Hoe een PS3-controller op een pc aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een PS3-controller op een pc aan te sluiten
Hoe een PS3-controller op een pc aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Voer ScpToolkit Setup.exe uit en selecteer Run Driver Installer. Vink DualShock 3-stuurprogramma installeren aan en schakel DualShock 4-stuurprogramma installeren. uit
  • Selecteer Kies DualShock 3-controllers om te installeren, kies uw controller en selecteer vervolgens Install.
  • Als u een Bluetooth-dongle gebruikt, vinkt u Bluetooth-stuurprogramma installeren aan en selecteert u vervolgens het vervolgkeuzemenu Kies Bluetooth-dongles om te installeren.

Dit artikel legt uit hoe je de DualShock 3-controller van een PS3 aansluit en gebruikt met een pc, met of zonder Bluetooth-dongle, zodat je games op Steam kunt spelen zonder muis en toetsenbord. We dekken computers met Windows 10, Windows 8, Windows 7 of macOS.

Een PS3-controller aansluiten op een pc

Naast je DualShock 3-controller en pc heb je een mini-USB-kabel en de volgende bestanden nodig:

  • ScpToolkit
  • Microsoft. NET Framework 4.5
  • Microsoft Visual C++ 2010 herdistribueerbaar pakket
  • Microsoft Visual C++ 2013 herdistribueerbaar pakket
  • Microsoft DirectX End-User Runtime Web Installer
  • Xbox 360-controllerstuurprogramma (alleen nodig voor Windows 7)

Als je alles hebt verzameld wat je nodig hebt, kun je het volgende doen:

  1. Als uw DualShock 3-controller is gekoppeld aan een PS3, koppelt u eerst de PS3 los van de voedingsbron, anders kan dit synchronisatieconflicten veroorzaken.
  2. Sluit de DualShock 3 aan op uw pc via een mini-USB-kabel.

    Als uw computer geen ingebouwde Bluetooth-ondersteuning heeft, sluit dan uw draadloze Bluetooth-dongle aan.

  3. Download en voer ScpToolkit Setup.exe uit. Het zou automatisch alle andere bestanden moeten downloaden die het nodig heeft, dus volg gewoon alle aanwijzingen.

    Image
    Image
  4. Als je Windows 7 gebruikt, download en installeer dan de stuurprogramma's van de Xbox 360-controller.

    Image
    Image
  5. Nadat de ScpToolkit klaar is met instellen, selecteert u de grote groene knop hierboven Run Driver Installer in het venster dat verschijnt.

    Image
    Image
  6. Controleer op het volgende scherm of de vakjes naast Install DualShock 3 driver en Install Bluetooth driver zijn aangevinkt (als u een Bluetooth-dongle aangesloten).

    Image
    Image
  7. Deselecteer Installeer DualShock 4-stuurprogramma (en schakel Installeer Bluetooth-stuurprogramma uit als u geen Bluetooth-dongle hebt).
  8. Selecteer de pijl naast Kies DualShock 3-controllers om te installeren en kies je PlayStation 3-controller in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  9. Als u een Bluetooth-dongle aansluit, selecteert u de pijl naast Kies Bluetooth-dongles om te installeren en kiest u uw Bluetooth-apparaat in het vervolgkeuzemenu.
  10. Selecteer Installeren. Als u klaar bent, selecteert u Exit.
  11. De ScpToolkit Settings Manager verschijnt dan in uw systeemvak. Selecteer het om nog een apparaat toe te voegen.

Hoe u uw PS3-controller gebruikt met uw computer

Eenmaal correct geïnstalleerd, zou de DualShock 3 automatisch moeten werken met de Steam-client en elke pc-game die gamepads ondersteunt. Je kunt misschien de bedieningsinstellingen voor afzonderlijke games aanpassen, maar je computer herkent de PS3-controller als een Xbox-controller, dus houd daar rekening mee bij het aanpassen van de knoptoewijzing. Als je klaar bent met spelen, zet je de DualShock uit door de PS-knop in het midden van de controller ingedrukt te houden.

Image
Image

ScpToolkit moet actief zijn om de DualShock 3-controller op uw pc te laten werken.

Bottom Line

Als je je PS3-controller draadloos wilt gebruiken, heb je een pc met ingebouwde Bluetooth-compatibiliteit nodig of een aangesloten Bluetooth-dongle. Je moet de controller aansluiten voordat je draadloos kunt spelen. Nadat de controller is losgekoppeld, zou deze automatisch via Bluetooth met uw pc moeten synchroniseren als de juiste stuurprogramma's zijn geïnstalleerd.

Hoe een PS3-controller op een Mac aan te sluiten

Het gebruik van een DualShock 3-controller met een Mac is veel eenvoudiger dan hem op een pc aan te sluiten, omdat de benodigde stuurprogramma's al aanwezig zijn in OS X Snow Leopard en later. Maar het instellen van draadloze connectiviteit vereist enkele extra stappen.

Als je de nieuwste versie van macOS hebt, kun je stappen 7-10 hieronder overslaan, omdat het proces gestroomlijnder is geworden.

  1. Als uw DualShock 3-controller is gekoppeld aan een PS3, koppelt u eerst de PS3 los van de voedingsbron, anders kan dit synchronisatieconflicten veroorzaken.
  2. Reset je PS3-controller door een paperclip in het kleine gaatje onder de L2-knop aan de achterkant van de DualShock 3. te steken

    Image
    Image
  3. Selecteer in het Apple-menu op uw Mac Systeemvoorkeuren > Bluetooth en schakel Bluetooth in.

    Image
    Image
  4. Sluit de controller aan op je Mac met een USB-kabel.
  5. Houd de PS-knop op je controller 1-3 seconden ingedrukt totdat je de rode lampjes bovenop de DualShock 3 ziet knipperen.
  6. Koppel de controller los van je Mac.
  7. Klik op het + pictogram in het Systeemvoorkeuren menu en selecteer vervolgens Bluetooth Setup Assistant.
  8. Wanneer u om een toegangscode wordt gevraagd, voert u 0000 in en selecteert u Accepteren.
  9. Sluit de assistent en selecteer PLAYSTATION3-controller in de Bluetooth-lijst in je Systeemvoorkeuren.
  10. Selecteer het gear pictogram en kies Toevoegen aan favorieten en Update Services.
  11. Schakel Bluetooth op je Mac uit en wacht even.
  12. Schakel Bluetooth opnieuw in en wacht nog een seconde. Je DualShock 3 zou nu moeten werken met games die controllers ondersteunen.

FAQ

    Hoe gebruik ik meerdere PS3-controllers op mijn pc?

    Zodra je controllers hebt ingesteld om compatibel te zijn met je pc, kun je meerdere PS3-controllers aansluiten via een bekabelde USB-verbinding. Mogelijk kunt u niet meerdere PS3-controllers draadloos gebruiken.

    Hoe gebruik ik een Xbox-controller op mijn pc?

    Je kunt een Xbox 360-controller, een Xbox One-controller of een Xbox Series X-controller op je pc gebruiken zonder extra instellingen. Sluit de controllers gewoon aan op de USB-poorten van uw computer.

Aanbevolen: