Spotify heeft plannen om AirPlay 2 op iOS te ondersteunen

Spotify heeft plannen om AirPlay 2 op iOS te ondersteunen
Spotify heeft plannen om AirPlay 2 op iOS te ondersteunen
Anonim

Spotify heeft verduidelijkt dat het AirPlay 2 op zijn iOS-app zal ondersteunen, ondanks een eerdere verklaring die dit tegenspreekt.

De verduidelijking werd gemaakt op Spotify's Community-forum in een update van een meer dan 2 jaar oud bericht waarin mensen om AirPlay 2-ondersteuning vroegen. Oorspronkelijk werd een opmerking gemaakt door een Spotify-vertegenwoordiger op het forum, waarin stond dat AirPlay 2 niet zou worden ondersteund vanwege "compatibiliteitsproblemen met audiostuurprogramma's". De reactie is inmiddels verwijderd.

Image
Image

Uitgebracht in mei 2018 als onderdeel van de iOS 11.4-update, stelt AirPlay 2 gebruikers in staat om muziek naar meerdere apparaten tegelijk te streamen. Gebruikers kunnen muziek streamen vanuit één kamer en deze laten afspelen via andere apparaten, zoals een HomePod, in verschillende kamers zonder audiovertraging.

Apple heeft een bericht op zijn ontwikkelaarsblog waarin wordt beschreven hoe programmeurs AirPlay 2 in vier stappen in hun app kunnen inschakelen. Maar het probleem met Spotify dat het streamingprotocol weglaat, kan dieper gaan dan technische problemen en in plaats daarvan wijzen op bedrijfsgerelateerde problemen.

Image
Image

Spotify heeft een tumultueuze relatie met Apple gehad. In maart 2019 heeft de streamingdienst een antitrustklacht ingediend tegen Apple bij de Europese Unie, waarin wordt beweerd dat de iPhone-maker de keuze van de consument schaadt en innovatie in zijn App Store tegenhoudt. Er was ook een geval waarin de Chief Legal Officer en Head of Global Affairs van Spotify een redactioneel stuk schreef waarin hij Apple een "meedogenloze bullebak" noemde.

Ondanks de aankondiging dat het AirPlay 2-ondersteuning zal toevoegen, heeft Spotify niet gezegd wanneer het beschikbaar zou zijn op Spotify voor iOS of details gegeven over hoe het zal werken.

Aanbevolen: