Waarom we meer privacywetten van de staat nodig hebben

Inhoudsopgave:

Waarom we meer privacywetten van de staat nodig hebben
Waarom we meer privacywetten van de staat nodig hebben
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Colorado is de derde staat die wetten op het gebied van gegevensbescherming invoert, in de voetsporen van Californië en Virginia.
  • Hoewel voornamelijk ontworpen rond hoe bedrijven met gegevens omgaan, hebben de wetten een positief effect op consumenten.
  • Experts zeggen dat het streven naar meer privacywetten van de staat uiteindelijk kan leiden tot veranderingen op federaal niveau, iets wat de Verenigde Staten meer dan ooit nodig hebben.
Image
Image

Nieuwe gegevensprivacywetten in Colorado, Californië en Virginia lijken misschien niet bedoeld om consumenten aan de oppervlakte te helpen, maar experts zeggen dat het algehele effect dat ze hebben op de manier waarop met consumentengegevens wordt omgegaan, kan leiden tot veranderingen op federaal niveau.

Colorado is de meest recente staat in de Verenigde Staten die uitgebreide gegevensprivacywetten heeft aangenomen die bepalen hoe bedrijven omgaan met gevoelige gegevens van mensen. De nieuwe wetgeving in Colorado dwingt bedrijven om te voldoen aan verzoeken van consumenten om gevoelige informatie te verwijderen. Bovendien dwingt het bedrijven ook om toestemming te vragen voor het bewaren van gegevens zoals burgerservicenummers en meer.

Hoewel deze wetten alleen van invloed zijn op inwoners van de staat, zeggen experts dat het succes van wetsvoorstellen zoals de Colorado Privacy Act - en soortgelijke wetten in Californië en Virginia - kan leiden tot ingrijpende veranderingen op federaal niveau.

"Deze staatswetten zijn belangrijk omdat ze steeds meer druk uitoefenen op het Congres om eindelijk iets gedaan te krijgen in de vorm van een federale wet op de privacy van gegevens, terwijl ze de blauwdruk vastleggen voor hoe dergelijke wetgeving eruit zou moeten zien op de federale niveau, "vertelde Attila Tomaschek, een onderzoeker en privacy-expert bij ProPrivacy, in een e-mail aan Lifewire.

Fundamenten leggen

Tomaschek zegt dat de limieten die we zien opgelegd aan bedrijven door staten die deze wetsvoorstellen aannemen, het Congres en andere nationale bestuursorganen een goed idee zullen geven van wat werkt en wat moet worden uitgebreid.

Deze staatswetten zijn belangrijk omdat ze steeds meer druk uitoefenen op het Congres om eindelijk iets gedaan te krijgen in de vorm van een federale wet op de gegevensprivacy…

"Bij gebrek aan federale wetgeving inzake gegevensprivacy die alle Amerikanen in gelijke mate beschermt, is het aan de afzonderlijke staten geweest om wetten uit te vaardigen die hun inwoners beschermen. Colorado is de nieuwste, maar zeker niet de laatste staat die optrad en wetgeving vaststellen die consumenten meer rechten geeft om te bepalen hoe hun gegevens worden gebruikt, " legde Tomaschek uit.

Natuurlijk zou het hebben van privacywetten op nationaal niveau veel waardevoller zijn dan op de staat gebaseerde wetten. Ten eerste bieden staatswetten niet alle Amerikanen in het hele land gelijke bescherming. Zelfs als andere staten hun eigen vormen van privacybeschermingswetten beginnen door te geven, is het mogelijk dat ze de onderdelen kunnen kiezen die ze willen ondersteunen.

Andere problemen, merkt Tomaschek op, kunnen de privacy van consumentengegevens negatief beïnvloeden en mogelijk zelfs die gegevens in gevaar brengen.

"Een belangrijk punt van zorg over het hebben van meerdere individuele staatswetten in de boeken en geen overkoepelende federale wetgeving is dat bedrijven te maken kunnen krijgen met nalevingsproblemen en verwarring over hun verplichtingen onder elke individuele, verschillende staatswet," zei Tomaschek.

"Dit kan mogelijk leiden tot bepaalde negatieve effecten op de privacy van de consument als bedrijven problemen krijgen om op de juiste manier te voldoen aan een lappendeken van gegevensprivacywetten."

Bijblijven

Deze trend van gegevensprivacywetten komt in de nasleep van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de EU, die aandringt op striktere controle over consumentengegevens. De AVG werd aanvankelijk geïmplementeerd in 2018, maar recente stappen van grote technologiebedrijven zoals Apple hebben ertoe bijgedragen dat consumenten meer controle moeten hebben over hoe hun gegevens worden verzameld en gebruikt.

Image
Image

Steeds meer gebruikers leren dat ze de gegevens die ze bedrijven al jaren gratis geven niet hoeven te delen, en het dwingt de handen van overheidsinstanties.

Colorado is misschien pas de derde staat die een privacybeschermingswet heeft aangenomen, maar andere staten zoals de staat Texas en Washington werken aan hun eigen wetten. Daarnaast hebben we ook staten als Nevada zien veranderen in oudere wetten, in een poging ze meer up-to-date te brengen.

Terwijl staten lijken te racen om meer privacywetten te krijgen, zegt Tomaschek dat wetgevers de zaken correct moeten benaderen. Anders zouden deze nieuwe wetten effectief kunnen worden "afgezwakt" voordat ze zelfs maar in praktijk worden gebracht. Een van de belangrijkste manieren om dit te voorkomen, is door te werken op basis van opt-in in plaats van consumenten te dwingen zich af te melden.

"Als de wetgeving van een staat met betrekking tot gegevensverzameling op een 'opt-out'-basis werkt - wat betekent dat consumenten uitdrukkelijk moeten afzien van gegevensverzameling door bedrijven om te voorkomen dat ze hun gegevens op websites verzamelen - de algehele kracht van de wetgeving wordt effectief afgezwakt, "legde hij uit.

Aanbevolen: