Hoe Snapchat je helpt je kinderen in de gaten te houden zonder hun privacy te schenden

Inhoudsopgave:

Hoe Snapchat je helpt je kinderen in de gaten te houden zonder hun privacy te schenden
Hoe Snapchat je helpt je kinderen in de gaten te houden zonder hun privacy te schenden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met het Family Center van Snapchat kunnen ouders hun kinderen in de gaten houden, maar met enige afstand.
  • Je denkt misschien dat je kinderen geen privacy nodig hebben, maar dat hebben ze zeker wel.
  • Communicatie en onderzoek zijn essentieel om uw kinderen online veilig te houden.

Image
Image

Snapchat's nieuwe kindveiligheidstools houden rekening met iets dat vaak genegeerd wordt als het gaat om ouderschap: de privacy van het kind.

Snap's Family Center voegt nieuwe functies voor ouderlijk toezicht toe, maar met een twist. Om te beginnen moeten zowel ouder als kind akkoord gaan om het in te schakelen. Als het dan eenmaal actief is, kunnen de ouders zien met wie hun kind communiceert en wanneer, maar ze kunnen de berichten zelf niet zien. Binnenkort komt er ook een functie waarmee ouders nieuwe vrienden kunnen bekijken die hun kinderen hebben toegevoegd. Het lijkt een redelijk goede balans te zijn tussen de belangen van de betrokken partijen.

"Gedurende de menselijke geschiedenis wisten ouders dat als hun kinderen eenmaal door de voordeur liepen, ze veilig waren. Maar het internet heeft dit veranderd, en sociale media hebben het nog erger gemaakt", Andrew Selepak, een professor sociale media aan de University of Florida, vertelde Lifewire via e-mail. "Het gevaar voor ouders is dat ze niet weten met wie hun kinderen praten of waar ze naar kijken als ze op sociale media zijn."

Verwachting van privacy

Laten we even teruggaan. Moeten kinderen zelfs online privacy verwachten? Het zijn tenslotte maar kinderen, toch?

"Als ouder en advocaat voor gegevensprivacy die specifiek gespecialiseerd is in de online privacy van kinderen, heb ik twee gedachten", vertelde Ryan Johnson, chief privacy officer, bedrijfsjurist bij Savvas Learning Co, via e-mail aan Lifewire."Kinderen hebben geen redelijke verwachting van privacy van hun ouders, maar zouden de privacy van online apps, serviceproviders en adverteerders moeten verhogen."

Aan de ene kant is het als ouder gemakkelijk te verwachten dat je de leiding hebt over en toegang hebt tot elk aspect van het leven van je kind. Aan de andere kant zijn ze nog steeds mensen, en zelfs als ze niet de ervaring hebben om weloverwogen beslissingen te nemen, betekent dat niet noodzakelijk dat ze een panopticum mogen verwachten. Na een bepaalde leeftijd laat je je kinderen alleen in hun eigen ruimte terwijl je een oogje in het zeil houdt. Waarom niet ook online?

"Er zijn manieren voor ouders om de app te gebruiken om hun kinderen in de gaten te houden zonder hun privacy te schenden", vertelde Mo Mulla, ouderschapsexpert en oprichter van de Parental Questions-blog, via e-mail aan Lifewire. "Ouders kunnen bijvoorbeeld een Snapchat-account maken en hun kinderen toevoegen als vrienden, en vervolgens hun verhalen en snaps bekijken om een idee te krijgen van wat ze van plan zijn."

Communicatie

Het is gemakkelijk om je kinderen voor een scherm te parkeren om een broodnodige pauze te krijgen, maar schermen zijn niet langer passieve fopspenen. Ze vereisen zelfs nog meer werk van de ouders. Het draait allemaal om communicatie: uitleggen waarom je moet weten wat ze doen en overeenstemming bereiken over manieren om het te doen.

Zelfs als je denkt dat je kinderen geen recht hebben op enige online privacy, betekent het op deze manier dat ze meer kans hebben om daadwerkelijk aan je eisen te voldoen in plaats van ermee in te stemmen en ze vervolgens te negeren.

"Als ouders moeten we de apps en de problemen voorblijven door een communicatiecultuur rond het onderwerp te creëren in een open, eerlijke, oordeelvrije zone, omdat kinderen zelfmoord plegen vanwege deze vermijdbare fouten," kleuterleidster, pleitbezorger en expert voor de preventie van seksueel misbruik, en auteur Kimberly King vertelde Lifewire via e-mail.

Er zijn manieren voor ouders om de app te gebruiken om hun kinderen in de gaten te houden zonder hun privacy te schenden

Maar voordat je dit gesprek kunt voeren, zegt Selepak dat je moet weten wat de gevaren zijn en zelfs welke platforms kinderen gebruiken.

"En dan kunnen ze beslissen hoe ze willen controleren wat hun kind doet op sociale media en met wie ze daar praten", voegt Selepak toe.

Johnson, de advocaat voor gegevensbescherming, is het daarmee eens. "De uitdaging voor ouders is om gelijke tred te houden met alle verschillende online platforms die hun kinderen gebruiken. Ouders moeten proactief de online aanwezigheid van hun kinderen in de gaten houden en hun kinderen laten weten dat ze dit doen."

De dagen van het dumpen van de kinderen voor de tv of een dvd zijn voorbij. Nu vragen schermen net zoveel, zo niet meer, van ouders dan voor hun kinderen in de echte wereld te zorgen.

Welkom in de toekomst, waar technologie de dingen gemakkelijker zou moeten maken.

Aanbevolen: