Hoe u het internet van uw laptop aan uw telefoon kunt koppelen

Inhoudsopgave:

Hoe u het internet van uw laptop aan uw telefoon kunt koppelen
Hoe u het internet van uw laptop aan uw telefoon kunt koppelen
Anonim

Wat te weten

  • In Windows: Configuratiescherm > Netwerk en internet > Netwerkverbindingen >Ethernet > Sharing , of gebruik een app van derden.
  • In macOS: Systeemvoorkeuren > Sharing > Internet Sharing.
  • Gebruik een reisrouter.

Dit artikel beschrijft hoe je de internetverbinding van je laptop kunt delen met je telefoon door van je telefoon een wifi-hotspot te maken.

De internetverbinding van uw laptop delen

Je kunt de dataverbinding van de laptop delen via wifi of via een kabel, afhankelijk van je configuratie.

Windows

Image
Image

Windows laat je je internetverbinding delen via ICS. ICS, of Internet Connection Sharing, is een ingebouwde functie van Windows, dus u hoeft niets te downloaden om het te gebruiken.

Als de laptop via een kabel is aangesloten op een router of modem, kun je die verbinding delen met een telefoon of tablet via de wifi-adapter of via een andere Ethernet-poort.

Een andere optie voor het delen van de internetverbinding van uw Windows-laptop die geen brug maakt zoals de bovenstaande methode, is om dezelfde wifi-adapter te gebruiken om internet te delen. U kunt dit doen met gratis programma's van derden, zoals Connectify.

Image
Image

Als je een hotspot maakt met Connectify, levert het data via een enkele Wi-Fi-verbinding, dus er is geen tweede adapter nodig of je laptop hoeft niet op internet te worden aangesloten.

Een van de belangrijkste voordelen van Connectify ten opzichte van de ICS-methode is dat de verbinding veiliger is, met behulp van WPA2-codering in Access Point-modus versus de zeer onveilige WEP, wat de ICS ad-hocnetwerkmodus doet.

Nog een andere methode voor Windows-gebruikers is om een app te gebruiken om de verbinding van de laptop met de telefoon/tablet te delen. Reverse Tether is een voorbeeld van een app die uitsluitend is bedoeld voor dit doel van omgekeerde tethering, maar het is een zeer beperkte proefperiode en is sinds 2014 niet meer bijgewerkt, dus het werkt mogelijk niet voor uw telefoon of tablet.

Zoiets hebben we nog niet gezien voor de iPhone, maar er kunnen een paar apps beschikbaar zijn als je een gejailbreakte iPhone hebt.

Mac

Image
Image

Je kunt de internetverbinding van je Mac delen met Internet Sharing. Vergelijkbaar met de bovenstaande Windows-methode, is deze ingebouwd in macOS en wordt bereikt via het Sharing-venster in System Preferences.

Deze tool voor het delen van internet werkt door uw bekabelde of mobiele verbinding te delen met andere computers, smartphones of tablets, die verbinding maken met de laptop via Wi-Fi of Ethernet.

Alternatief: draadloze reisrouters

Als geen van de bovenstaande opties voor het delen van internet werkt, of als je een andere optie wilt, is een reisrouter misschien wat je zoekt.

Met een draadloze reisrouter kun je een enkele bekabelde, draadloze of mobiele dataverbinding delen met meerdere apparaten. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze apparaten in zakformaat en vaak betaalbaar.

Waarom reverse Tether?

Gegevenstoegang is soms niet beschikbaar, of misschien moet u uw mobiele dataverbruik besparen om dataroamingkosten tijdens het reizen of te hoge kosten op gelaagde of prepaid data-abonnementen te vermijden.

Het delen van de internetverbinding van uw laptop kan zinvol zijn wanneer:

  • Je wilt een veiligere internetverbinding dan onbeveiligde openbare wifi, maar je hebt geen toegang tot mobiele data.
  • Je werkt in een kantoor waar alleen wifi-verbindingen van laptops of Ethernet-verbindingen zijn toegestaan en het gebruik van mobiele telefoons is geblokkeerd.
  • U wilt snellere internettoegang dan wat u op uw mobiele verbinding krijgt.
  • Je bent op reis en het hotel biedt maar één bekabelde Ethernet-verbinding.

Als je de verbinding van je laptop via wifi deelt, verander je je laptop in feite in een wifi-hotspot voor iedereen die de beveiligingscode kent. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de hotspot veilig is, zodat niemand toegang heeft tot uw netwerk.

Aanbevolen: