Hoe Meta (Oculus) Quest 2 aan een telefoon te koppelen

Inhoudsopgave:

Hoe Meta (Oculus) Quest 2 aan een telefoon te koppelen
Hoe Meta (Oculus) Quest 2 aan een telefoon te koppelen
Anonim

Wat te weten

  • On your Quest 2: Settings > About, en noteer de pairing code.
  • Oculus-telefoon-app > Menu > Apparaten > Koppel je headset >Quest 2 > Doorgaan . Voer koppelingscode > in tik op vinkje.
  • Als je Quest 2 niet wil koppelen, probeer het dan opnieuw terwijl je de headset draagt en zorg ervoor dat je telefoon dicht bij de headset is.

Dit artikel legt uit hoe je een Meta Quest 2 koppelt aan een telefoon met instructies die werken voor zowel Androids als iPhones.

Hoe Quest 2 te verbinden met telefoon

Als je een Quest 2 aan een telefoon wilt koppelen, moet je een Facebook- of Oculus-account hebben en moet je ook de Oculus-app op je telefoon installeren. De app is beschikbaar voor zowel Android als iPhone en ziet er hetzelfde uit en werkt hetzelfde, ongeacht welk type telefoon je hebt.

Zo sluit je een Quest 2 aan op een telefoon:

  1. Open de werkbalk door op de Oculus-knop op je rechter touch-controller te drukken.

    Image
    Image
  2. Selecteer het snelstartmenu (tijd, batterij, wifi).

    Image
    Image
  3. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Systeem.

    Image
    Image
  5. Scroll naar beneden en selecteer Over.

    Image
    Image
  6. Noteer de koppelingscode.

    Image
    Image
  7. Als je de Oculus-app nog niet hebt, download en installeer deze dan op je telefoon.
  8. Open de Oculus-app en log in met je Facebook- of Oculus-account.
  9. Tik op Menu.
  10. Tik op Apparaten.
  11. Tik op Nieuwe headset koppelen.

    Image
    Image
  12. Tik op Quest 2.
  13. Tik op Doorgaan.
  14. Voer de koppelingscode in en tik op het vinkje.

    Image
    Image
  15. Je Quest 2 wordt gekoppeld aan je telefoon.

    De Quest 2 moet actief zijn en zich in de buurt van je telefoon bevinden om het koppelen te laten slagen. Als het niet lukt, probeer dan de headset te dragen tijdens het koppelingsproces.

Hoe Quest 2 aan iPhone te koppelen

Het koppelen van een Quest 2 aan een iPhone werkt precies hetzelfde als het koppelen met een Android. De app werkt en ziet er hetzelfde uit op zowel Android als iOS, en de Quest 2-headset maakt geen onderscheid tussen een iPhone en een Android. Om een Quest 2 aan je iPhone te koppelen, volg je de instructies uit het vorige gedeelte.

Als je problemen hebt met het verbinden van je Quest 2 met je iPhone, zorg er dan voor dat Bluetooth is ingeschakeld op je iPhone voordat je het proces start. Bluetooth moet zijn ingeschakeld voordat je probeert je iPhone te koppelen aan een Quest 2.

Waarom een Quest 2 aan een telefoon koppelen?

Je Quest 2 koppelen met een telefoon biedt een aantal voordelen. Zonder je headset te hoeven dragen, kun je met de app apps en games kopen, je vriendenlijst bekijken, een galerij met screenshots en video's bekijken die je op de headset hebt gemaakt en zelfs een livestream vanaf de headset bekijken. De livestreamoptie is handig als je je VR-ervaring met iemand anders wilt delen.

Als je Quest 2 en telefoon zijn gekoppeld, kun je de streamoptie selecteren en wordt je weergave gespiegeld van de headset naar je telefoonscherm. Hierdoor kan een vriend precies zien wat je ziet terwijl je aan het spelen bent. U kunt gameplay ook opnemen op uw telefoon om deze eenvoudig op een computer af te spelen of te delen met vrienden buiten het Facebook-ecosysteem. Hoewel je met de Quest 2 wel screencaps en clips kunt delen, is dit beperkt tot Facebook en Messenger.

Het koppelen van je Quest 2 aan een telefoon is ook nodig als je ouderlijk toezicht van Quest 2 wilt gebruiken. Als je ouderlijk toezicht wilt gebruiken, moet je tiener zijn telefoon koppelen aan de Quest 2 en een verzoek indienen. Je kunt het verzoek vervolgens op je telefoon accepteren, zodat je hun VR-gebruik kunt volgen, kunt kiezen welke games ze mogen spelen en andere instellingen kunt aanpassen.

FAQ

    Hoe koppel ik de Meta (Oculus) Quest aan een tv?

    Als je tv schermdeling ondersteunt, kun je je Meta/Oculus Quest-headset casten zodat andere mensen in de kamer kunnen zien wat je ziet. Gebruik de Cast-knop in de Oculus-app (het lijkt op een controller met golven die eruit komen) en selecteer vervolgens je tv in de lijst. Je tv, telefoon en headset moeten op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.

    Hoe koppel ik een Meta (Oculus) Quest-controller zonder telefoon?

    Helaas heb je de Oculus-app nodig om je controllers met je headset te koppelen. Als de app niet werkt, neem dan contact op met Quest-ondersteuning om het probleem op te lossen.

Aanbevolen: