Hoe u Bluetooth aan uw computer kunt toevoegen

Inhoudsopgave:

Hoe u Bluetooth aan uw computer kunt toevoegen
Hoe u Bluetooth aan uw computer kunt toevoegen
Anonim

Bluetooth wordt door veel apparaten gebruikt, zoals koptelefoons en toetsenborden. Veel computers hebben het ook, maar als de jouwe dat niet heeft, kun je het toevoegen via een Bluetooth-dongle/adapter. Gelukkig is de installatie vrij eenvoudig.

Deze handleiding is relevant voor computers met Windows 11, 10, 8 en 7.

Heeft u al Bluetooth?

Je moet jezelf dit afvragen voordat je de onderstaande stappen volgt, omdat je een Bluetooth-dongle moet kopen.

Leer hoe u Bluetooth-apparaten instelt en kijk wat u moet doen als Windows 11 Bluetooth niet werkt of wanneer Windows 10 Bluetooth niet werkt. Het is mogelijk dat het al beschikbaar is op je computer, maar het toevoegen van een apparaat werkt gewoon niet.

Zoek een Bluetooth-adapter

Image
Image

Een Bluetooth-adapter voor uw pc aanschaffen is de gemakkelijkste manier om deze functionaliteit toe te voegen aan een desktop of laptop. U hoeft zich geen zorgen te maken over het openen van uw computerbehuizing, het installeren van een Bluetooth-kaart of iets dergelijks.

Bluetooth-dongles gebruiken USB, dus worden ze via een open USB-poort op de buitenkant van uw computer aangesloten. Ze zijn goedkoop, compact en gemakkelijk te vinden op plaatsen zoals Amazon, Newegg, Best Buy, enz.

Over het algemeen wilt u de snelste Bluetooth-zender die uw pc ondersteunt. Voor de meeste moderne pc's betekent dat een USB 3.0-adapter. Als u echter naar de USB-poorten van uw pc kijkt en deze zwarte plastic inzetstukken hebben, is dit waarschijnlijk USB 2.0. Als ze blauw zijn of SS (voor SuperSpeed) hebben, zijn ze USB 3.0. Dit is belangrijk, want hoewel USB 3.0-apparaten in USB 2.0-poorten werken, zullen ze niet zo snel werken als wanneer ze op USB 3.0-poorten zijn aangesloten.

Installeer de Bluetooth-adapter op uw computer

In de meeste gevallen kunt u de adapter gewoon op uw computer aansluiten om Windows het benodigde apparaatstuurprogramma automatisch te laten installeren. Maar als dat niet werkt, probeer dan een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's of bezoek de website van de fabrikant voor specifieke installatie-instructies.

Elk van de vier Bluetooth-adapters die we probeerden, installeerden zichzelf.

Sluit een apparaat aan op de Bluetooth-adapter

Nu je een adapter op je computer hebt aangesloten, is het tijd om er een apparaat mee te koppelen.

  • Windows 11: Instellingen > Bluetooth en apparaten > Apparaat toevoegen >Bluetooth.
  • Windows 10: Instellingen > Apparaten > Bluetooth of ander apparaat toevoegen >Bluetooth.
  • Windows 8/7: Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Apparaten en printers > Een apparaat toevoegen.
Image
Image

Mogelijk moet u het koppelingsproces voltooien door een code in te voeren op een van beide apparaten.

Image
Image

Als je specifieke instructies nodig hebt, leer dan hoe je een Bluetooth-hoofdtelefoon aansluit op een pc, hoe je Bluetooth-luidsprekers op je computer gebruikt, hoe je een Bluetooth-muis aansluit of hoe je internet krijgt via een mobiele telefoon met Bluetooth.

Bluetooth gebruiken met andere apparaten

Bluetooth is niet beperkt tot alleen computers. Je kunt ook Bluetooth aan een tv toevoegen en Bluetooth in je auto krijgen.

FAQ

    Kan ik Bluetooth aan mijn pc toevoegen zonder een adapter te gebruiken?

    Het is mogelijk om Bluetooth aan je pc toe te voegen zonder een adapter aan te sluiten, maar het is een ingewikkelder proces. U moet uw computer openen en een PCIe-kaart installeren die Bluetooth-functionaliteit op uw moederbord toevoegt.

    Hoe laat ik het Bluetooth-pictogram in mijn Windows 10-taakbalk verschijnen?

    Select Start > Instellingen tandwielpictogram > Apparaten > Meer Bluetooth-opties om het venster Bluetooth-instellingen te openen. Van daaruit selecteert u het tabblad Options en vinkt u Show the Bluetooth-pictogram in het systeemvak aan en start u Windows opnieuw.

    Hoe schakel ik Bluetooth in op mijn Mac?

    De meeste moderne Macs hebben standaard Bluetooth-functionaliteit, maar in sommige situaties moet u deze mogelijk inschakelen. Selecteer het Apple logo in de linkerbovenhoek > Systeemvoorkeuren > Bluetooth > Zet Bluetooth aan.

Aanbevolen: