Hoe Steam Deck op een pc aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Steam Deck op een pc aan te sluiten
Hoe Steam Deck op een pc aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Winpinator op pc: Selecteer de files of folders om te verzenden en accepteer de overdracht op je Steam Deck.
  • Je kunt ook bestanden overzetten via een exFAT-geformatteerde micro SD-kaart of USB-stick, een netwerkstation of een Samba-share.
  • Draadloos games streamen vanaf pc: Open game op Steam Deck > pijl omlaag via installatieknop > uw pc > Stream.

Dit artikel legt uit hoe je je Steam Deck op een pc kunt aansluiten.

Een stoomdeck gebruiken met een pc

De twee manieren waarop je een Steam Deck met een pc kunt gebruiken, zijn door bestanden tussen de twee over te dragen of om de Steam Deck te gebruiken om Steam-games te streamen die op de pc zijn geïnstalleerd. Het streamen van games is een triviaal proces waarbij beide apparaten op hetzelfde netwerk moeten zijn aangesloten. Het overzetten van bestanden is echter ingewikkelder.

Het Steam Deck is een mobiel apparaat, maar je kunt het niet zomaar via USB op een pc aansluiten zoals je zou doen met een telefoon of tablet. Steam Decks draaien op Linux, dus dat zou hetzelfde zijn als proberen een Linux-computer aan te sluiten op een Windows-computer of zelfs twee Windows-computers samen met een USB-kabel, wat gewoon niet werkt.

Dit zijn de beste opties voor het overzetten van bestanden tussen een Steam Deck en een pc:

  • Bestandsoverdracht-app: Warpinator is een app voor bestandsoverdracht die beschikbaar is op het Steam Deck en ook op Windows. Als je het op zowel je Steam Deck als pc installeert, kun je bestanden overzetten via je thuisnetwerk.
  • Draagbare media: Uw stoomdeck kan USB-sticks en micro SD-kaarten lezen, maar alleen als ze correct zijn geformatteerd.
  • Netwerkstation: als je een NAS-apparaat (Network Attached Storage) hebt, kun je dit zowel vanaf je Steam Deck als pc openen en op die manier bestanden overbrengen.

Hoe Steam Deck op pc aan te sluiten met Warpinator

Warpinator is een app die beschikbaar is op je Steam Deck via het vooraf geïnstalleerde Discover-softwarecentrum. Als je Warpinator op je Steam Deck en Winpinator op je pc installeert, kun je bestanden tussen de twee verzenden. Het Steam Deck en de pc moeten op hetzelfde netwerk zijn aangesloten en de overdrachtssnelheden worden beperkt door de snelheid van uw lokale wifi.

Hier leest u hoe u Steam Deck op pc kunt aansluiten met Warpinator:

  1. Houd de aan/uit-knop op je Steam Deck ingedrukt en selecteer Switch to Desktop.

    Image
    Image
  2. Tik op het Steam Deck-pictogram in de rechterbenedenhoek en open Discover.

    Image
    Image
  3. Tik op Zoeken en typ Warpinator.

    Image
    Image
  4. Tik op Installeren.

    Image
    Image
  5. Tik op Installeren.

    Image
    Image
  6. Tik op Launch.

    Image
    Image
  7. Schakel over naar uw pc en open een webbrowser, navigeer vervolgens naar de Winpinator-downloadsite, klik op Download en installeer de app.

    Image
    Image

    Als je webbrowser om bevestiging vraagt voordat je gaat downloaden, sta dit dan toe. Windows heeft mogelijk ook bevestiging nodig tijdens de installatie.

  8. Selecteer op je pc je Steam Deck in Winpinator.

    Image
    Image
  9. Klik op Send files of Send a folder, en selecteer het bestand of de map die je naar je Steam Deck wilt verplaatsen.

    Image
    Image
  10. Als je In afwachting van goedkeuring van Steam Deck-gebruiker ziet, schakel je over naar je Steam Deck.

    Image
    Image
  11. Tik op uw pc-gebruikersnaam in Warpinator.

    Image
    Image

    Warpinator zal uw Windows-gebruikersnaam en pc-naam op dit scherm weergeven.

  12. Tik op het vinkje.

    Image
    Image
  13. Als je Completed ziet, staan de bestanden nu op je Steam Deck.

    Image
    Image

    Tik op Send files in Warpinator om dit proces om te keren en bestanden van je Steam Deck naar je pc te verplaatsen.

Kun je met SD-kaarten overzetten tussen Steam Deck en pc?

Je kunt bestanden overzetten tussen een Steam Deck en pc met een SD-kaart of USB-flashstation, maar er zijn enkele beperkingen. Als je momenteel een micro SD-kaart gebruikt om de opslag van je Steam Deck uit te breiden, kun je die kaart niet gebruiken om bestanden over te zetten. Om een SD-kaart te gebruiken als opslag voor je Steam-games, formatteert je Steam Deck de kaart in een formaat dat je pc niet kan gebruiken. Dat betekent dat je een aparte SD-kaart of een USB-stick nodig hebt als je via deze methode bestanden wilt overzetten.

Om met deze methode bestanden over te zetten tussen een Steam Deck en een pc-kaart, moet u eerst uw SD-kaart of USB-kaart formatteren met het exFAT-bestandssysteem. Dit is een bestandssysteem waarnaar zowel Windows als Linux kunnen lezen en schrijven, zodat u bestanden op beide manieren kunt overbrengen. Je kunt dan vanaf je pc bestanden op de SD-kaart of USB-stick zetten, de SD-kaart of USB-kaart naar je Steam Deck verplaatsen en de bestanden overzetten.

Je Steam Deck moet in de desktopmodus staan om bestanden over te zetten via micro SD of USB-stick. Zorg ervoor dat u de kaart verwijdert als u klaar bent. Als je een SD-kaart in je Steam Deck laat wanneer je terugschakelt naar de spelmodus, zal hij de kaart willen formatteren.

Kun je overzetten tussen Steam Deck en pc met een netwerkschijf?

Als je een NAS-apparaat (Network Attached Storage) hebt, kun je dit openen vanaf je Steam Deck in desktopmodus. Dat betekent dat je bestanden vanaf je pc naar de netwerkschijf kunt kopiëren en ze vervolgens kunt openen vanaf je Steam Deck. De manier waarop dit werkt, is dat je de desktopmodus op je Steam Deck moet openen, de Dolphin-bestandsverkenner moet openen, Network moet selecteren en vervolgens je netwerkstation moet selecteren.

Als je Samba-shares hebt ingesteld op je pc, kun je ze op dezelfde manier openen. Open de Dolphin-bestandsverkenner en u zult de Samba-shares vinden in Network > Shared Folders (SMB).

Waarom een Steam Deck op een pc aansluiten?

De belangrijkste reden om je Steam Deck op een pc aan te sluiten, is om bestanden over te zetten. U kunt mediabestanden, inclusief foto's en films, overbrengen en deze vervolgens openen via de bureaubladmodus. Je kunt ook game-mods en andere dingen overzetten die je niet via Steam kunt krijgen.

Je kunt je Steam Deck ook via Steam op je pc aansluiten als ze zich allebei op hetzelfde netwerk bevinden en je pc Steam gebruikt. Hiermee kun je geen bestanden overzetten, maar je kunt wel games streamen naar je Steam Deck die op je pc zijn geïnstalleerd. Als je een krachtige gaming-pc en een snel thuisnetwerk hebt, kun je games spelen zonder ze op je Steam Deck te installeren. Dit is ook de gemakkelijkste manier om gemodificeerde games op een Steam Deck te spelen, omdat je de game gewoon op je pc kunt modificeren en vervolgens kunt streamen.

Om een game van je pc naar je Steam Deck te streamen, open je de game vanuit je bibliotheek op het Steam Deck, tik je op de pijl-omlaag naast de installatieknop en selecteer je je pc in de lijst. De installatieknop verandert in een streamknop, waarop je kunt tikken om te beginnen met spelen.

FAQ

    Hoe sluit ik mijn Steam Deck aan op mijn tv of monitor?

    Je hebt een HDMI-naar-USB-C-adapter nodig. Sluit een HDMI-kabel aan op je tv of monitor, steek de adapter in de USB-C-poort van je Steam Deck en sluit de HDMI-kabel vervolgens aan op het HDMI-uiteinde van de adapter.

    Hoe sluit ik Airpods aan op mijn Steam Deck?

    Om je Airpods in de koppelingsmodus te zetten, plaats je je AirPods in hun hoes, open je het deksel en tik je op de knop op de hoes totdat het statuslampje begint te knipperen. Ga dan naar Steam > Settings > Bluetooth en kies ze in de lijst met beschikbare apparaten.

    Kan ik een toetsenbord aansluiten op mijn Steam Deck?

    Ja. Je kunt een USB-toetsenbord rechtstreeks aansluiten op de Steam Deck USB-C-poort, of je kunt een draadloos toetsenbord aansluiten via Bluetooth.

Aanbevolen: