Wat u moet weten over de werkelijke kosten van een iPhone

Inhoudsopgave:

Wat u moet weten over de werkelijke kosten van een iPhone
Wat u moet weten over de werkelijke kosten van een iPhone
Anonim

Leren hoeveel een iPhone kost, is niet zo eenvoudig als het controleren van de website van Apple voor de vermelde prijs van de nieuwste iPhone. Dat komt omdat de kosten voor het kopen van een iPhone afhankelijk zijn van verschillende factoren, en je moet ook rekening houden met eventuele maandelijkse kosten van je draadloze provider. Dus we zullen de wiskunde doen om de werkelijke kosten van een iPhone te achterhalen.

De kosten van de nieuwste iPhones

De belangrijkste kostenfactor van een iPhone is de prijs van de telefoon zelf. De prijzen variëren echter op basis van welk model u wilt en hoeveel opslagruimte u kiest. U kunt bijvoorbeeld gerenoveerde oudere iPhone-modellen voor extreem lage prijzen vinden op externe marktplaatsen, terwijl de nieuwste iPhone 13 Pro Max met 1 TB opslagruimte u $ 1.599 kan kosten.

Image
Image

Vanaf maart 2022 zien de kosten van een nieuwe iPhone rechtstreeks van Apple er als volgt uit:

Nieuwe iPhones die Apple rechtstreeks verkoopt
Model 64GB 128GB 256GB 512GB 1TB
iPhone 13 Pro Max N/A $1099 $1199 $1399 $1599
iPhone 13 Pro N/A $999 $1099 $1299 $1499
iPhone 13 N/A $829 $929 $1129 N/A
iPhone 13 Mini N/A $729 $829 $1029 N/A
iPhone SE $429 $479 $579 N/A N/A
iPhone 12 $729 $779 $879 N/A N/A
iPhone 12 Mini $629 $679 $779 N/A N/A
iPhone 11 $499 $549 N/A N/A N/A

Apple verkoopt ook rechtstreeks enkele oudere gerenoveerde iPhone-modellen, hoewel niet alle modellen en opslagcapaciteiten gegarandeerd op voorraad zijn:

Gereviseerde iPhones die Apple rechtstreeks verkoopt
Model 64GB 128GB 256GB 512GB
iPhone 11 Pro Max $769 N/A $849 $1, 019
iPhone XR $369 $419 N/A N/A
iPhone 8 Plus $359 $399 $489 N/A
iPhone 8 $319 $359 $449 N/A

Je kunt de volledige prijs voor je iPhone betalen, ervoor kiezen om in maandelijkse termijnen te betalen of contact opnemen met je provider voor eventuele promoties of incentives. Apple biedt ook inruilmogelijkheden die uw prijs kunnen verlagen via het iPhone-upgradeprogramma van Apple.

Als je ervoor kiest om met je draadloze netwerkaanbieder te werken en een nieuwe iPhone te kopen, kun je een maandelijks afbetalingsplan kiezen. Dit kan lagere initiële kosten opleveren, maar u moet bij de koerier blijven totdat de iPhone is betaald of het verschuldigde saldo betalen voordat u naar een andere vervoerder overschakelt.

Wacht niet op een uitverkoop als je een iPhone wilt kopen. Apple heeft zelden iPhone-deals die aanzienlijke kortingen bieden. Mogelijk vindt u kortetermijnkortingen wanneer nieuwe iPhone-modellen uitkomen of rond de feestdagen, maar dat zijn meestal kleine besparingen of incentives.

Carrier Subsidies komen niet terug

Vroeger konden klanten iPhones kopen tegen aanzienlijk lagere kosten omdat telefoonmaatschappijen een deel van de kosten subsidieerden om u te verleiden hun dienst te gebruiken. Helaas bestaat het subsidiesysteem niet meer, en het is hoogst onwaarschijnlijk dat het zal terugkeren.

Wanneer er echter nieuwe iPhone-modellen worden uitgebracht, bieden grote providers, waaronder AT&T, Sprint, T-Mobile en Verizon, soms prijsverlagingen voor inruil. Vervoerders bieden ook af en toe prikkels voor de aanschaf van een iPhone. Neem contact op met uw provider over eventuele promoties die het de moeite waard maken om een iPhone te kopen.

Bottom Line

Als je werkt met een kleinere, regionale provider die iPhones aanbiedt, kun je mogelijk minder betalen dan de volledige kosten van een iPhone. Deze providers hebben echter mogelijk niet de nieuwste iPhone-modellen, hun maandelijkse betalingsplannen zijn mogelijk beperkter en ze bedienen voornamelijk landelijke gebieden. Het is echter de moeite waard om bij uw regionale luchtvaartmaatschappij na te gaan of de opties voor u werken.

Maandelijkse spraak- en data-abonnementen

Je moet rekening houden met de maandelijkse kosten van de spraak- en dataservice van je provider als je nadenkt over de prijs van een iPhone. Deze kosten zijn afhankelijk van je draadloze netwerkaanbieder en je abonnement.

Een T-Mobile Magenta-abonnement met onbeperkte 5G- en 4G LTE-gegevens en mobiele hotspot-gegevens kost u bijvoorbeeld $ 70 per lijn of $ 140 voor een gezin van vier. De prijzen van Verizon zijn vergelijkbaar, terwijl het Simply Unlimited-abonnement van Google Fi $ 60 per maand is voor één lijn of $ 30 per persoon voor vier (met onbeperkte data.)

Prepaid-abonnementen zijn over het algemeen goedkoper. Metro by T-Mobile heeft bijvoorbeeld een onbeperkt abonnement met vier lijnen dat begint bij $ 120 per maand voor één lijn of twee lijnen voor $ 70 per maand. De beste abonnementen voor prepaid mobiele telefoons bevatten vaak ook belastingen en toeslagen, dus de kosten zijn eenvoudiger.

Overige kosten

Je wilt niet honderden euro's uitgeven aan een nieuwe iPhone en hem dan zonder beschermhoes in je tas of broekzak gooien. Plan om een hoesje op de iPhone te plaatsen zodra je het hebt. De beste iPhone-hoesjes kosten tussen de $ 40 en $ 100 en zijn vaak voorzien van bescherming tegen water en draadloos opladen.

De iPhone wordt geleverd met de standaardgarantie van Apple, maar misschien wilt u die bescherming uitbreiden door Apple Care aan uw iPhone toe te voegen. De prijs van AppleCare verschilt per model; verwacht tussen $ 129 en $ 199 uit te geven voor twee extra jaren dekking. De prijs gaat omhoog als je diefstalbeveiliging toevoegt. Als u uw iPhone koopt via het iPhone-upgradeprogramma van Apple, is AppleCare+ bij de prijs inbegrepen.

Veel andere bedrijven bieden een iPhone-verzekering aan, maar we raden aan om geen iPhone-verzekering te kopen.

FAQ

    Hoeveel kost het om een iPhone-batterij te vervangen?

    Als het gaat om het vervangen van de iPhone-batterij, ga je naar Apple's iPhone-website voor batterij- en stroomreparatie. Als u Apple Care of een apparaat binnen de garantie hebt, beta alt u niets voor het vervangen van een iPhone-batterij. Voor een iPhone 13 tot en met iPhone X betaal je $ 69 voor het vervangen van de batterij.

    Hoeveel kost het om een iPhone-scherm te vervangen?

    Voor iPhone-schermreparatie of -vervanging, controleer of uw iPhone onder de garantie v alt. Als het niet onder de garantie v alt, beta alt u tussen $ 149 en $ 329 om het scherm te repareren of te vervangen. Als je Apple Care + hebt, kost schermreparatie $ 29 voor alle in aanmerking komende modellen.

    Hoeveel kost het om je iPhone te upgraden?

    Als je deelneemt aan het iPhone-upgradeprogramma, hangt wat je beta alt af van de prijs van de telefoon die je wilt. Een iPhone 13 Pro Max van 128 GB kost bijvoorbeeld $ 1.099, maar met het Apple Upgrade-programma gaat u ermee akkoord om het af te betalen in 24 maandelijkse termijnen van $ 45,80. Nadat u de helft van de betalingen heeft gedaan, komt u in aanmerking voor een gratis upgrade.

Aanbevolen: