Android 12L kan nieuwe functies toevoegen aan grote en kleine schermen

Inhoudsopgave:

Android 12L kan nieuwe functies toevoegen aan grote en kleine schermen
Android 12L kan nieuwe functies toevoegen aan grote en kleine schermen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google werkt aan een nieuwe update voor Android 12 genaamd Android 12L.
  • Android 12L komt naar verwachting in december uit als bètaversie en richt zich op het verenigen van de Android-ervaring op grotere schermen.
  • Hoewel de functies voornamelijk ten goede komen aan opvouwbare tablets, tablets en Chromebooks, is Google ook van plan om 12L naar gewone telefoons te brengen.
Image
Image

Ondanks dat de focus vooral ligt op het verbeteren van Android 12 voor opvouwbare tablets, tablets en Chromebooks, zal de aankomende Android 12L-release ook voordelen bieden aan kleinere telefoons door bugs aan te pakken en nieuwe functies te introduceren.

Google onthulde vorige week Android 12L en merkte op dat het de update zou gebruiken om een meer uniforme Android-ervaring te creëren op tablets, opvouwbare telefoons en zelfs Chromebooks. Het idee is om het vastgoed van de grotere schermen beter te benutten. Google is van plan dit aan te pakken door multitasking en het uiterlijk van meldingen te verbeteren en zelfs enkele backend-wijzigingen toe te voegen.

Maar daar houdt het niet op, aangezien Google ook van plan is Android 12L naar kleinere apparaten te brengen. Hoewel kleinere telefoons niet zullen profiteren van de belangrijke veranderingen, zoals de nieuwe gebruikersinterface en opties voor het wijzigen van de app, kunnen ze toch enkele voordelen halen uit de update.

"De focus ligt op het verbeteren van de gebruikerservaring op grote schermen door multitasking mogelijk te maken en lay-outs te bieden die profiteren van de grotere beschikbare ruimte op dergelijke apparaten", legt Dragos Dobrean, een mobiele ontwikkelaar en mede-oprichter van appssemble, uit in een e-mail.

"Voor gewone smartphones brengt deze update niet veel verbeteringen met zich mee, met name waarschijnlijk het bellen in de buurt dat het mogelijk maakt om vanuit een nest-hub te bellen en de gesprekken tussen hen te synchroniseren."

Maakt het belangrijk

Hoewel Android 12L het grootste deel van zijn focus zal verschuiven naar grotere schermen, zoals Dobrean opmerkte, zullen sommige functies van de update een zegen zijn voor kleinere telefoons. De functie voor bellen in de buurt die hij noemt, is iets wat Google noemt als de Cross-Device Communication Service. Het wordt uitgebracht op Pixel-telefoons met Android 12L en stelt je in staat om rechtstreeks vanaf je Nest Hub te bellen en gebeld te worden.

"De focus ligt op het verbeteren van de gebruikerservaring op grote schermen door multitasking mogelijk te maken en lay-outs te bieden die profiteren van de grotere beschikbare ruimte op dergelijke apparaten."

Je kunt ook gesprekken doorverbinden tussen je telefoon en je Nest Hub, waardoor de twee apparaten naadloos samenwerken. Het is een leuke functiewijziging, maar niet per se een reden die groot genoeg is om Android 12L naar kleinere apparaten te pushen. Dat is waar enkele van de backend-veranderingen in het spel komen.

Omdat grotere schermen meer schermruimte bieden om mee te werken, is een groot deel van deze update verschoven naar multitasking. Hoewel deze functies niet hetzelfde werken op kleinere schermen, is de kans groot dat je ze op een of andere manier kunt gebruiken.

Google heeft ook plannen om de gebarennavigatie te verbeteren, wat ongetwijfeld ook op kleinere schermen zal gebeuren. Gebaren zijn snel een hoofdbestanddeel geworden van het navigeren door elk besturingssysteem van een telefoon, en we zien dat deze besturingsmethoden vaak worden gebruikt in Android en iOS.

Stof vinden in kleine dingen

Als je op zoek bent naar grote veranderingen, lijkt Android 12L niet veel op te leveren voor kleinere telefoons. Als u zich echter gaat concentreren op de kleinere dingen, zoals hoe Google nieuwe API's voor ontwikkelaars introduceert om de ondersteuning van apps van derden soepeler te laten verlopen, begint u de onderliggende belofte te zien.

Android 12L is een kans voor Google om enkele van de kleinere problemen op te lossen die zijn geïntroduceerd in de nieuwste versie van het besturingssysteem. Het zijn geen dealbrekende problemen, maar het zijn dingen die zullen helpen om de werking van het besturingssysteem als geheel glad te strijken.

Image
Image

Omdat de update naar verwachting op kleinere telefoons zal verschijnen, mogen gebruikers verwachten dat enkele van de kleinere wijzigingen in de gebruikersinterface de overstap maken naar Pixel en andere apparaten van normaal formaat.

Apparaatbediening is een andere die wat werk krijgt, en op basis van wat we tot nu toe hebben gezien, lijkt Google dingen in te stellen voor aangepaste thuisgroepen. Google lijkt ook de wifi te scheiden van de internettegel, die al je dataverbindingen laat zien.

Het is gemakkelijk om naar een update te kijken en alleen de belangrijke wijzigingen te zien die Google aanbrengt. Het is echter net zo belangrijk om rekening te houden met de veranderingen achter de schermen die van invloed kunnen zijn op u. Android 12L wordt een grote update, wat betekent dat Google veel bugfixes kan inpakken.

Zoals bij elk besturingssysteem, duiken er altijd bugs en problemen op, en dit is een geweldige kans voor Google om ze aan te pakken en tegelijkertijd verschillende nieuwe opties te introduceren waar gebruikers hun voordeel mee kunnen doen.

Aanbevolen: