Wat is een ATN-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een ATN-bestand?
Wat is een ATN-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een ATN-bestand is een Actions-bestand dat wordt geopend met Photoshop.
  • Na het openen van het bestand, gebruik de play-knop uit het Windows > Actions palet om de opgeslagen acties uit te voeren.

Dit artikel legt uit wat een ATN-bestand is en hoe je het op je computer kunt gebruiken.

Wat is een ATN-bestand?

Een bestand met de ATN-bestandsextensie is een Adobe Photoshop Actions-bestand. Het is gebouwd om stappen/acties in Photoshop vast te leggen en is bedoeld om op een later tijdstip opnieuw te worden "afgespeeld" om diezelfde stappen te automatiseren.

ATN-bestanden zijn in feite snelkoppelingen door Photoshop die handig zijn als u merkt dat u keer op keer dezelfde stappen moet doorlopen. Deze stappen worden vastgelegd, zodat Photoshop precies weet wat te doen wanneer u het Actions-bestand uitvoert.

Het bestand kan worden gebruikt op elke computer die het opent, ervan uitgaande dat dezelfde bruikbare items aanwezig zijn in die installatie van Photoshop.

Image
Image

Hoe een ATN-bestand te openen

ATN-bestanden worden gebruikt met Adobe Photoshop, dus dat is wat je nodig hebt om ze te openen.

Als dubbelklikken of dubbeltikken het bestand niet opent, volg dan deze stappen:

  1. Zorg ervoor dat het Actions palet geopend is vanuit het Windows menu. U kunt dit snel doen met de sneltoets Alt+F9.
  2. Klik op het kleine menu-item in de rechterbovenhoek van het deelvenster Acties.
  3. Selecteer Acties laden.

    Image
    Image
  4. Selecteer het ATN-bestand dat u aan Photoshop wilt toevoegen en kies Load.

    Veel acties die van internet zijn gedownload, komen in de vorm van een archief, zoals een ZIP- of 7Z-bestand. Je hebt een programma als 7-Zip nodig om het ATN-bestand uit het archief te halen.

  5. Als je klaar bent om de actie te gebruiken, ga je terug naar het Acties-palet, kies je de actie en selecteer je de afspeelknop onderaan dat venster.

Een ATN-bestand converteren

ATN-bestanden moeten een specifiek formaat hebben zodat Adobe Photoshop ze kan herkennen. En aangezien er geen andere software is die dit soort ATN-bestanden gebruikt, is het niet nodig om het bestand naar een ander formaat te converteren.

U kunt echter een ATN-bestand converteren naar een XML-bestand zodat u de stappen kunt bewerken, en het XML-bestand vervolgens weer converteren naar een ATN-bestand voor gebruik in Photoshop.

Zo doe je dat:

  1. Ga naar ps-scripts.sourceforge.net en klik met de rechtermuisknop op ActionFileToXML.jsx om het JSX-bestand op uw computer op te slaan (mogelijk moet u een beetje naar beneden scrollen om het bestand te vinden).
  2. Ga in Photoshop naar File > Scripts > Browse en kies het JSX-bestand je hebt zojuist gedownload. Er wordt een nieuw venster geopend.
  3. Blader naar het ATN-bestand in het Action File gebied van dit nieuwe venster en kies vervolgens waar het XML-bestand moet worden opgeslagen uit het XML Filegebied.
  4. Selecteer Process om het ATN-bestand naar een XML-bestand te converteren.
  5. Ga terug naar ps-scripts.sourceforge.net en klik met de rechtermuisknop ActionFileFromXML.jsx om dit bestand op uw computer op te slaan.

    Dit JSX-bestand is niet hetzelfde als dat uit stap 1. Dit is om een ATN-bestand te maken van een XML-bestand.

  6. Herhaal stap 2 tot en met stap 4, maar in omgekeerde volgorde: kies het XML-bestand dat u hebt gemaakt en definieer vervolgens waar het ATN-bestand moet worden opgeslagen.
  7. Nu kunt u het geconverteerde ATN-bestand in Photoshop gebruiken zoals elk ander.

ATN-bestanden zijn niets meer dan instructies om door Photoshop te manoeuvreren, dus je kunt er geen converteren naar PSD, wat het eigenlijke projectbestand is dat afbeeldingen, lagen, tekst, enz. bevat.

Meer hulp bij ATN-bestanden

U kunt ATN-bestanden die door andere gebruikers zijn gemaakt downloaden en deze in uw eigen Photoshop-programma importeren met behulp van de stappen in het eerste gedeelte hierboven.

Als je bestand niet werkt met Photoshop, is het mogelijk dat het niet echt een Actions-bestand is. Als de bestandsextensie ". ATN" niet leest, dan heb je waarschijnlijk met iets heel anders te maken.

De ATT-bestandsextensie lijkt bijvoorbeeld erg op ATN, maar behoort tot Alphacam Lathe Tool-bestanden of een Web Form Post Data-bestanden, die geen van beide kunnen worden gebruikt met Photoshop.

Pro Tools Elastic Audio Analysis-bestanden zijn vergelijkbaar. Ze gebruiken de AAN-bestandsextensie, die gemakkelijk kan worden aangezien voor een ATN-bestand en kan worden gebruikt in Photoshop. In plaats daarvan openen deze met Pro Tools van Avid.

Ten slotte is er de ATM-bestandsextensie die wordt gebruikt als een 3D-scènebestand door de 3D-modelleringsapp Vue, of een audiobestand dat wordt gebruikt door PSP-games.

FAQ

    Hoe maak ik een ATN-bestand aan?

    Neem actie op in Photoshop door een bestand te openen vanuit de Photoshop-menubalk en Nieuwe actie maken te selecteren in het Actions paneel. Typ de actienaam > selecteer de actieset > Begin Recording. Druk op Stop afspelen/opnemen om de opname te beëindigen en uw actie op te slaan.

    Hoe gebruik ik een actie in Photoshop?

    Zorg er eerst voor dat het Acties-paneel verschijnt door Window > Actions te selecteren in de Photoshop-menubalk. Open een bestand > kies de actie uit het Actions paneel > en selecteer. Play Om een specifiek deel van de reeks toe te passen, selecteert u het startpunt en drukt u op Play of laadt u een enkele opdracht door op Ctrl te drukken in Windows of Command in macOS en dubbelklik op de selectie.

Aanbevolen: