Hoe videotracking uw privacy kan schenden

Inhoudsopgave:

Hoe videotracking uw privacy kan schenden
Hoe videotracking uw privacy kan schenden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon's Echo Show 10 is vanaf 25 februari te koop en bevat een draaibaar scherm dat je door de kamer kan volgen.
  • De Show 10 van $ 249,99 wekt bezorgdheid onder privacyadvocaten, die zich zorgen maken dat gebruikers nooit buiten de camera zullen zijn.
  • Amazon staat erop dat privacy wordt ingebakken in het Show 10-ontwerp.
Image
Image

Amazon's nieuwe Echo Show 10 roept privacyproblemen op nu het je door de kamer kan volgen.

The Show 10 gaat op 25 februari in de uitverkoop voor $ 249,99. In tegenstelling tot eerdere modellen heeft deze een draaibaar scherm dat je bewegingen kan volgen, zodat hij je altijd aankijkt tijdens videogesprekken. Experts zeggen dat de trackingfunctie een nieuw front opent voor inbreuken op de privacy.

"Hoewel dit model de gebruikelijke Echo-gerelateerde privacykwesties bevat (luisteren naar het wake-word, per ongeluk het wake-word horen, toegang tot opgenomen gesprekken door werknemers, andere gebruikers die mogelijk uw gesprekstranscripties kunnen zien, en meer), kan de Show je ook door de kamer volgen, wat betekent dat je nooit buiten beeld bent, "zei Chris Hauk, kampioen consumentenprivacy bij Pixel Privacy, in een e-mailinterview.

"Hoewel het apparaat de traditionele ingebouwde camerasluiter biedt die beschikbaar is op de meeste Echo Show-modellen, durf ik te stellen dat veel gebruikers geen gebruik maken van die functie."

Ik kijk naar jou, kijk naar mij

Het beweegbare display van de Echo Show 10 kan een handige functie zijn. Als je bijvoorbeeld aan het koken bent, kun je altijd een recept bekijken op de Echo. Of, als je Netflix gebruikt, een gloednieuwe functie voor de slimme schermen van Amazon, kun je je favoriete programma's bekijken terwijl je door je huis loopt.

Image
Image

Een belangrijk privacyprobleem voor de Alexa-apparaten is ervoor te zorgen dat gebruikers weten dat ze luisteren, schrijft Carla Diana in haar aankomende boek, My Robot Gets Me: How Social Design Can Make New Products More Human, Harvard Business Review Press (30 maart 2021).

"Als hij wordt opgeroepen, laat hij mensen goed weten dat hij actief luistert, met een bewegende markering op een gloeiende lichtring wijst hij in de richting van de persoon naar wie hij luistert", schrijft ze. "Als het inactief is, is het echter slecht om mensen te laten weten wat het doet vanuit sociaal oogpunt."

De privacykwesties bij de Amazon Echo Show 10 zijn dezelfde als bij elk ander Amazon Echo-apparaat.

Amazon staat erop dat privacy in het Show 10-ontwerp is ingebakken. Er staat dat het model meerdere lagen privacycontrole heeft, waaronder een microfoon/camera uit-knop en een ingebouwde sluiter om de camera te bedekken.

"De verwerking die de beweging van het scherm aandrijft, gebeurt veilig op het apparaat, er worden geen afbeeldingen of video's opgeslagen", aldus de webpagina van het product. "Bovendien kun je je ervaring met beweging regelen - laat het de hele tijd aan, tijdens geselecteerde activiteiten, schakel het helemaal uit of zet het alleen in beweging als je daar expliciet om vraagt. Vragen zijn onder meer 'Alexa, stop met mij te volgen' of ' Alexa, zet beweging uit.'"

Show 10 heeft meer privacy, zegt expert

Caleb Chen van de privacywebsite Private Internet Access zei in een e-mailinterview dat Amazon is overgegaan tot het aanpakken van privacyproblemen door het gemakkelijker te maken om te voorkomen dat de camera wordt gebruikt.

"De privacykwesties bij de Amazon Echo Show 10 zijn dezelfde als bij elk ander Amazon Echo-apparaat", voegde hij eraan toe. "Als het wordt gebruikt zoals bedoeld, is het apparaat een altijd luisterende, op internet aangesloten microfoon die één malafide werknemer of één geheim gerechtelijk bevel kan zijn om te worden gebruikt om je privacy te schenden."

Image
Image

Hoewel de mogelijkheid om gebruikers door de kamer te volgen problematisch kan zijn, privacytechnisch gezien, kan het ook voordelig zijn voor veel gebruikers.

"Ik heb zelf geprobeerd om gesprekken te voeren met mijn schoonouders, die niet helemaal het idee hebben om in beeld te blijven", zei Hauk. "We hebben dezelfde problemen met onze kleinkinderen, die vaak uit beeld springen. Om deze reden (onder andere) voeren we onze videochats meestal op onze iPhone en iPad, via FaceTime. Het is gemakkelijk voor onze kinderen om de actie van onze weliswaar energieke kleinkinderen."

Aanbevolen: