EAP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

EAP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
EAP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • De meeste EAP-bestanden zijn projectbestanden of belichtingsinstellingen.
  • Open er een met Enterprise Architect (projectbestand) of Photoshop (belichtingsbestand).

Dit artikel legt drie indelingen uit die de EAP-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe elke soort wordt gebruikt en hoe u uw specifieke bestand kunt openen en converteren.

Wat is een EAP-bestand?

Sommige bestanden met de EAP-bestandsextensie zijn projectbestanden die zijn gemaakt door de Computer Aided Software Engineering (CASE)-tool van Sparx Systems, Enterprise Architect genaamd.

Andere zijn Adobe Photoshop-belichtingsaanpassings-/instellingenbestanden. Deze worden gebruikt om belichtings-, offset- en gammacorrectiewaarden voor afbeeldingen op te slaan. De waarden worden geregeld in het Image > Adjustments > Exposure menu.

Als het niet in een van deze formaten is, kan het in plaats daarvan een C-more-projectbestand zijn dat is gekoppeld aan programmeersoftware van AutomationDirect.

Image
Image

EAP is ook een afkorting voor sommige technologietermen die niets te maken hebben met deze bestandsindelingen, zoals Extensible Authentication Protocol en externe hulpvoeding.

Hoe een EAP-bestand te openen

EAP-bestanden die projectbestanden zijn, kunnen worden geopend met Enterprise Architect, of gratis (maar in alleen-lezen modus) met Enterprise Architect Lite.

Adobe Photoshop wordt gebruikt om bestanden met belichtingsinstellingen te openen. Dit wordt gedaan via het Image > Adjustments > Exposure menu. Selecteer in het kleine menu in dat venster Load Preset om naar het bestand te bladeren.

Image
Image

U kunt via hetzelfde proces ook uw eigen aangepaste belichtingsinstellingen in Photoshop opslaan; kies in plaats daarvan Save Preset.

Wanneer Adobe Photoshop voor het eerst wordt geïnstalleerd, wordt het standaard geleverd met een paar EAP-bestanden, genaamd Minus 1.0, Minus 2.0, Plus 1.0 en Plus 2.0. Ze worden opgeslagen in de map \Presets\Exposure\ van de installatiemap van het programma, waardoor dit een andere manier is om ze te gebruiken - kopieer ze gewoon naar deze map en start het programma opnieuw.

Hier is een voorbeeldpad in Windows:


C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop 2022\Presets\Exposure

EAP-bestanden worden ook geassocieerd met eaDocX, dat MS Word- en Excel-documenten genereert. Het wordt geïnstalleerd als een invoegtoepassing binnen Enterprise Architect, dus het is op zichzelf geen volledig functioneel programma en heeft geen eigen grafische gebruikersinterface. U kunt de gebruikershandleiding hier vinden.

C-more HMI-programmeersoftware van AutomationDirect is nodig als uw bestand in dat formaat is.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze Handleiding voor het wijzigen van bestandsassociaties in Windows om dat te doen wijzigen.

Een EAP-bestand converteren

Een Enterprise Architect-projectbestand kan met die software worden geconverteerd naar een ander bestandsformaat. U kunt EAP bijvoorbeeld naar PDF opslaan via FILE > Afdrukken naar PDF Een andere ondersteunde conversie is XMI (XML Metadata Interchange), die wordt uitgevoerd via PAKKET > Importeren/Exporteren

Er is waarschijnlijk geen reden om een EAP-bestand te converteren dat in Photoshop wordt gebruikt, omdat het slechts een reeks belichtingsinstellingen is. Als je het toevallig in een ander bestandsformaat zou krijgen, zou het de bestandsextensie en -structuur veranderen en voorkomen dat Photoshop het gebruikt.

C-more heeft een File menu dat je kunt gebruiken om het project in een ander formaat op te slaan. Het programma ondersteunt andere bestanden zoals EAP9, EPP9, EAS9 en EAS, dus je kunt je project misschien naar die formaten converteren.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Houd er rekening mee dat sommige bestanden er precies zo uitzien omdat de bestandsextensie op dezelfde manier is gespeld. Met andere woorden, je hebt misschien niet eens een EAP-bestand en dat kan de reden zijn dat het niet opent met de hierboven genoemde programma's.

Enkele voorbeelden van bestanden die kunnen worden verward met een EAP-bestand zijn onder meer EPS-, EASM-, EAS- (RSLogix-symbool), EAR (Java Enterprise-archief) en EAL-bestanden (Kindle-eindacties).

Aanbevolen: