De trieste staat van iPhone-gaming

Inhoudsopgave:

De trieste staat van iPhone-gaming
De trieste staat van iPhone-gaming
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Sony's nieuwe controller werkt met de iPhone, ondanks het ontbreken van Sony iOS-games.
  • Het is geen hardware die iOS-gaming tegenhoudt. Het is Apple.
  • Relaties met game-ontwikkelaars zijn essentieel.
Image
Image

iPhone-hardware is superkrachtig, heeft een geweldig scherm en zit boordevol sensoren. En toch staat het qua games in de kou.

Ondanks de fenomenale rekenkracht, draait het bij gamen op de iPhone vooral om quick-fix games en gok-apps die kinderen ertoe verleiden het geld van hun ouders uit te geven via in-app-aankopen. Dat komt deels door de relaties van Apple met gamebedrijven en deels omdat het aanraakscherm een behoorlijk slechte manier is om geavanceerde games te besturen. Maar Sony lijkt daar anders over te denken. Het heeft zojuist een hardwarecontroller voor de iPhone uitgebracht.

"Apple heeft in principe geen interesse getoond in games, ondanks dat de focus op entertainment en games een van de weinige groeigebieden van de entertainmentindustrie is", vertelde iOS-app-ontwikkelaar en Apple-watchende journalist Graham Bower via e-mail aan Lifewire.

Sony's ruggengraat

De nieuwe controller is een rebranded Backbone One, waarschijnlijk de beste controller voor mobiele games die er is. Voor Sony is het een beetje een rare hybride. Terwijl de A-, B-, X- en Y-knoppen zijn veranderd in kruis-, cirkel-, vierkant- en driehoeksknoppen van het merk, behoudt het apparaat zijn meer Xbox-achtige asymmetrische analoge joysticks. De rebadging van de knoppen betekent dat het niet overeenkomt met de meeste in-game instructies voor bestaande controller-bewuste games, maar omdat de lay-out precies hetzelfde is, maakt het niet echt uit.

De iPhone ondersteunt dergelijke hardwarecontrollers, of Bluetooth-controllers, als een manier om games te spelen. Het probleem is dat de meeste mensen ze niet gebruiken, dus games zijn overweldigend gebouwd rond het aanraakscherm. Maar het verschil is enorm voor die games die met controllers werken. En niet alleen voor nieuwe games. Veel klassieke consolegames zoals Grand Theft Auto, die zijn gemaakt zonder touchscreens in gedachten, profiteren enorm van knoppen en sticks.

Image
Image

Wat is het punt, Sony?

Op dit moment is Sony's gaming-aanwezigheid in de App Store niet aanwezig, dus de behoefte aan een merk-iPhone-controller is een beetje verwarrend. Maar het plan is zeker om dit te gebruiken met Sony's Remote Play-functie, waarmee je games van je PS4- of PS5-console naar je iOS-apparaat kunt streamen via je thuisnetwerk of mobiele verbinding. Dat wil zeggen, de game draait op je Playstation en je bedient je op afstand via een (hopelijk) low-latency videoverbinding met je iPhone.

Uiteindelijk is Sony van plan om nog veel meer games naar mobiel te brengen. In mei zei Jim Ryan, president van Sony Interactive Entertainment, dat tegen 2025 de helft van Sony's game-releases voor mobiel en pc zouden zijn. Maar dat betekent niet dat de iPhone veel triple-A-titels zal krijgen.

Apple Houding

Sony en Microsoft staan aan de top van high-end consolegaming. De Xbox en PlayStation zijn krachtige machines en de beste ontwikkelaars brengen er ongelooflijke games op uit. Maar zijn Mac, iPads en iPhones ook niet ongelooflijk krachtig? Hebben ze geen Metal, een geweldige grafische engine die perfect is voor games?

Het probleem is niet de hardware. Het probleem is Appel. Terwijl Microsoft en Sony ontwikkelaars hof maken en soms investeren in games van derden voor hun platforms, doet Apple niets. De houding lijkt te nemen of te laten. Net als bij reguliere apps lijkt Apple te geloven dat de App Store een ambitieuze bestemming is voor softwareontwikkelaars. App- en gamemakers hebben het geluk dat ze het hebben en zouden je dankbaar moeten zijn.

Stel je voor dat je een topgamestudio bent en een game wilt maken voor de iPhone en iPad. Is het verleidelijk. Dat is een enorme markt en de machines zijn, zoals we al zeiden, zeer krachtig. Dus je besteedt meerdere jaren en miljoenen dollars aan het maken van het spel. Als je het vervolgens naar de App Store verzendt, vindt Apple het niet leuk, misschien omdat het een regel overtreedt of om een of andere politieke reden of marktvoordeel. Wat dan ook, je bent genaaid.

Image
Image

Neem bijvoorbeeld Epic. Het lokte Apple en vroeg duidelijk om ruzie over in-app-aankopen, maar het resultaat is dat het Fortnight niet terug in de App Store kan plaatsen.

Als een game-ontwikkelaar de kant van Apple oploopt, of de ondersteunende, jarenlange relatie tussen Sony en Microsoft, welke kant zal het dan uitgaan? En zelfs als Apple van gedachten verandert en game-ontwikkelaars voor de rechter komt, zal het lang duren om vertrouwen op te bouwen

"Games hebben meestal geen erg grote platformbindingen. Games hebben hun eigen gebruikersinterface, ze hebben hun eigen back-end. In de meeste gevallen is er niets over hen dat iets onthult over het platform waarop ze zich bevinden. Apple wil dat je het gamescentrum gebruikt of inlogt met je Apple ID. Als het je doel is om een game op meer dan alleen Apple-platforms te verkopen, kost het veel geld en tijd om dingen op Apple-manier te doen, "zei gamer en Apple-watching tech podcaster John Siracusa op zijn ATP-podcast.

Verwacht niet snel een triple-A lancering op iOS of Mac te zien. Maar als je oude games wilt spelen zoals ze bedoeld waren, is een controller zoals de Backbone een geweldig idee.

Aanbevolen: