Hoe de anti-pestfunctie van TikTok makers in staat stelt

Inhoudsopgave:

Hoe de anti-pestfunctie van TikTok makers in staat stelt
Hoe de anti-pestfunctie van TikTok makers in staat stelt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Populaire video-app TikTok heeft nieuwe functies geïntroduceerd om tot 100 reacties of accounts tegelijk te verwijderen.
  • De functie wordt eerst in zes landen uitgerold.
  • De functie bouwt voort op eerdere mogelijkheden om opmerkingen te filteren en biedt extra veiligheidsopties voor gebruikers tussen 13-17.
Image
Image

Populaire video-app TikTok heeft onlangs een reeks functies uitgerold om te voorkomen dat pesters gebruikers lastig vallen, waaronder de mogelijkheid om reacties te verwijderen en accounts in bulk te blokkeren.

De nieuwe functies omvatten de mogelijkheid voor TikTok-gebruikers om tot 100 reacties tegelijk te verwijderen of hetzelfde aantal accounts in bulk te blokkeren, zo hebben de makers van de populaire app aangekondigd in een bericht van 20 mei. "We hopen dat deze update makers helpt zich sterker te voelen over hun ervaring op TikTok", schreef Joshua Goodman, de directeur van product, vertrouwen en veiligheid van het bedrijf, in de aankondiging.

"Ik denk dat het een goede zaak is om gebruikers toe te staan om reacties en accounts gemakkelijker te blokkeren, maar het v alt nog te bezien of het zal helpen om het tij in pesten te keren", Professor Justin van de University of Wisconsin-Eau Claire Patchin vertelde Lifewire in een e-mail. "Het zal waarschijnlijk helpen wanneer gebruikers worden samengebracht voor een bepaald incident, waarbij een aantal andere gebruikers tegelijk achter hen aan komen."

Patchin is ook mededirecteur van het Cyberbullying Research Center, dat een samenwerking is aangegaan met TikTok om pesten op en buiten het platform beter te begrijpen en degenen die de app gebruiken te ondersteunen.

Verwijderen in bulk

TikTok's nieuwe functies om reacties te verwijderen en accounts in bulk te blokkeren, zullen eerst debuteren in Groot-Brittannië, Zuid-Korea, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam en Thailand, voordat ze de komende weken naar andere uithoeken van de wereld worden uitgerold, zei een TikTok-woordvoerder.

We hebben met TikTok samengewerkt om het problematische gedrag in hun app beter te begrijpen en hen te helpen strategieën te ontwikkelen om die problemen te bestrijden.

De functie voor bulksgewijs verwijderen maakt het voor TikTok-gebruikers veel gemakkelijker om reacties of accounts te verwijderen, aangezien de app gebruikers er voorheen slechts één voor één toestond om zich te ontdoen van. De functie bouwt voort op een eerdere tool om reacties te filteren op reacties die alleen zijn goedgekeurd door de persoon die de video heeft geüpload.

Functies voor jongere gebruikers

TikTok is vooral populair onder jongere gebruikers, met tieners die 25% van de actieve Amerikaanse accounts op het platform hebben. volgens Statista en App Ape. Dus, naast bredere functies zoals het blokkeren van accounts en het filteren van reacties, heeft TikTok ook enkele privacycontroles geïntroduceerd voor gebruikers in de leeftijd van 13-17.

Eerder dit jaar kondigde TikTok aan dat alle accounts van gebruikers die zijn geregistreerd als 13-15 jaar oud automatisch op privé worden gezet. Ook kunnen alleen gebruikers van 16 jaar en ouder hun inhoud gebruiken met de Stitch-videobewerkingsfunctie en Duet-optie waarmee gebruikers een video kunnen maken terwijl een bestaande actief is.

Gebruikers moeten ook minimaal 16 zijn om direct messaging te gebruiken of live video's te hosten, en ouders kunnen zelfs hun TikTok-accounts aan die van hun kinderen koppelen om controle te krijgen over de inhoud die ze zien.

Zullen de maatregelen werken?

TikTok is niet alleen maar leuk en spelletjes voor iedereen. Net als andere sociale-mediaplatforms, waaronder Instagram en Facebook, heeft TikTok geprobeerd pesten aan te pakken door een mix van aanpassingen aan de app en voorlichting aan gebruikers over hoe ze intimidatie kunnen identificeren en erop kunnen reageren.

Image
Image

TikTok heeft bijvoorbeeld een gids gepubliceerd om pesten te voorkomen om gebruikers te laten zien hoe dat gedrag eruitziet en hoe ze het kunnen voorkomen. Deze informatie is ontworpen om samen te werken met functies die in de app zijn ingebouwd, zoals het aanmoedigen van mensen om aardig voor elkaar te zijn met berichten die hen ertoe aanzetten om opnieuw na te denken over het achterlaten van onbeschofte opmerkingen over de inhoud van iemand anders.

Hoewel gebruikers toestaan om reacties en accounts in bulk te verwijderen in bepaalde situaties waarschijnlijk zal helpen, heeft het zijn beperkingen. Patchin merkte op dat, omdat het relatief eenvoudig is om nieuwe accounts in te stellen, die TikTok-gebruikers die hun profielen en video's openbaar willen houden, nog steeds problematische accounts moeten identificeren en blokkeren.

Patchin zegt dat volgens onderzoek de meest effectieve manier om met pesten om te gaan, is om gebruikers die anderen pesten te blokkeren en te rapporteren, ervan uitgaande dat de apps op deze meldingen reageren. Met name voor adolescenten is het ook belangrijk om volwassenen zoals leraren en ouders te betrekken bij pestgerelateerde incidenten, omdat het vaak ook offline gebeurt.

"We hebben met TikTok samengewerkt om het problematische gedrag van hun app beter te begrijpen en hen te helpen strategieën te ontwikkelen om die problemen te bestrijden", zei Patchin. "Tot nu toe reageerden ze erg goed op input en ik geloof dat ze bereid zijn om alles te doen wat ze kunnen om pesten op de app te minimaliseren."

Aanbevolen: