Wat te doen als Windows 11 geen processor ondersteunt

Inhoudsopgave:

Wat te doen als Windows 11 geen processor ondersteunt
Wat te doen als Windows 11 geen processor ondersteunt
Anonim

Wat te weten

  • Druk op Windows + R om het menu Run te openen en typ vervolgensregedit en druk op Enter . Voer HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup . in
  • Klik met de rechtermuisknop Setup > New > Sleutel Noem het LabConfig; klik met de rechtermuisknop LabConfig key > New > Dword (32-bit) Noem het BypassTPMCheck Dubbelklik op Dword en stel de Value data in op 1

  • Herhaal om nog twee Dword (32-bit) items te maken, BypassRAMCheck en BypassSecureBootCheck. Stel beide waarden in op 1.

Deze handleiding leidt je door de stappen om je pc in te stellen met Windows 11 met behulp van de Windows Register-editor, zelfs als je geen processor hebt die TPM 2.0 ondersteunt.

Hoe installeer ik Windows 11 in een niet-ondersteunde processor

Om ervoor te zorgen dat uw pc Windows 11 kan installeren, zelfs als deze een niet-ondersteunde processor heeft, moet u enkele wijzigingen aanbrengen in het Windows-register. Dat is niet zo ingewikkeld als het lijkt, maar het is niet zonder gevaar. Het maken van niet-gespecificeerde wijzigingen of fouten bij het wijzigen van het register kan leiden tot beschadiging van uw Windows-installatie, dus zorg ervoor dat u de stappen precies volgt, en als u het niet zeker weet, vraag dan iemand om u te helpen.

  1. Als je naar de downloadpagina van Windows 11 bent gegaan en het bericht hebt ontvangen: "Deze pc kan Windows 11 niet uitvoeren", ga dan verder. Volg anders onze handleiding over het installeren van Windows 11 om de installatie te voltooien.

  2. Druk op de Windows-toets+ R op uw toetsenbord om het menu Run te openen. Typ regedit en druk op Enter of selecteer OK om de Windows Register-editor te openen.

    Image
    Image
  3. Als u wordt gevraagd om toestemming van de beheerder te geven, doet u dit.
  4. Typ in de navigatiebalk bovenaan de vensters HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup en druk op de Enter toets.

    Image
    Image
  5. Zoek naar de gemarkeerde Setup aan de linkerkant. Klik met de rechtermuisknop en selecteer New> Sleutel. Noem het LabConfig.

    Image
    Image
  6. Klik met de rechtermuisknop of houd de LabConfig-toets in het linkermenu ingedrukt en selecteer vervolgens New> Dword (32-bit)Noem het BypassTPMCheck Dubbelklik of tik op de nieuwe Dword en stel de Waardegegevens in op1, selecteer dan OK

    Image
    Image
  7. Herhaal de bovenstaande stappen om nog twee Dword (32-bit) items te maken. Noem ze BypassRAMCheck en BypassSecureBootCheck. Stel beide waarden in op 1.

    Image
    Image
  8. Keer terug naar het installatieprogramma van Windows 11 en selecteer Terug. Probeer vervolgens de installatie opnieuw voort te zetten. Het bericht dat uw CPU Windows 11 niet ondersteunt, zou niet langer moeten verschijnen, zodat u door kunt gaan met uw Windows 11-installatie.

FAQ

    Hoe weet ik of ik TPM 2.0 heb?

    Als je niet zeker weet of je pc Windows 11 kan draaien met TPM 2.0 ingeschakeld, overweeg dan om het handmatig in te schakelen, want het kan zijn dat je het moet inschakelen. Om dit te doen, voert u de UEFI of BIOS van uw pc in en zoekt u naar de schakelaar voor TPM.

    Heb ik TPM 2.0 nodig om Windows 11 te installeren?

    Hoewel Microsoft oorspronkelijk verplichtte dat je absoluut een processor moest hebben die Trusted Platform Module 2, of TPM 2.0, ondersteunde om Windows 11 te kunnen draaien, is dat niet langer het geval. Het wordt nog steeds sterk aanbevolen voor de meest veilige en up-to-date Windows 11, maar het is niet meer strikt noodzakelijk.

Aanbevolen: