Pelotons verhoogt de kosten van zijn populairste fitnessapparatuur

Pelotons verhoogt de kosten van zijn populairste fitnessapparatuur
Pelotons verhoogt de kosten van zijn populairste fitnessapparatuur
Anonim

De drempel voor toegang tot het Peloton-ecosysteem was al behoorlijk hoog: $ 2.000 voor de fiets en $ 40 per maand om toegang te krijgen tot lessen, en nu stijgen die prijzen.

Het bedrijf heeft zojuist aangekondigd dat ze de aankoopprijs van zijn twee vlaggenschipproducten verhogen. De Peloton Bike+ zal stijgen met $500 tot $2.500, en de prijs van het Peloton Tread zal stijgen met $800 tot $3.500.

Image
Image

De originele Peloton Bike en de AI-assistent krachttrainer, Peloton Guide, blijven respectievelijk op $1, 500 en $300. Bovendien blijven de abonnementsprijzen voorlopig hetzelfde.

Dit lijkt deel uit te maken van een enorme merkherziening voor de fabrikant van op abonnementen gebaseerde fitnessapparatuur, zoals het bedrijf zegt in het persbericht waarin de verhogingen worden aangekondigd: prijs is slechts een van de vele hefbomen die we zullen blijven onderzoeken als onderdeel van onze bedrijfstransformatiestrategie.”

Andere onderdelen van deze transformatiestrategie? Peloton stopt met fysieke locaties en sluit een niet nader genoemd aantal van zijn 86 huidige winkelaanbod, hoewel dit afhankelijk is van onderhandelingen met verschillende verhuurders. Ze stoppen ook met de overgrote meerderheid van de interne verzending en verhuizen naar externe bedrijven om fietsen en loopbanden in handen van consumenten te krijgen.

Image
Image

Zoals je zou verwachten, hebben deze bewegingen ook geleid tot aanzienlijke ontslagen. Peloton halveert zijn klantenserviceteam, schrapt een aantal magazijnbanen en draagt productietaken over aan een derde partij. Dit komt neer op ongeveer 1.000 banen nadat het bedrijf in februari al 3.000 mensen had ontslagen.

Waarom al die drukte? Peloton heeft het hele jaar te maken gehad met dalende aandelenkoersen en verloor de afgelopen 12 maanden 90 procent van zijn waarde. De prijsverhogingen op Bike+ en Tread komen nadat het bedrijf in april de prijzen verlaagde in een poging zijn marktaandeel te vergroten.

Aanbevolen: