AMD heeft grote plannen voor EV Cockpit Displays

AMD heeft grote plannen voor EV Cockpit Displays
AMD heeft grote plannen voor EV Cockpit Displays
Anonim

Een nieuwe samenwerking tussen AMD en ECARX heeft de weg geëffend voor de twee bedrijven om een meer geavanceerde digitale cockpit in het voertuig te creëren voor de volgende golf van elektrische voertuigen (EV's).

AMD is misschien het best bekend om zijn computercomponenten voor thuis, maar processors en GPU's kunnen in veel meer worden gebruikt dan alleen laptops, smartphones en gameconsoles. Boordcomputers maken al geruime tijd deel uit van de meeste moderne auto's, waaronder elektrische voertuigen (EV's). Maar AMD en ECARX zijn van plan om EV-computerplatforms verder te ontwikkelen.

Image
Image

Deze nieuwe "digitale cockpit" in het voertuig zal de eerste zijn die Ryzen Embedded V2000-processors gebruikt, in combinatie met Radeon RX 6000-serie GPU's. In combinatie met hardware en software van ECARX is de verwachting dat EV-stuurprogramma's verbeterde computerprestaties en betere grafische en weergavemogelijkheden zullen bieden.

Wat allemaal neerkomt op meer geavanceerde (en snellere) bestuurdersinformatiedisplays, betere spraakherkenning in de EV-cockpit en exclusievere entertainmentopties voor de achterbank. "High-end gaming" wordt ook aangeprezen voor de volgende iteratie van het computersysteem in voertuigen, hoewel specificaties (en bibliotheekbeschikbaarheid) nog niet zijn gedeeld.

Image
Image

"De EV-revolutie is hier", zei Asif Anwar, PBCS en EVS uitvoerend directeur voor Strategy Analytics, in het persbericht, "met EV-platforms van de volgende generatie die toonaangevend zijn op het gebied van domein- en zonale architectuur stimuleren de adoptie van de digitale cockpit, ADAS en het verbonden voertuig."

Het nieuwe AMD ECARX-computerplatform voor in het voertuig zal naar verwachting eind 2023 worden uitgerold met niet-gespecificeerde "next-generation" EV's. Hoewel het haalbaar lijkt dat Tesla er deel van uitmaakt, gezien de huidige opname van Ryzen Embedded in de Model S en Model X.

Aanbevolen: