Virtual Reality maakt e-mail weer leuk

Inhoudsopgave:

Virtual Reality maakt e-mail weer leuk
Virtual Reality maakt e-mail weer leuk
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Spike is de eerste e-mailclient die is gemaakt voor de Oculus Quest 2 virtual reality-headset.
  • E-mails lezen in VR is veel leuker dan op je telefoon.
  • Een probleem met het gebruik van Spike is dat het dragen van de Oculus-headset na een half uur oncomfortabel wordt.
Image
Image

Wedden door e-mails kan een aangrijpende ervaring zijn, maar de virtual reality-berichtenapp Spike laat zien dat soms het medium de boodschap kan zijn.

Spike is de eerste e-mailclient voor de Oculus Quest 2-headset en na een paar dagen te hebben gebruikt, kan ik zeggen dat het zelfs zakelijke e-mails leuk maakt. Het is een uitgebreide samenwerkingstool met zaken als videovergaderingen, spraakberichten en notities.

Er gaat niets boven het beantwoorden van e-mails terwijl je in een virtuele Japanse herberg zit met tsjirpende krekels op de achtergrond. De ervaring om me te kunnen concentreren terwijl ik in een virtuele wereld berichten checkte, deed me beseffen hoeveel productiever ik zou kunnen zijn.

E-mailen met bril

Op het eerste gezicht lijkt virtual reality niet de beste plek om met een e-mailprogramma te werken. Allereerst is het niet zo eenvoudig als je smartphone tevoorschijn halen en wegtikken. Het opstarten van een VR-headset, het opzetten en het starten van apps duurt minuten, geen seconden zoals op een iPhone.

We zijn zo gewend geraakt aan het onmiddellijk beschikbaar hebben van berichten dat het me een paar dagen kostte om Spike (gratis voor persoonlijk gebruik) te gebruiken om de voordelen ervan te realiseren. De meeste e-mailprogramma's, of ze nu op een Mac, pc of telefoon staan, strijden om je aandacht met tientallen andere apps.

Maar toen ik mijn headset opzette en Spike lanceerde, begreep ik dat er een betere manier was om me te concentreren. De Oculus is niet gemaakt voor multitasking, en wanneer je e-mailreacties probeert door te werken, kan dat een voordeel zijn. Ik was veel productiever als ik een half uur alleen was met mijn inbox in plaats van hem de hele dag door te checken.

Natuurlijk is het veel omslachtiger om e-mails op te stellen in virtual reality. Ik heb geprobeerd het virtuele toetsenbord en Logitech's K830 te gebruiken, een echt toetsenbord gemaakt om te typen met de Oculus Quest. Doe jezelf een plezier als je serieus VR wilt typen en koop de K830. Het is pijnlijk om lange e-mails op te stellen terwijl je op het virtuele toetsenbord tikt.

Slank ontwerp

Het helpt dat het ontwerp en de functies van Spike opmerkelijk volwassen lijken, ook al is het onlangs uitgebracht voor de Oculus Quest 2. De ontwikkelaar maakt ook desktop- en iOS-versies van Spike.

Het instellen van uw e-mail kost slechts een paar klikken. De interface is minimalistisch en strak op een manier die doet denken aan Gmail. Toch heeft het een luchtiger uiterlijk dat beter past bij virtual reality, omdat je kunt profiteren van wat neerkomt op een gigantische monitor die voor je gezicht zweeft.

Spike factureert zichzelf als een e-mailclient, maar het is veel meer. Het verandert e-mail in eenvoudige gesprekken, zodat u op een natuurlijke manier naadloos kunt werken en samenwerken met andere mensen.

Spike factureert zichzelf als een e-mailclient, maar het is veel meer.

Ik was ook onder de indruk van hoe gemakkelijk het was om functies zoals de kalender te starten en de teamchat te gebruiken. Spike nodigde me uit om mijn contacten een bericht te sturen met het verzoek om deze functies te gebruiken, en binnen enkele seconden was ik aan het chatten met een vriend.

Andere verrassend handige functies waren de taken en agendafuncties. Als chronische multitasker breng ik vaak te veel tijd door in virtual reality en neem ik de bril af om te zien wat er op mijn planning staat. Met al deze functies ingebakken in Spike, voelde het alsof ik het meeste van mijn werk in VR kon doen. Een functie die ontbrak, en die ik erg heb gemist, was de mogelijkheid om bestanden aan e-mails toe te voegen.

Spike is momenteel de enige e-mailapp die beschikbaar is voor de Oculus Quest 2. Het is mogelijk om webgebaseerde e-mailprogramma's in de browser te gebruiken, maar het is een veel lastigere ervaring.

Het enige echte probleem met het gebruik van Spike is dat het dragen van de Oculus-headset na een half uur oncomfortabel wordt. Hopelijk zullen toekomstige generaties VR-headsets minder omslachtig zijn, maar in de tussentijd is Spike een geweldige manier om je productiviteit in VR te verhogen.

Aanbevolen: