Internetsnelheidstestsites (laatst bijgewerkt in september 2022)

Inhoudsopgave:

Internetsnelheidstestsites (laatst bijgewerkt in september 2022)
Internetsnelheidstestsites (laatst bijgewerkt in september 2022)
Anonim

Als je internetverbinding traag lijkt, is de eerste stap vaak om deze te benchmarken met behulp van een internetsnelheidstest. Dit type test kan u een redelijk nauwkeurige indicatie geven van hoeveel bandbreedte er momenteel voor u beschikbaar is.

Zie Hoe u uw internetsnelheid kunt testen voor een volledige tutorial over het testen van uw bandbreedte en hulp om te bepalen wanneer het gebruik van iets anders dan een van deze snelheidstesters een beter idee is.

Internetsnelheidstests zijn geweldig om te bewijzen dat u wel of niet de bandbreedte krijgt van uw ISP waarvoor u beta alt. Ze kunnen ook helpen bepalen of bandbreedtebeperking iets is waar uw ISP mee bezig is.

Image
Image

Test uw bandbreedte met een of meer van deze gratis sites en vergelijk die informatie vervolgens met het hogesnelheidsabonnement waarvoor u zich heeft aangemeld.

De beste test zou er een zijn tussen jou en een bepaalde website die je gebruikt, maar deze zouden een algemeen idee moeten geven van het soort bandbreedte dat je beschikbaar hebt. Bekijk onze 5 regels voor een nauwkeurigere internetsnelheidstest voor meer advies.

ISP-gehoste internetsnelheidstests

Image
Image

Het testen van uw internetsnelheid tussen u en uw internetprovider is de beste manier om te gaan als u van plan bent ruzie te maken met uw internetprovider over uw trage internetverbinding.

Hoewel het mogelijk is dat sommige van de andere, meer generieke snelheidstests verderop in onze lijst technisch nauwkeuriger zijn, zal het moeilijk zijn om uw ISP te vertellen dat uw service niet zo snel is als zou moeten tenzij je hetzelfde kunt aantonen met de bandbreedtetests die ze bieden.

Hier is meer informatie over de officiële testsites voor internetsnelheid voor een aantal populaire internetserviceproviders:

  • AT&T snelle internetsnelheidstest
  • CableOne (Sparklight)
  • Kabelvisie (optimaal)
  • CCI (SureWest)
  • CenturyLink Breedbandsnelheidstest (Quest)
  • Charter Snelheidstest (Spectrum)
  • Comcast-snelheidstest (Xfinity)
  • Consolidated Communications
  • Cox internetsnelheidstest
  • Fios-snelheidstest (Verizon)
  • Grenssnelheidstest
  • GCI-snelheidstest
  • Google Fiber
  • Grande Communications
  • Midcontinent snelheidstest
  • Optimum (Cablevision, Suddenlink)
  • Quest Breedbandsnelheidstest (CenturyLink)
  • RCN-snelheidstest
  • Shaw-snelheidstest
  • SKYBEAM-snelheidstest (Rise Broadband)
  • Spectrumsnelheidstest (handvest)
  • SureWest internetsnelheidstest (CCI)
  • TDS Telecommunicatiesnelheidstest
  • Telus internetsnelheidstest
  • Time Warner kabelsnelheidstest (charter)
  • USI draadloze snelheidstest
  • Verizon FiOS Speedtest (Fios)

  • WOW! (WideOpenWest)
  • Xfinity-snelheidstest (Comcast)

Men we de officiële internetsnelheidstestsite voor uw ISP of dienst missen? Laat ons de naam van de ISP weten en de link naar de bandbreedtetest, en we zorgen ervoor dat deze wordt toegevoegd.

Servicegebaseerde snelheidstests

Image
Image

Tegenwoordig is een van de belangrijkste redenen om je internetsnelheid te testen, ervoor te zorgen dat deze snel genoeg is voor streamingdiensten zoals Netflix, Hulu, HBO Max, enz.

Op dit moment is Fast.com van Netflix de enige grote servicespecifieke snelheidstest die beschikbaar is. Het meet je downloadsnelheid door je verbinding tussen je apparaat en de servers van Netflix te testen.

Het is belangrijk op te merken dat "Netflix-servers" verwijst naar de servers die ze gebruiken in hun inhoudsleveringssysteem genaamd Open Connect, wat een manier is voor ISP's om Netflix-inhoud gemakkelijker aan hun klanten te leveren.

Daarom zijn de resultaten die u op Fast.com ziet waarschijnlijk vrij gelijkaardig aan de resultaten die u zou krijgen met een snelheidstest rechtstreeks van uw ISP.

Dit betekent dat de Fast.com-snelheidstest niet alleen nuttig is om erachter te komen hoe snel je verbinding met Netflix is, maar ook om andere dingen die je online doet, zoals het downloaden van bestanden.

Laat het ons weten als je er nog meer tegenkomt en we voegen ze hier graag toe.

De meeste tests zoals deze zijn geen goede manier om uw totale bandbreedte te testen en zullen waarschijnlijk niet veel gewicht in de schaal leggen voor een ruzie met uw ISP. De snelheidstest van Netflix is echter een beetje anders, omdat de resultaten worden bepaald door de snelheid te pingen die u van uw ISP krijgt.

SpeedOf. Me

Image
Image

Alles bij elkaar genomen is SpeedOf. Me de beste niet-ISP internetsnelheidstest die beschikbaar is.

Het beste van deze internetsnelheidstestservice is dat deze werkt via HTML5, dat is ingebouwd in uw browser, in plaats van Java of een andere technologie waarvoor mogelijk al een browserplug-in moet zijn geïnstalleerd.

Op de meeste computers zorgt dit ervoor dat SpeedOf. Me sneller laadt en minder belastend voor systeembronnen… en vrijwel zeker nauwkeuriger.

SpeedOf. Me maakt gebruik van 100+ servers over de hele wereld, en uw internetsnelheidstest wordt uitgevoerd vanaf de snelste en meest betrouwbare op het gegeven moment.

HTML5-ondersteuning betekent ook dat SpeedOf. Me goed werkt in de browsers die beschikbaar zijn op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

TestMy.net internetsnelheidstest

Image
Image

TestMy.net is gemakkelijk te gebruiken, biedt veel informatie over hoe het werkt en maakt gebruik van HTML5, wat betekent dat het goed (en snel) werkt op mobiele en desktop-apparaten.

Multithreading wordt ondersteund om uw internetverbinding te testen met meerdere servers tegelijk voor een enkel resultaat, of u kunt slechts één server kiezen uit de handvol die beschikbaar zijn.

De resultaten van een snelheidstest kunnen worden gedeeld als een grafiek, afbeelding of tekst.

Een van onze favoriete dingen over TestMy.net zijn alle vergelijkingsgegevens die het biedt. U krijgt natuurlijk uw eigen download- en uploadsnelheid, maar ook hoe uw snelheden zich verhouden tot het gemiddelde van testers van uw ISP, stad en land.

Speedtest.net Internetsnelheidstest

Image
Image

Speedtest.net is waarschijnlijk de meest bekende snelheidstest. Het is snel, gratis en beschikt over een enorme lijst van wereldwijde testlocaties, wat zorgt voor nauwkeurigere resultaten dan gemiddeld.

Speedtest.net houdt ook een logboek bij van alle internetsnelheidstesten die u uitvoert en maakt een aantrekkelijke grafische weergave die u online kunt delen.

Mobiele apps voor iPhone, Android en Windows zijn ook beschikbaar op Speedtest.net, zodat u uw internetsnelheid van uw telefoon naar hun servers kunt testen! Er zijn ook andere Speedtest-apps beschikbaar, zoals voor Apple TV en Chrome.

De dichtstbijzijnde internettestserver wordt automatisch berekend op basis van uw IP-adres.

Speedtest.net wordt beheerd door Ookla, een belangrijke leverancier van snelheidstesttechnologie voor andere internetsnelheidstestsites. Zie meer over Ookla onderaan de pagina.

Sommige serviceproviders die vroeger hun eigen snelheidstest uitvoerden, doen dit nu via andere sites zoals Speedtest.net. Viasat, Armstrong (Zoom), Wave Broadband en Mediacom zijn enkele voorbeelden.

Bandbreedte Plaats Snelheidstest

Image
Image

Bandwidth Place is nog een geweldige optie voor het testen van internetsnelheid met meer dan 50 servers over de hele wereld.

Net als speedof.me hierboven, werkt Bandwidth Place via HTML5, wat betekent dat het een goede keuze zou zijn voor een internetsnelheidstest vanuit je mobiele browser.

Gebruik Bandwidth Place niet als uw enige test, maar het kan een goede keuze zijn als u de resultaten die u krijgt wilt bevestigen met een betere service zoals SpeedOf. Me of TestMy.net.

Speakeasy Snelheidstest

Image
Image

Speakeasy, nu Fusion Connect genaamd, laat je je internetsnelheid heen en weer testen vanuit een korte lijst met serverlocaties die je handmatig kunt kiezen of automatisch voor je hebt gekozen.

Dit is misschien iets voor jou als je om wat voor reden dan ook geïnteresseerd bent in het testen van je internetsnelheid tussen jezelf en een specifiek gebied van de VS versus de dichtstbijzijnde server die mogelijk is.

Ookla levert de engine en servers voor Speakeasy, waardoor het erg lijkt op Speedtest.net, maar ik heb het hier opgenomen vanwege zijn populariteit.

Ookla en internetsnelheidstestsites

Image
Image

Ookla heeft een soort monopolie op het testen van internetsnelheid, waarschijnlijk omdat ze het zo gemakkelijk hebben gemaakt om hun technologie op andere sites te gebruiken. Als je goed kijkt naar veel sites voor internetsnelheidstests die je aantreft in de resultaten van zoekmachines, zie je misschien dat alomtegenwoordige Ookla-logo.

Sommige van deze snelheidstests, zoals sommige van de door de ISP gehoste tests hierboven, worden echter mogelijk gemaakt door de uitstekende software van Ookla, maar gebruiken hun eigen server als testpunten. In die gevallen, vooral wanneer je je internetsnelheid vergelijkt met waar je voor beta alt, zijn die tests een betere gok dan Speedtest.net.

Veel van deze door Ookla aangedreven bandbreedtetests zijn in wezen identiek, wat betekent dat je beter af kunt blijven bij Ooka's eigen Speedtest.net.

Veelgestelde vragen

  • Wat is een goed resultaat van de snelheidstest? Een "goed" resultaat kan variëren, afhankelijk van tal van factoren en de internetsnelheid waarvoor u beta alt, maar over het algemeen zult u wil 1 tot 5 Mbps zien voor activiteiten zoals surfen op het web en e-mail checken; 15 tot 25 Mbps voor het streamen van HD-video; 40 tot 100 Mbps voor online gamen; en 200 Mbps of hoger voor 4K-streaming, grote downloads en intensief online gamen.
  • Is 11.8 Mbps een goede downloadsnelheid? Ja, als je alleen op internet bent voor routinetaken, zoals het controleren van e-mail en surfen op het web. Het is echter geen goede snelheid voor mores die belangrijk zijn om rekening te houden met uw router, breedbandabonnement, het netwerk van uw provider, hoeveel mensen er online zijn in uw huishouden, de leeftijd van uw router en computer en de totale capaciteit van uw netwerk.
  • Wat is het verschil tussen bandbreedte en snelheid? Bandbreedte is de totale grootte van de leiding waarin uw gegevens zich verplaatsen, terwijl snelheid verwijst naar de werkelijke snelheid waarmee uw gegevens reizen.

Aanbevolen: