Hoe een Android op een pc aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Android op een pc aan te sluiten
Hoe een Android op een pc aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Sluit de apparaten aan met een USB-kabel. Selecteer vervolgens op Android Bestanden overzetten. Selecteer op pc Open apparaat om bestanden te bekijken > Deze pc.
  • Maak draadloos verbinding met AirDroid via Google Play, Bluetooth of de Microsoft Your Phone-app.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Android op een pc kunt aansluiten via een USB-kabel of een draadloze verbinding via AirDroid, Bluetooth of de Microsoft Your Phone-app.

Een Android verbinden met een pc

Als je een Android op een pc wilt aansluiten, zijn er verschillende opties. De meest gebruikelijke benadering is het gebruik van een USB-kabel, maar er zijn een aantal draadloze oplossingen die net zo goed werken en vaak een snellere verbinding bieden.

De meeste Android-apparaten worden geleverd met een USB-oplaadkabel, waarbij het uiteinde van de lader is aangesloten via het USB-uiteinde van de draad. Als u het USB-uiteinde loskoppelt van de oplader, kunt u dat uiteinde op uw pc aansluiten om een verbinding met uw computer tot stand te brengen.

Als je je USB-kabel niet bij je hebt, of liever een draadloze oplossing hebt, zijn dit de manieren waarop je een Android zonder kabel op een pc kunt aansluiten:

  • AirDroid gebruiken: deze populaire app gebruikt uw thuisnetwerk om een verbinding tot stand te brengen tussen uw computer en Android-apparaat en om bestanden over te dragen.
  • Bluetooth: De meeste moderne computers hebben Bluetooth beschikbaar. U kunt Bluetooth gebruiken om bestanden van uw Android over te zetten.
  • Your Phone-app van Microsoft: Microsoft biedt nu een nieuwe app voor Windows 10-gebruikers genaamd Your Phone, die een gemakkelijke verbinding met je Android biedt.
Image
Image

Verbind een Android met een pc via USB

Het gebruik van een USB-kabel om je Android op je pc aan te sluiten is eenvoudig, maar je kunt er alleen bestanden mee heen en weer overbrengen. Je kunt je Android niet op afstand bedienen met deze verbinding.

  1. Sluit eerst het micro-USB-uiteinde van de kabel aan op uw telefoon en het USB-uiteinde op uw computer.

    Image
    Image
  2. Wanneer u uw Android via de USB-kabel op uw pc aansluit, ziet u een melding over de USB-verbinding in uw Android-meldingengebied. Tik op de melding en tik vervolgens op Bestanden overzetten.

    Image
    Image
  3. Op je computer zie je een melding waarin je wordt gevraagd wat je met het nieuwe USB-apparaat wilt doen. Selecteer deze melding.

    Image
    Image
  4. Hiermee wordt een venster geopend waarin u kunt selecteren hoe u het apparaat wilt gebruiken. Selecteer Open apparaat om bestanden te bekijken.

    Image
    Image
  5. Als u nu Windows Verkenner opent, selecteert u Deze pc en u ziet dat uw apparaat beschikbaar is. Selecteer het apparaat om het uit te vouwen en blader door alle mappen en bestanden op je telefoon.

    Image
    Image

Verbind een Android met een pc met AirDroid

AirDroid is een indrukwekkende app omdat je hiermee niet alleen bestanden van en naar je Android kunt overzetten, maar ook een aantal afstandsbedieningsfuncties bevat.

  1. Installeer AirDroid van Google Play op uw Android-apparaat.
  2. Open de app en schakel de functies in die je wilt gebruiken. Mogelijk moet u een nieuw AirDroid-account maken als dit de eerste keer is dat u de app gebruikt.

    Image
    Image

    Sommige functies, zoals het op afstand bedienen van je Android-scherm, vereisen root-toegang tot het apparaat. Bovendien zijn sommige functies uitgeschakeld, tenzij u het Premium-abonnement koopt.

  3. Bezoek AirDroid Web en log in op hetzelfde account dat u hierboven hebt aangemaakt.

    Image
    Image
  4. Zodra je verbinding hebt gemaakt, zie je het hoofddashboard. Aan de rechterkant zie je een toolbox met een samenvatting van informatie over je telefoonopslag. Aan de linkerkant zie je alle apps waarmee je je telefoon kunt bedienen.

    Image
    Image
  5. Selecteer de app Bestanden om door bestanden op je telefoon te bladeren en bestanden heen en weer over te zetten.

    Image
    Image
  6. Selecteer de Berichten-app om opgeslagen berichten op je telefoon te bekijken of om een nieuwe sms-sessie te starten met iemand in je contactenlijst.

    Image
    Image
  7. Je kunt zelfs de Camera-app gebruiken om de camera op afstand te bekijken en te bedienen op je Android-telefoon.

    Image
    Image

Verbind een Android met een pc met Bluetooth

Als je alleen een verbinding nodig hebt om bestanden over te zetten, is bluetooth een uitstekende optie omdat er geen kabels voor nodig zijn en de overdrachten snel en eenvoudig zijn.

  1. Zorg ervoor dat bluetooth is ingeschakeld voor zowel je Android-apparaat als je computer. Als dit het geval is, ziet u de computer op uw Android verschijnen als een beschikbaar apparaat om mee te koppelen.

    Image
    Image
  2. Tik op dit apparaat om ermee te koppelen. Je zou een paarcode moeten zien verschijnen op zowel de pc als op je Android-apparaat. Tik op Koppelen om de verbinding te voltooien.

    Image
    Image
  3. Eenmaal verbonden, klik op uw pc met de rechtermuisknop op het bluetooth-pictogram aan de rechterkant van de taakbalk en selecteer vervolgens Send a Fileof Een bestand ontvangen.

    Image
    Image
  4. Blader vervolgens naar het bestand op uw pc dat u wilt overzetten en selecteer Volgende.

    Image
    Image
  5. Hiermee wordt de bestandsoverdracht van uw pc naar uw Android gestart.

    Image
    Image

Verbind een Android met een pc met Microsoft Your Phone

Een andere handige cloudservice waarmee je toegang hebt tot de bestanden, teksten en meldingen van je telefoon, is een nieuwe service van Microsoft genaamd Your Phone.

De app Jouw telefoon is ideaal voor die situaties waarin je je telefoon thuis bent vergeten. Vanaf je laptop kun je nog steeds alle berichten en meldingen zien die je anders misschien had gemist.

  1. Installeer de Microsoft Your Phone-app van Google Play op je Android. U moet alle gevraagde beveiligingsmachtigingen accepteren.
  2. Installeer de app Jouw telefoon uit de Microsoft Store op je pc met Windows 10.
  3. Start de app Jouw telefoon op je computer en selecteer Android als het telefoontype waarmee je verbinding wilt maken. Selecteer vervolgens Aan de slag.

    Image
    Image
  4. Je computer maakt verbinding met je Android-telefoon. Selecteer Photos in het linkerdeelvenster om alle foto's op je telefoon te bekijken.

    Image
    Image
  5. Selecteer Berichten om berichten te bekijken of nieuwe berichten te verzenden en te ontvangen vanaf uw computer via uw Android-telefoon.

    Image
    Image
  6. Selecteer Notifications om alle recente meldingen op je Android-telefoon te bekijken.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe verbind ik een Android met AirPods?

    Om AirPods te verbinden met een Android-telefoon of -tablet, moet u eerst Bluetooth inschakelen op uw Android. Open vervolgens de AirPods-behuizing met de AirPods erin; houd de Pair-knop ingedrukt totdat je het witte LED-lampje ziet dat aangeeft dat de AirPods zich in de koppelingsmodus bevinden. Tik vervolgens op je AirPods in de lijst met Bluetooth-apparaten op je Android.

    Hoe verbind ik een Android met wifi?

    Om uw Android-apparaat te verbinden met Wi-Fi, gaat u op Android naar Instellingen > Netwerk en internet > zet aan Wi-Fi Zodra wifi is ingeschakeld, gaat u naar Instellingen > Verbindingen > Wi-Fi om een lijst te zien van netwerken in de buurt waarmee u verbinding kunt maken.

    Hoe verbind ik een PS4-controller met Android?

    Om een PS4-controller met Android te verbinden, houdt u op de PS4-controller de PS-knop en de Share-knop ingedrukt om de controller in de koppelingsmodus. Het LED-lampje gaat knipperen. Veeg op uw Android-apparaat omlaag en tik op Bluetooth > Wireless Controller Tik in het vak Bluetooth-koppelingsverzoek op Yesof OK

Aanbevolen: