Een SMS-bericht doorsturen naar e-mail

Inhoudsopgave:

Een SMS-bericht doorsturen naar e-mail
Een SMS-bericht doorsturen naar e-mail
Anonim

Wat te weten

  • Op de iPhone, open Berichten en tik op het gesprek dat je wilt doorsturen. Houd ingedrukt voor extra opties. Tik op Meer > Doorsturen.
  • Op Android, open Berichten en tik op het gesprek dat je wilt doorsturen. Houd ingedrukt voor extra opties. Tik op Doorsturen.
  • Wanneer je een tekst doorstuurt naar e-mail, kan het alle opmaak verwijderen, inclusief de namen van elke persoon in een gesprek.

Of je nu een grappig sms-bericht wilt opslaan of ervoor wilt zorgen dat je belangrijke informatie niet uit het oog verliest, een van de gemakkelijkste manieren is om de tekst door te sturen naar een e-mailaccount. Wij laten u zien hoe. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iOS- en Android-apparaten met ondersteunde versies van de besturingssystemen.

Sms-berichten doorsturen naar e-mail op iPhone

Je kunt sms'jes doorsturen naar je e-mailadres op de iPhone zonder apps van derden.

Deze instructies zijn van toepassing op iPhone-apparaten met iOS 11 en nieuwer.

  1. Open vanuit de Messages app het gesprek dat je wilt doorsturen.
  2. Houd het bericht ingedrukt totdat er extra opties verschijnen.
  3. Tik op Meer.

    Image
    Image
  4. Tik op de cirkel naast de berichten die je wilt doorsturen.
  5. Selecteer de Forward knop om het New MMS scherm te openen.
  6. Voer in het veld To het e-mailadres in waarnaar u de sms'jes wilt sturen.
  7. Tik op de Verzenden pijl.

    Image
    Image

Berichten worden verzonden als platte tekst, zonder enige indicatie van welke deelnemer wat heeft gezegd. Afbeeldingen en video's kunnen ook op deze manier worden doorgestuurd.

Om het sms-bericht te vinden dat u hebt gemaild, zoekt u naar een e-mail in deze indeling:

[uwtelefoonnummer]@[serviceprovider].com

Het gedeelte na @ leest mogelijk niet precies zoals uw provider. Als uw telefoonnummer bijvoorbeeld 555-555-0123 is en u Verizon gebruikt, wordt de e-mail verzonden vanaf dit adres:

[email protected]

Hoe ge-e-mailde teksten voor de ontvanger verschijnen, hangt af van de sms-gateway van hun provider.

Wanneer een sms-bericht wordt doorgestuurd naar een e-mailadres, is het niet opgemaakt. De e-mail kan een of meer bijlagen bevatten, gescheiden door bestandstype. De tekst bevindt zich in één bestand, tenzij een afbeelding of video is opgenomen. In dat geval wordt de tekst opgedeeld in segmenten van voor en na de afbeelding of video.

Sms-berichten doorsturen naar e-mail op Android

Het verzenden van een sms van een Android-apparaat naar een e-mailaccount is net zo eenvoudig als het kiezen van het bericht en beslissen waar het naartoe moet worden gestuurd.

Deze informatie is van toepassing ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.) en er is bevestigd dat deze werkt voor Android 10 Q.

  1. Open de Berichten app en selecteer het gesprek dat de berichten bevat die je wilt doorsturen.
  2. Tik op het bericht dat je wilt doorsturen en houd het vast totdat er meer opties verschijnen.

    Sommige telefoons geven deze opties mogelijk niet weer. Tik in plaats daarvan op het bericht, tik op de drie verticale stippen en tik vervolgens op Doorsturen.

  3. Tik op Forward, die kan verschijnen als een pijl.
  4. Kies een contact.

    Als de lijst met recente contacten niet de persoon bevat naar wie u de tekst wilt e-mailen, kiest u Nieuw bericht om de gegevens van de persoon in te voeren.

    Image
    Image
  5. Tik op de knop Verzenden.

Niet alle Android-apparaten hebben deze functie. Op sommige apparaten kun je meerdere berichten tegelijk selecteren, op andere niet.

De sms-applicatie verschilt ook van provider tot provider. De Google Play Store heeft verschillende berichten-apps van derden, waaronder Handcent en Chomp SMS die het doorsturen van teksten gemakkelijk maken.

Andere apps sturen teksten automatisch door naar een vooraf vastgesteld e-mailadres. Als je er zeker van wilt zijn dat je berichten worden opgeslagen zodat je ze later kunt raadplegen, kijk dan in een van deze apps. Een voorbeeld is Auto Forward SMS 404, dat sms'jes van je telefoon doorstuurt naar een e-mailaccount, sms'jes met specifieke trefwoorden doorstuurt, een melding stuurt wanneer de batterij bijna leeg is en je op de hoogte stelt van gemiste oproepen.

FAQ

    Hoe stuur ik een e-mail door als sms?

    Als u een e-mail als tekstbericht wilt verzenden, opent u het bericht dat u wilt verzenden en selecteert u Doorsturen Voer vervolgens het nummer van de ontvanger in samen met het sms- of mms-adres van uw provider. Het formaat ziet er ongeveer zo uit: [uwtelefoonnummer]@[serviceprovidergateway.com of.net] Enkele voorbeelden zijn [email protected], [email protected] en uwnummer@ vtext.com.

    Komen URL's over wanneer een bericht wordt doorgestuurd?

    Ja, wanneer u een sms met een weblink doorstuurt als e-mail (of omgekeerd), wordt de URL opgenomen.

    Hoe stuur ik een foto van een sms-bericht door naar een e-mailadres?

    Selecteer op Android de afbeelding in uw berichtgeschiedenis, selecteer Delen, kies vervolgens e-mail als uw optie en voer het e-mailadres in waarnaar u wilt verzenden. Tik op iOS op de afbeelding en houd deze vast en selecteer Meer, selecteer vervolgens de pijl Doorsturen en voer het e-mailadres in waarnaar de afbeelding moet worden verzonden.

Aanbevolen: