TikTok verhoogt videoduur tot 10 minuten

TikTok verhoogt videoduur tot 10 minuten
TikTok verhoogt videoduur tot 10 minuten
Anonim

TikTok begint een nieuwe update uit te rollen waarmee mensen video's van maximaal 10 minuten kunnen maken terwijl het bedrijf de limiet langzaam verhoogt.

Twitter-gebruikers hebben screenshots gedeeld van een bericht dat ze hebben ontvangen waarin staat dat deze nieuwe functie nu actief is. Er is geen formele aankondiging gedaan, maar volgens Chris Stokel-Walker, auteur van het boek "Tiktok Boom: China's Dynamite App and the Superpower Race for Social Media", bevestigde een woordvoerder van TikTok dat de functie een wereldwijde release zal zijn.

Image
Image

In eerste instantie gelanceerd met video's van 15 seconden, heeft TikTok zich een weg gebaand om de videolengte op zijn platform te vergroten. De grootste sprong vond plaats in juli 2021, toen video's van drie minuten werden geïntroduceerd, en slechts een paar maanden later werd die limiet verhoogd tot vijf minuten.

De eerste reacties op de verlengde lengte zijn gemengd. Sommige Twitter-gebruikers lijken in orde met video's van 10 minuten, terwijl anderen behoorlijk tegen het hele idee lijken. TikTok is tenslotte gemaakt om hapklare video's te hosten die mensen snel kunnen scrollen, wat enorm succesvol is gebleken.

Zozeer zelfs dat andere platforms zoals YouTube hun eigen versies van TikTok hebben geïmplementeerd. Sommige mensen hebben gespeculeerd dat het vergroten van de videolengte een strategie is om het terrein van YouTube als dominant videoplatform binnen te dringen. Net als zijn rivaal heeft TikTok verschillende zeer succesvolle TikTok-makers voortgebracht.

Om makers te ondersteunen, heeft TikTok het Creator Fund in het leven geroepen als een manier voor mensen om geld te verdienen op het platform, maar het is bekritiseerd omdat het de gebruikers niet veel beta alt.

Volgens de TikTok-woordvoerder hoopt het platform dat het langere formaat resulteert in "meer creatieve mogelijkheden" van de makers.

Aanbevolen: