Klima maakt het verkleinen van je CO2-voetafdruk bijna te gemakkelijk

Inhoudsopgave:

Klima maakt het verkleinen van je CO2-voetafdruk bijna te gemakkelijk
Klima maakt het verkleinen van je CO2-voetafdruk bijna te gemakkelijk
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Klima is een app die je een maandelijks abonnement in rekening brengt om je ecologische voetafdruk te compenseren.
  • Uw abonnement gaat naar het helpen van bomen planten, het produceren van zonne-energie of het leveren van schone fornuizen.
  • De app is geweldig voor een snelle oplossing voor het helpen van klimaatverandering, maar het lost geen echte problemen op die Amerikanen hebben met hun koolstofintensieve levensstijl.
Image
Image

Klima hoopt je ecologische voetafdruk te compenseren door je een maandelijks bedrag in rekening te brengen, maar het voelt eigenlijk gewoon als een abonnementsservice voor klimaatverandering voor de luie activist.

De app debuteerde in december in zowel de Apple App Store als de Google Play Store, dus het is nog relatief nieuw. En aangezien het donderdag Earth Day is, dacht ik dat ik de app eens zou proberen om te zien of/hoe ik mijn ecologische voetafdruk kon verkleinen. Na een tijdje met Klima te hebben gewerkt, schaam ik me om toe te geven dat ik meer heb gedaan voor klimaatverandering dan in een tijdje, maar ik voel me er niet per se productief over.

Hoewel Klima goed werk doet om gebruikers bewust te maken van hun voetafdruk en hen semi-verantwoordelijk te houden, zouden we allemaal actiever moeten werken om onze CO2-voetafdruk te verkleinen.

Ik voel me bijna lui dat ik gewoon mijn geld op het probleem gooi in plaats van actief een verschil te maken in mijn gewoonten.

Je voetafdruk verkleinen

Volgens de Nature Conservancy heeft de gemiddelde persoon in de VS een jaarlijkse CO2-voetafdruk van 16 ton, vergeleken met het gemiddelde wereldwijde tarief van ongeveer vier ton. Na het beantwoorden van enkele vragen over Klima, kwam ik erachter dat ik een gemiddelde jaarlijkse ecologische voetafdruk van 16 heb.91 ton (yikes).

De app vraagt je verschillende dingen, zoals of je vegetariër of veganist bent, of je rijdt, hoeveel je winkelt, of je huis een hernieuwbare energiebron heeft en of je vaak vliegt en op welke afstanden.

Op basis van je antwoorden geeft de app je een bedrag in dollars voor je maandelijkse abonnement, dat je kunt verlagen door je te 'verbinden' om dingen te doen zoals het beperken van hoeveel je rijdt of stoppen met het eten van rundvlees. (Hoewel de app niet weet of je je aan deze verplichtingen houdt of dat je alleen maar zegt dat je ze zult doen om een lager maandtarief te krijgen.)

Mijn abonnement kost $ 18,31 per maand op basis van mijn ecologische voetafdruk - meer dan mijn Hulu- en Spotify-abonnementen samen. Als je bijvoorbeeld geen vlees eet of fietst in plaats van auto te rijden, kost je abonnement je misschien maar $ 7.

Image
Image

Het maandelijkse abonnement gaat naar drie projectcategorieën: boomprojecten, zonne-energie of kooktoestellen. U kunt alle, twee of één kiezen, afhankelijk van uw voorkeur. Binnen elke categorie vertelt Klima met welk project de app precies werkt, samen met wat informatie over elk geverifieerd project en wat het doet om de klimaatverandering te helpen.

Het bedrijf beweert dat 70% van uw geld rechtstreeks naar uw persoonlijke compensatieprojecten gaat, 20% gaat naar impactmarketing en 10% om de bedrijfskosten te dekken.

Ik vind het prettig dat ik achterover kan leunen en weet dat mijn geld ergens nuttig is om het milieu te helpen. Tegelijkertijd voel ik me bijna lui dat ik gewoon mijn geld op het probleem gooi, in plaats van actief een verschil te maken in mijn gewoonten.

Is het het waard?

Wat ik het leukst vind, is de impact te zien die mijn geld maakt: de app vertelt je hoeveel bomen je hebt betaald om te planten en hoeveel zonne-energie er is geproduceerd door je bijdragen. Al na de eerste dag had ik al geholpen een boom te planten en 19 kWh zonne-energie te produceren.

Klima's eenvoudige formaat laat zien hoe specifieke veranderingen in levensstijl je algehele ecologische voetafdruk zullen beïnvloeden - je kunt je aantal zien toenemen of afnemen terwijl je optelt en aftrekt hoeveel je winkelt, of door je dieet te veranderen.

Image
Image

De app vraagt je echter om beperkte details die slechts een deel van je totale ecologische voetafdruk uitmaken. Waar je woont, heeft ook een aanzienlijke invloed op je ecologische voetafdruk (stad versus platteland, verschillende staten, hoe het klimaat eigenlijk is, enz.), waar de app geen rekening mee houdt.

De app vertelt je ook dat hij je regelmatig tips zal geven over hoe je eenvoudige wijzigingen kunt aanbrengen om je impact te verminderen, maar ik heb nog geen van deze tips in de app gezien.

Hoewel het maandelijkse abonnement voor milieuprojecten geweldig is, is het ook belangrijk om eropuit te gaan en een verandering in je dagelijkse leven aan te brengen door bewuste beslissingen te nemen om je voetafdruk te verkleinen, in plaats van alleen maar geld naar het probleem te gooien.

Aanbevolen: