Wat te doen als u uw Windows 7-wachtwoord vergeet

Inhoudsopgave:

Wat te doen als u uw Windows 7-wachtwoord vergeet
Wat te doen als u uw Windows 7-wachtwoord vergeet
Anonim

Dus je bent je Windows 7-wachtwoord vergeten? Hé, het gebeurt. Het is de bedoeling dat we sterke wachtwoorden maken zodat ze moeilijk te raden zijn, maar soms maken we ze zo ingewikkeld dat we ze zelf vergeten.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 of Windows 11 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Probeer een van de verschillende manieren om uw Windows 7-inlogwachtwoord te vinden dat u op de een of andere manier is ontgaan.

Laten we de ideeën een voor een doornemen, te beginnen met de gemakkelijkste:

Gebruik uw Windows 7-wachtwoordhersteldiskette

Het is nu het moment om die Windows 7-wachtwoordhersteldiskette te gebruiken die u hebt gemaakt. Gefeliciteerd met je proactieve houding!

Het is echter waarschijnlijk dat de meesten van jullie geen wachtwoordhersteldiskette hebben, ofwel omdat je niet wist dat de functie bestond of omdat je nooit dacht dat je je wachtwoord zou vergeten.

Hoe dan ook, als je eenmaal aan de slag bent met een van de andere ideeën hieronder, kom dan zeker terug naar die link hierboven en maak er meteen een.

Weet je zeker dat je je wachtwoord bent vergeten? Voordat u doorgaat met de rest van deze ideeën, moet u ervoor zorgen dat een paar dingen waar zijn: 1) dat caps lock is uitgeschakeld (tenzij uw wachtwoord alleen uit hoofdletters bestaat), 2) dat u probeert in te loggen op uw account en niet op dat van een andere gebruiker, en 3) dat u uw Windows-wachtwoord typt, niet het wachtwoord dat bij uw e-mail of een ander account hoort.

Laat een beheerder uw Windows 7-wachtwoord voor u wijzigen

Als andere mensen een account op uw computer hebben, kan een van hen worden geconfigureerd met toegang op beheerdersniveau. Aangezien degenen met beheerdersrechten de wachtwoorden van alle gebruikers in Windows kunnen beheren, kan deze persoon uw wachtwoord voor u wijzigen vanuit hun account.

Het is duidelijk dat als je de enige persoon bent die een account op je computer heeft, wat waarschijnlijk de situatie is voor velen van jullie, deze truc je geen goed zal doen.

Image
Image

Reset je Windows 7-wachtwoord met deze truc

Er is een manier om je Windows 7-wachtwoord opnieuw in te stellen met niets anders dan de tools en software die je al tot je beschikking hebt. Dit is een handige kleine truc die iedereen kan uithalen. Het ergste dat u hoeft te doen, is opstarten vanaf een schijf of flashstation en de opdrachtprompt een paar keer gebruiken.

Rekening houdend met het feit dat je waarschijnlijk niet echt een wachtwoordhersteldiskette of een tweede beheerder op je computer hebt, en je waarschijnlijk al hoofdpijn hebt als je probeert te onthouden waar je je wachtwoord op hebt ingesteld, is deze truc de oplossing voor de meesten van jullie.

Hack uw Windows 7-account met een wachtwoordherstelprogramma

Als je hebt geprobeerd te raden, er zijn geen andere gebruikers op je computer, de laatste truc werkte om de een of andere reden niet, en je weet zeker dat je geen Windows 7 wachtwoordhersteldiskette hebt rondslingeren, dan is het tijd om iets ingewikkelders te proberen.

Windows-wachtwoordherstelprogramma's zijn softwaretools die zijn ontworpen om uw Windows-wachtwoord te herstellen of opnieuw in te stellen/verwijderen. Ze kunnen soms moeilijk te gebruiken zijn, maar als je echt je wachtwoord bent vergeten en je kunt ook enkele eenvoudige instructies volgen, is de kans groot dat een van deze programma's je weer in Windows brengt.

Kunt u uw Windows 7-wachtwoord nog steeds niet vinden?

Als je alles hierboven hebt geprobeerd, en dat verloren Windows 7-wachtwoord is echt voorgoed verloren, dan moet je een schone installatie van Windows 7 uitvoeren, een proces dat alles op je computer zal wissen.

Het is een drastische en duidelijk destructieve stap, maar als je je computer terug wilt, moet je deze optie overwegen als al het andere is mislukt.

Wat te doen nadat u uw wachtwoord opnieuw heeft ingesteld

Je Windows 7-wachtwoord vergeten en verschillende stappen moeten doorlopen om het opnieuw in te stellen, is absoluut niet leuk. Het is dus verstandig om alle mogelijke methoden te gebruiken om te voorkomen dat u uw wachtwoord in de toekomst opnieuw moet instellen.

Naast de hierboven genoemde methode voor het opnieuw instellen van het wachtwoord, kunt u uw nieuwe wachtwoord opslaan in een wachtwoordbeheerder. Zolang u er een met mobiele toegang gebruikt, kunt u de app voor wachtwoordbeheer altijd raadplegen als u uw Windows-wachtwoord moet onthouden.

Je kunt in plaats daarvan Windows zo instellen dat het automatisch inlogt telkens wanneer je computer opstart. Dit is zeker niet ideaal als beveiliging een probleem is, want dan kan iedereen in je computer komen, maar het zorgt er wel voor dat je je wachtwoord niet hoeft te onthouden.

Aanbevolen: