ingeschakeld. + bovendien had ik een goed uur of twee Armoury Crate repareren op mijn Prime Z590-A omdat het plotseling mijn verlichting niet kon bedienen. Ik moest een heleboel opnieuw installeren en niets!"

Instructies voor het bijwerken van uw BIOS, automatisch of handmatig, zijn op de ASUS-website geplaatst, samen met een lijst met chipsets die zijn bijgewerkt. Het is een behoorlijk uitputtende lijst, dus misschien moet je Command/Control F gebruiken om je model te vinden, maar je kunt in één oogopslag zien of het al een update heeft of nog steeds " wordt getest."

Aanbevolen: