Hoe een iPad op een tv aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een iPad op een tv aan te sluiten
Hoe een iPad op een tv aan te sluiten
Anonim

De iPad is een geweldige manier om het snoer door te snijden en kabeltelevisie te annuleren, maar hoe zit het met kijken op je tv? Als u liever op uw breedbeeld-tv kijkt, sluit u uw iPad aan op uw tv via een bekabelde of draadloze verbinding. U kunt uw hoofdtelefoon ook aansluiten op elke tv met Bluetooth voor een privé-kijkervaring. Hier zijn vijf manieren om uw iPad-televisiedoelen te bereiken.

Image
Image

Verbind je iPad en TV met Apple TV en AirPlay

Apple TV is een geweldige manier om je iPad op je tv aan te sluiten. Omdat het AirPlay gebruikt, is het draadloos. Dit betekent dat je je iPad op schoot kunt houden en het scherm naar je tv kunt sturen. Dit is de beste oplossing voor games, waarbij een kabel die de iPad met een tv verbindt, beperkt is.

De apps die op Apple TV zijn geïnstalleerd, bieden een bonus. Als u van Netflix, Hulu Plus en Crackle houdt, hoeft u uw iPad niet aan te sluiten om te genieten van streaming video van deze services. De apps draaien rechtstreeks op de Apple TV.

Apple TV werkt ook uitstekend met de iPhone en iPod touch, zodat je video kunt streamen via AirPlay of de luidsprekers van je entertainmentsysteem kunt gebruiken om muziek af te spelen. Het Apple TV-model uit 2017 van Apple heeft een krachtige processor, heeft toegang tot de volledige versie van de App Store en kan video streamen in 4K.

Hoe u de iPad draadloos of met kabels op uw tv kunt aansluiten

Apple TV maakt verbinding met een televisie via standaard HDMI-kabels en gebruikt AirPlay om draadloos met een iPad te communiceren. Zelfs apps die AirPlay niet ondersteunen, werken met schermspiegeling, waarmee het iPad-scherm op een tv wordt gerepliceerd.

Verbind de iPad draadloos zonder Chromecast te gebruiken

Als je niet de Apple TV-route wilt volgen, maar je iPad draadloos op je tv wilt aansluiten, is Google Chromecast een alternatieve oplossing. In plaats van de Apple TV op een tv aan te sluiten, sluit je een Chromecast aan op een tv.

Image
Image

Het heeft een relatief eenvoudig installatieproces dat de iPad gebruikt om de Chromecast te configureren en aan te sluiten op een wifi-netwerk. Als alles is ingesteld en werkt, kun je het iPad-scherm naar je televisie casten, zolang de app Chromecast ondersteunt.

Dat is de significante beperkende factor in vergelijking met AirPlay van Apple TV, dat met bijna elke iPad-app werkt.

Dus waarom Chromecast gebruiken? Streamingapparaten zoals Chromecast zijn goedkoper dan Apple TV. Het werkt ook met Android- en iOS-apparaten, dus als je een Android-smartphone en een iPad hebt, kun je Chromecast met beide apparaten gebruiken.

Verbind de iPad met uw HDTV via HDMI

De Apple Lightning Digital AV Adapter is de gemakkelijkste en meest rechttoe rechtaan manier om een iPad op een HDTV aan te sluiten. Het werkt via een HDMI-kabel om het iPad-scherm naar de tv te sturen, dus het werkt met elke app die op een iPad draait.

Image
Image

Als je je zorgen maakt over de levensduur van de batterij, kun je met de adapter ook een USB-kabel op je iPad aansluiten. Dit levert stroom aan het apparaat en zorgt ervoor dat de batterij niet leeg raakt terwijl je Seinfeld of How I Met Your Mother eet. U kunt uw filmcollectie ook streamen van een pc naar een iPad naar een HDTV met Thuisdeling. Dit is een geweldige manier om over te schakelen van dvd en Blu-ray naar digitale video zonder de mogelijkheid te verliezen om deze op uw grootbeeld-tv te zien.

De Lightning-connector werkt niet met de originele iPad, iPad 2 of iPad 3. Je hebt een digitale AV-adapter met een 30-pins connector nodig voor deze oudere iPad-modellen.

Sluit de iPad aan met composiet- of componentkabels

Als je televisie geen HDMI ondersteunt of als je niet genoeg HDMI-uitgangen op je HDTV hebt, sluit je de iPad aan op de tv met composiet- of componentkabels.

Image
Image

De componentadapters scheiden de video in rood, blauw en groen, wat een iets beter beeld geeft. Componentadapters zijn echter alleen beschikbaar voor de oude 30-pins adapters. Samengestelde adapters gebruiken een enkele gele videokabel en rode en witte geluidskabels, die compatibel zijn met de meeste televisies.

De component- en composietkabels ondersteunen de Display Mirroring-modus op de iPad niet, dus deze kabels werken alleen met apps zoals Netflix en YouTube die video-out ondersteunen. Deze kabels voldoen ook niet aan 720p-video, dus de kwaliteit is niet zo geweldig als bij gebruik van een digitale AV-adapter of Apple TV.

Dit accessoire is mogelijk niet beschikbaar voor de nieuwere Lightning-connector, dus u hebt mogelijk een Lightning-naar-30-pins adapter nodig.

Sluit de iPad aan met een VGA-adapter

Met een Apple Lightning-naar-VGA-adapter kun je een iPad aansluiten op een televisie die is uitgerust met een VGA-ingang, een computermonitor, een projector of een ander weergaveapparaat dat VGA ondersteunt. Deze oplossing is uitstekend geschikt voor monitoren. Veel nieuwere monitoren ondersteunen meerdere weergavebronnen. Je zou kunnen schakelen tussen het gebruik van je monitor voor je desktop en het gebruiken voor je iPad.

Image
Image

De VGA-adapter ondersteunt de modus Display Mirroring. Het brengt echter geen geluid over, dus je moet luisteren via de ingebouwde luidsprekers van de iPad of via externe luidsprekers.

Als je via je televisie kijkt, zijn de HDMI-adapter of de componentkabels de beste oplossingen. Als u een computermonitor gebruikt of uw iPad wilt gebruiken voor grote presentaties met een projector, is de VGA-adapter wellicht de beste oplossing.

Deze oplossing is het beste wanneer u een monitor gebruikt om een groot scherm voor een publiek te projecteren, zoals voor presentaties op het werk of op school.

Live TV kijken op je iPad

Met verschillende accessoires kun je live tv kijken op een iPad en krijg je toegang tot je kabelkanalen en je DVR vanuit elke kamer in huis of als je niet thuis bent via je dataverbinding.

FAQ

    Kan ik mijn iPad via USB op mijn tv aansluiten?

    Nee. De Universal Serial Bus (USB)-standaard ondersteunt geen audio en video, en kan dus niet worden gebruikt om uw iPad-scherm weer te geven.

    Hoe kijk ik tv op mijn iPad?

    Je kunt tv kijken op je iPad met een kabel- of netwerk-tv-app. U kunt zich ook aanmelden voor een kabel via internetservice zoals Sling TV.

Aanbevolen: