Beste gratis apps voor internetbellen

Inhoudsopgave:

Beste gratis apps voor internetbellen
Beste gratis apps voor internetbellen
Anonim

Ja, je kunt echt gratis bellen via internet. Sommige berichten-apps bieden ondersteuning voor gratis bellen, soms naar iedereen ter wereld, maar soms alleen naar nummers in de VS en Canada.

Een gratis wifi-telefoon kan geen 911 of een soortgelijke noodoproep plaatsen. Als er een noodgeval is, gebruik dan een traditionele vaste of mobiele telefoon, of een echte internettelefoondienst die is goedgekeurd voor dat soort gebruik.

De onderstaande apps zijn beschikbaar in twee vormen:

  • App naar telefoon: belt gratis vanaf een computer of mobiel apparaat naar een echt telefoonnummer, soms ook omgekeerd.
  • App naar app: gratis bellen tussen telefoons, tablets en computers. Oproepen werken alleen als de ontvanger dezelfde app heeft geïnstalleerd. Deze methode kan niet worden gebruikt om vaste lijnen of andere apparaten te bellen die niet over de juiste software beschikken.

Het maakt niet uit hoe het werkt, het is een gratis gesprek en dit zijn de beste apps voor de klus.

De meeste van deze opties werken alleen nadat je het programma naar je apparaat hebt gedownload. Afhankelijk van de app kunnen gesprekken worden gevoerd vanuit Android, iOS, Windows, Linux of macOS.

Google Voice

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt op computers en mobiele apparaten.
  • Kan alle oproepen doorschakelen naar uw bestaande telefoon.
  • Inclusief voicemail.
  • Maakt eenvoudig verbinding met uw bestaande telefooncontacten.

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist een bestaand telefoonnummer om vaste lijnen en andere nummers te bellen.
  • Beperkt beltijd.

Google Voice is een van de beste manieren om te bellen via internet. U kunt gratis bellen naar een echt telefoonnummer, pc-naar-pc-oproepen en gratis pc-naar-telefoongesprekken.

Voice is echter veel meer dan dit. Het is in de eerste plaats een manier om de telefoonnummers in uw leven te beheren en u kunt inkomende spraakoproepen intelligent doorsturen naar elke andere telefoon die u heeft of ze rechtstreeks naar uw voicemail sturen. Je kunt ook oproepen screenen en aangepaste afwezigheidsberichten maken voor specifieke contacten, en groepen maken in je contactenlijst om regels op toe te passen, zoals voor aangepaste oproepdoorschakeling.

Andere functies zijn onder meer gratis sms, gratis telefonische vergaderingen en gratis voicemailservices.

Gratis bellen met Voice moet naar nummers in de Verenigde Staten of Canada zijn en is beperkt tot drie uur. U kunt echter steeds weer gratis naar hetzelfde nummer bellen.

De Voice-app werkt zowel vanaf internet als iPhone-, iPad- en Android-apparaten.

Download voor

WhatsApp

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Oproepen werken met elke gebruiker, ongeacht waar ze zich bevinden.
  • Helpt u gebruikers te vinden via uw bestaande telefooncontacten.
  • Werkt op een groot aantal verschillende apparaten, waaronder internet.

Wat we niet leuk vinden

  • Je hebt een echt telefoonnummer nodig om je aan te melden.
  • Het is niet mogelijk om niet-gebruikers te bellen, zoals vaste telefoons.

WhatsApp is eigendom van Facebook en is een populaire sms-app met honderden miljoenen gebruikers. Je kunt je WhatsApp-vrienden echter ook rechtstreeks vanuit de app bellen met alleen je internetverbinding (dit telt niet mee voor de belminuten van je telefoonabonnement).

Je hoeft alleen maar je telefoonnummer te bevestigen om te beginnen. Zodra je de app gebruikt, kun je een nieuw gesprek starten om duidelijk te zien welke van je contacten ook WhatsApp gebruiken, waarna je ze gratis kunt bellen, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Groepsgesprekken kunnen maximaal acht personen bevatten.

WhatsApp laat je ook video's, foto's, je locatie en contacten naar andere gebruikers sturen. End-to-end encryptie wordt ondersteund voor alle communicatie binnen de app.

Omdat WhatsApp de app vereist om gratis te bellen, kun je deze niet gebruiken om gratis te bellen naar telefoons waarop de app niet is geïnstalleerd, of naar vaste lijnen.

Je kunt WhatsApp gebruiken vanaf een computer of mobiel apparaat, waaronder Android, iPhone, iPad, Windows en Mac.

Download voor

TextNow

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Je krijgt een echt telefoonnummer om te gebruiken.
  • Inclusief een voicemailbox.

  • Ondersteunt verschillende aanpassingen.
  • Gratis bellen werkt met andere gebruikers van de app.
  • Laat je sms'en naar elke telefoon, zelfs niet-gebruikers.
  • Je kunt credits kopen om naar elk telefoonnummer te bellen.
  • Draait op internet en op een aantal mobiele apparaten.

Wat we niet leuk vinden

Bellen is niet gratis als je wilt praten met een niet-gebruiker (iemand die de app niet gebruikt).

TextNow is een mobiele app die gratis telefoontjes van andere gebruikers kan verzenden en ontvangen. Je kunt ook elke telefoon sms'en omdat je een echt nummer krijgt om te gebruiken. Als u naar niet-gebruikers wilt bellen, zoals vaste telefoons, moet u inwisselbare tegoeden kopen of verdienen.

De interface is heel eenvoudig. Het houdt de oproepgeschiedenis bij in het berichtencentrum, het is snel en gemakkelijk om een telefoongesprek te starten en u kunt zelfs berichten verzenden terwijl u actief in gesprek bent.

Naast het verzenden van sms-berichten kunt u met TextNow foto's, tekeningen, emoticons en uw locatie verzenden. U kunt ook de voicemailbegroeting aanpassen, e-mailwaarschuwingen ontvangen wanneer u berichten ontvangt, de achtergrond van het berichtscherm wijzigen, een andere waarschuwing gebruiken voor verschillende contacten, het algemene thema aanpassen en een handtekening gebruiken bij al uw berichten.

Je kunt inloggen op je TextNow-account op een ander apparaat, en al je opgeslagen berichten en telefoonnummers blijven staan en kunnen onmiddellijk worden gebruikt.

Omdat je geen echt telefoonnummer nodig hebt om TextNow in te stellen (alleen een e-mailadres), werkt het met apparaten die mogelijk geen telefoonnummer hebben, zoals de iPad, iPod touch en Kindle.

Als je TextNow gebruikt op Windows of Mac, of van internet, kun je zowel bellen als sms'en vanaf je computer.

De app werkt op Android, iPhone, iPad, Mac en Windows.

Download voor

Tekstvrij

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Je krijgt een echt telefoonnummer.
  • Ondersteunt voicemail.
  • Bellen is gratis voor elke andere gebruiker.
  • Sms'en werkt met elk telefoonnummer, zelfs niet-gebruikers.

Wat we niet leuk vinden

  • Nummers verlopen als ze te lang inactief zijn geweest.
  • Uw belminuten met niet-gebruikers zijn beperkt.

Textfree is een gratis applicatie die je je eigen telefoonnummer geeft om een gratis app te maken voor app-oproepen en sms-berichten, en je kunt zelfs de voicemailbegroeting aanpassen.

De sms-functie kan ook worden gebruikt op niet-app-telefoons, wat betekent dat je Textfree kunt gebruiken als een andere manier om je vrienden via internet te sms'en.

Elke Textfree-gebruiker begint met een beperkt aantal minuten gratis bellen naar telefoons die de app niet gebruiken, zoals vaste lijnen. Er zijn manieren om meer gratis minuten te krijgen, zoals het bekijken van videoadvertenties en het invullen van gratis aanbiedingen.

Als u uw Textfree-telefoonnummer 30 dagen lang niet gebruikt, wordt het teruggeplaatst in de "pool" van nummers voor nieuwe Textfree-gebruikers en wordt het dus inactief. Je kunt altijd een andere krijgen als je huidige nummer verloopt.

Naast het web is Textfree bruikbaar via de Android-, iPhone- en iPad-apps.

Download voor

Facebook Messenger

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis voor het bellen van een gebruiker over de hele wereld.
  • Veel mensen gebruiken het al.
  • Werkt op zowel computers als telefoons.
  • Ondersteunt ook videogesprekken.

Wat we niet leuk vinden

Kan geen vaste lijnen en andere "echte" telefoonnummers bellen.

Messenger is de berichtenservice van Facebook. Het kan sms-berichten verzenden en gratis internettelefoon- en videogesprekken voeren van pc naar pc, app naar app en app naar pc (en vice versa).

Om gratis te internetten met Facebook Messenger, moeten beide ontvangers "vrienden" zijn op Facebook en de juiste applicatie geïnstalleerd hebben.

Facebook Messenger biedt geen ondersteuning voor het bellen naar echte telefoonnummers zoals vaste lijnen.

Het werkt vanuit elke webbrowser, maar ook via het Windows 11/10-programma en de mobiele app voor Android, iPhone en iPad.

Download voor

Snapchat

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Heeft een enorm gebruikersbestand.
  • Omvat andere leuke functies zoals het delen van afbeeldingen.
  • Met de app kan iedereen gratis bellen.
  • Ondersteunt ook videogesprekken.
  • Bel tot 15 vrienden tegelijk.

Wat we niet leuk vinden

Hiermee kunt u alleen andere gebruikers bellen, niet zomaar een telefoonnummer.

Snapchat staat bekend om zijn sms- en fotoverzendmogelijkheden, maar je kunt ook gratis audio- en videogesprekken voeren met je Snapchat-contacten.

Ga naar de chatmodus met een van je contacten door één keer op het gesprek te tikken of een nieuw chatvenster te openen. Gebruik vervolgens de telefoonknop om ze direct gratis te bellen via wifi of de dataverbinding van je apparaat.

Aangezien je alleen andere Snapchat-gebruikers kunt bellen, kun je de app niet gebruiken om naar huistelefoons of apparaten te bellen die niet ook Snapchat gebruiken.

Snapchat werkt met Android, iPhone en iPad. Je kunt het ook in een Chrome-browser gebruiken, maar je hebt mogelijk een betaald Snapchat+-account nodig.

Download voor

Viber

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Alle gesprekken en sms'jes zijn gratis bij andere gebruikers.
  • De app helpt bij het vinden van bestaande gebruikers uit je contactenlijst.
  • Werkt op desktop en mobiele apparaten.

Wat we niet leuk vinden

  • Een echt telefoonnummer is niet gratis.
  • Gratis bellen kan alleen tussen gebruikers (de app is vereist).

PC naar pc en app naar app gratis bellen via internet is beschikbaar met Viber, dus veel apparaten worden ondersteund.

Het doorzoekt uw lijst met contactpersonen op uw mobiele apparaat om andere gebruikers te vinden, waardoor u eenvoudig weet wie u gratis kunt bellen.

Berichten en video kunnen ook worden verzonden naar elk ander apparaat waarop het is geïnstalleerd, of het nu een mobiele of desktopversie is.

Je kunt je abonneren op Viber voor een lokaal nummer in verschillende landen dat je kunt gebruiken om oproepen en sms'jes te ontvangen, maar die functie is niet gratis.

De app werkt op Windows-, Linux- en Mac-computers, maar ook op mobiele Android- en iOS-apparaten (iPhone, iPad en Apple Watch).

Download voor

Telegram

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Beweert volledig versleutelde telefoongesprekken te hebben.
  • Werkt op een aantal apparaten.
  • Ondersteunt ook sms-berichten.

Wat we niet leuk vinden

Alleen gebruikers kunnen gratis met elkaar bellen, dus u kunt geen echt telefoonnummer bellen.

Telegram is enorm populair omdat het beweert gecodeerde sms-berichten en video-oproepen aan te bieden. De app is heel gemakkelijk te gebruiken en de sms-functies zijn overal beschikbaar waar u zich aanmeldt, zoals op internet of via de desktop- of mobiele app.

Nadat je een contact aan Telegram hebt toegevoegd, kun je ze bellen via hun app door de infopagina van het contact te openen en vervolgens het telefoonpictogram te kiezen.

Telegram draait op veel apparaten: Android, iPhone, iPad, Windows Phone, macOS, Windows, Linux en het web.

Download voor

Skype

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt gratis bellen naar andere Skype-gebruikers.
  • Voert audio- en videogesprekken en ondersteunt sms'en.
  • Loopt platformoverschrijdend, op veel apparaten.
  • Je kunt betalen om echte telefoons te bellen.
  • Oproepen kunnen tot 100 mensen tegelijk bevatten.

Wat we niet leuk vinden

  • Je krijgt niet gratis een echt telefoonnummer.
  • Oproepen naar niet-gebruikers zijn niet gratis.
  • Oproepen zijn beperkt tot 4 uur en groepsgesprekken kunnen automatisch worden beëindigd als je op één dag 10 uur aan gesprekstijd hebt bereikt.

Skype is een populaire berichtenservice waarmee u gratis kunt bellen via internet tussen verschillende desktop- en mobiele platforms.

Omdat het zowel op desktops als op mobiele apparaten werkt, is elke variatie in communicatie toegestaan: pc naar pc, app naar pc, app naar app en pc naar app.

Om contacten te maken, moeten ontvangers al een account hebben; het is gemakkelijk om een Skype-account aan te maken in Windows of andere platforms. U kunt een gebruiker in de openbare directory vinden op zijn e-mailadres of telefoonnummer. U kunt ook rechtstreeks contacten toevoegen als u hun gebruikersnaam kent.

Bellen via internet wordt niet alleen ondersteund, maar ook video-oproepen en sms-berichten naar andere gebruikers.

Op sommige apparaten is de app vooraf geïnstalleerd, zoals Nokia-telefoons. Je kunt Skype ook gebruiken in je browser en op Android, iPhone, iPad, Kindle Fire HD, Mac, Linux, Windows, Xbox One, Amazon Echo Show en andere apparaten.

Aanbevolen: