Hoe de kosten van een printer per pagina te schatten

Inhoudsopgave:

Hoe de kosten van een printer per pagina te schatten
Hoe de kosten van een printer per pagina te schatten
Anonim

Inkjetprinters en laserprinters brengen doorlopende kosten van verbruiksartikelen met zich mee, hetzij in inkt of toner. Elke pagina die u afdrukt, kost iets in termen van de hoeveelheid inkt of toner die de printer over het papier verdeelt. Voordat u een printer koopt, moet u weten hoe u de kosten van de printer per pagina kunt inschatten.

De kosten van verbruiksartikelen die met een printer worden gebruikt, zijn over een paar jaar doorgaans hoger dan de kosten van de printer. Afhankelijk van hoeveel afdrukken u verwacht te doen, kunnen de kosten van verbruiksartikelen van invloed zijn op uw aankoopbeslissing.

Image
Image

Bottom Line

De kosten van de kleine hoeveelheid inkt of toner op een afgedrukte pagina staan bekend als de kosten per pagina (CPP). De CPP van een printer is een belangrijke overweging bij het kopen van een printer. Er zijn twee factoren nodig om de CPP te bepalen: de paginaopbrengst van de cartridge en de kosten van de cartridge.

Paginaopbrengst cartridge

Het paginarendement van een inkt- of tonercartridge wordt berekend door de fabrikant met behulp van normen die zijn opgesteld door de International Organization of Standardization (ISO). De paginaopbrengst van een cartridge is het aantal pagina's dat volgens de fabrikant met een cartridge wordt afgedrukt. De ISO publiceert standaardisatie voor veel producten, niet alleen voor printers. De ISO-richtlijnen bepalen de methoden die alle grote printerfabrikanten gebruiken om de paginaopbrengst te schatten.

In veel gevallen gebruikt een printer inkt van dezelfde fabrikant. Zoek bijvoorbeeld bij een Epson-printer naar de paginaopbrengst van de Epson-cartridge. In veel gevallen zijn er verschillende cartridgeformaten beschikbaar met verschillende paginaopbrengsten.

Paginaopbrengsten zijn beschikbaar op de website van de fabrikant. U moet echter weten welke inkt of toner de printer nodig heeft en welk formaat cartridge u met de printer wilt gebruiken om de CPP te bepalen.

Bottom Line

De andere waarde die wordt gebruikt bij het berekenen van de paginaopbrengst zijn de kosten van de toner of inktcartridge. Na het werk dat u doet om de paginaopbrengst van een cartridge te bepalen, is het gemakkelijk om de prijs te vinden. Het wordt meestal vermeld op de website van de fabrikant en bij elke verkoper van kantoorbenodigdheden die printerinkt en toner verkoopt.

Hoe de kosten van een printer per pagina te schatten

Om de CPP voor een zwart-witprinter te bedenken, deelt u de kosten van de zwarte cartridge door de paginaopbrengst. Stel dat de zwarte inkt voor een inkjet all-in-one printer $ 20 kost en dat de paginaopbrengst van de cartridge 500 pagina's is. Om de monochrome (zwart-wit) CPP te krijgen, deelt u $ 20 door 500:

Zwarte cartridgeprijs / paginaopbrengst=CPP

of

$20 / 500=$0.04 per pagina

Hoe de printerkosten voor kleurenafdrukken te schatten

Kleurenpagina's vereisen een ingewikkelder formule omdat deze pagina's meer dan één cartridge gebruiken. De meeste kleurenprinters gebruiken de standaard vier proceskleuren, bestaande uit cyaan, magenta, gele en zwarte (CMYK) inkten. Sommige modellen gebruiken echter slechts twee cartridges: één grote zwarte tank en één cartridge die drie putten bevat voor de andere drie kleuren. Sommige printers, zoals de high-end fotoprinters van Canon, gebruiken zes inktcartridges.

Bereken in ieder geval eerst de CPP voor elke afzonderlijke cartridge om de kleuren-CPP van een printer te schatten. Op printers die het standaard CMYK-model gebruiken, hebben de driekleureninkttanks meestal dezelfde paginaopbrengst en CPP's. Stel bijvoorbeeld dat de CPP voor de driekleurencartridges van de printer 3,5 cent is. Om de kleuren-CPP te schatten, vermenigvuldigt u de CPP van de kleurentanks met het aantal cartridges en voegt u dat totaal toe aan de CPP van de zwarte cartridge, als volgt:

Kleurencartridge prijs / paginaopbrengst=cartridge CPP x aantal kleurencartridges + zwarte cartridge CPP

Ervan uitgaande dat de kleurencartridges 300 pagina's opleveren en $ 10,50 per stuk kosten:

$ 10,50 / 300=3,5 cent x 3=10,5 cent + 4 cent=14,50 cent per pagina

Extra factoren die van invloed zijn op de afdrukkosten

Paginaopbrengsten worden meestal geschat met behulp van ISO-gestandaardiseerde zakelijke documenten waarbij de inkt slechts een percentage van de pagina bedekt, meestal 5% tot 20%. Aan de andere kant kunnen foto's het hele afdrukbare gebied beslaan, of 100% van de pagina. Als gevolg hiervan kost het afdrukken in kleur meestal meer dan het afdrukken van documentpagina's in één kleur.

Een redelijke prijs per pagina hangt af van het type printer. Fotoprinters op instapniveau (minder dan $ 150) hebben doorgaans hogere CPP's dan zakelijke printers voor grote volumes. Het type dat u koopt, hangt af van verschillende factoren, waaronder uw verwachte afdrukvolume en het type afdrukken dat u het grootste deel van de tijd van plan bent te doen.

Hoe zit het met de papierkosten?

Papier van fotokwaliteit kost meer dan een pak standaard kopieerpapier. De papierkosten verschillen echter niet tussen printers, dus het zou uw aankoopbeslissing niet moeten beïnvloeden.

Aanbevolen: