De beste LGBT-films op Netflix nu (augustus 2022)

Inhoudsopgave:

De beste LGBT-films op Netflix nu (augustus 2022)
De beste LGBT-films op Netflix nu (augustus 2022)
Anonim

Er zijn op dit moment zoveel LGBT-films beschikbaar op Netflix dat het onmogelijk is om ze allemaal in een maand te bekijken. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de beste homo- en lesbische films op de streamingdienst. Op deze lijst vind je bekroonde films, historische drama's, documentaires en coming-of-age-verhalen.

Eternal Summer (2006): A Tale of Friends and Lovers

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.1/10

Genre: Drama, Romantiek

Met in de hoofdrol: Joseph Chang, Ray Chang, Kate Yeung

Directeur: Leste Chen

TV Rating: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 35 minuten

Adolescent Jonathan (Ray Chang) zit in een onconventionele liefdesdriehoek met zijn vrienden Shane (Joseph Chang) en Carrie (Kate Yeung). In de loop van een decennium evolueert de relatie tussen de drie vrienden op onverwachte manieren.

Eternal Summer is een langzame verbranding, maar het is genuanceerder dan veel films met vergelijkbare verhaallijnen. Na de release werd het goed ontvangen in Taiwan en is het sindsdien een internationale hit geworden.

Operatie Hyacinth (2021): Beste politieprocedure over LGBT-geschiedenis in Polen

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.7/10

Genre: Misdaad, Drama

Met in de hoofdrol: Tomasz Ziętek, Hubert Milkowski, Marek Kalita

Directeur: Piotr Domalewski

TV Rating: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 52 minuten

Tijdens de laatste jaren van het communistische bewind in Polen, richt een seriemoordenaar zich op homomannen in Warschau. Terwijl de geheime politie de moorden onder het tapijt probeert te vegen, gaat agent Robert Mrozowski (Tomasz Ziętek) undercover om de dader te vinden.

De titel van de film komt van de echte campagne van geweld en chantage die door de Poolse politie werd uitgevoerd om de LGBT-gemeenschap in de jaren tachtig te terroriseren. Het moordcomplot is fictief, maar de historische realiteit is nog donkerder.

Pray Away (2021): meest hartverscheurende uiteenzetting over conversietherapie

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.5/10

Genre: Documentaire

Starring: Julie Rodgers, Randy Thomas, Yvette Cantu Schneider

Directeur: Kristine Stolakis

TV Rating: PG-13

Duurtijd: 1 uur, 41 minuten

Pray Away onderzoekt de controversiële praktijk van homo-conversietherapie, die tot voor kort openlijk werd verdedigd door religieuze activisten in de VS. Overlevenden en beoefenaars van conversietherapie geven aangrijpende verhalen over hoe oprecht goede bedoelingen hebben geleid tot tientallen jaren van onrust voor talloze gezinnen.

De film veroordeelt terecht de zogenaamde 'therapie', maar veroordeelt niemand. Alle onderwerpen worden benaderd met empathie en de nadruk op genezing. Pray Away is niet per se een leuk horloge, maar het is noodzakelijk om te bekijken voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp.

Kob altblauw (2022): een liefdesdriehoek veranderde in een familievete

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.8/10

Genre: Drama, Romantiek

Starring: Neelay Mehendale, Prateik Babbar, Neil Bhoopalam

Directeur: Sachin Kundalkar

Beoordeling van bewegende beelden: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 52 minuten

Halverwege de jaren negentig strijden de broers en zussen Tanay (Neelay Mehendale) en Anuja (Anjali Sivaraman) om de genegenheid van een knappe gast (Prateik Babbar). Verscheurd tussen broer en zus, heeft de aanbidder geen andere keuze dan iemands hart te breken.

Gebaseerd op een boek van regisseur Sachin Kundalkar, is Cob alt Blue een emotioneel periodestuk met een verhaal dat vandaag de dag nog steeds resoneert, terwijl het benadrukt hoeveel meer acceptatie de samenleving is geworden in de afgelopen decennia.

The Invisible Thread (2022): A Tale of Two Fathers

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.6/10

Genre: Komedie, Drama, Familie

Met in de hoofdrol: Marco Simon Puccioni, Luca De Bei, Gianluca Bernardini

Directeur: Marco Simon Puccioni

TV Rating: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 49 minuten

Hoe is het om twee vaders te hebben? In The Invisible Thread besluit een tiener een film te maken over het leven met zijn vaders, en hij onthult onderweg enkele verrassende familiegeheimen.

The Invisible Thread (Il Filo Invisibile) is een Italiaans drama met een positieve boodschap en een lachje. Je kunt het in het Engels bekijken op Netflix.

Peter Tatchell haten (2020): Beste documentaire over een LGBT-held

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.0/10

Genre: Documentaire

Met in de hoofdrol: Ian McKellen, Stephen Fry, Peter Tatchell

Directeur: Christopher Amos

Beoordeling van bewegende beelden: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 31 minuten

Peter Tatchell is al meer dan een halve eeuw een onbeschaamde mensenrechtenadvocaat, maar zijn activisme heeft hem niet altijd geliefd gemaakt bij het publiek. In deze documentaire wordt het doorlopende verhaal van Tatchell verteld door middel van archiefbeelden, interviews en gesprekken met opmerkelijke LGBT-activisten zoals Ian McKellen en Stephen Fry.

Ondanks dat hij het slachtoffer is van honderden aanvallen en duizenden doodsbedreigingen, blijft Tatchell overal ter wereld protesten organiseren. Meest recentelijk verstoorde hij de 2018 FIFA World Cup in Moskou om te protesteren tegen de onderdrukking van LHBT-burgers door de Russische regering.

Bruised (2020): meest inspirerende verlossingsverhaal over familie- en kooigevechten

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.2/10

Genre: Drama, Sport

Met in de hoofdrol: Halle Berry, Adan Canto, Sheila Atim

Directeur: Halle Berry

Beoordeling van bewegende beelden: R

Duurtijd: 2 uur, 9 minuten

Voormalig kooivechter Jackie Justice (Halle Berry) verlangt naar een triomfantelijke terugkeer naar de achthoek. Nadat ze indruk heeft gemaakt op een promotor tijdens een ondergronds gevecht, krijgt ze misschien eindelijk haar kans. Het leven werpt haar echter een linkse hoek wanneer haar vervreemde zoon Manny (Danny Boyd, Jr.) terug in haar leven komt.

Als ster en regisseur maakt Halle Berry Bruised het kijken waard. Romantiek tussen hetzelfde geslacht is niet de primaire focus, maar Bruised hoort op deze lijst omdat het een sterk biseksueel hoofdpersonage portretteert.

Stand Out: An LGBTQ+ Celebration (2022)-Beste LGBT Standup Comedy Special

Image
Image

IMDb-beoordeling: 5.2/10

Genre: Komedie, Documentaire

Met in de hoofdrol: Margaret Cho, Wanda Sykes, Eddie Izzard

Director: Page Hurwitz, Linda Mendoza

TV Rating: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 36 minuten

Ter ere van de trotsmaand kwamen tientallen LGBT-komieken naar het Griekse theater in Los Angeles voor een non-stop lachmarathon. Stand Out, gehost door Billy Eichner, bevat de komedie van Margaret Cho, Tig Notaro, Judy Gold en nog veel meer.

Je zult ook andere opmerkelijke LGBT+-beroemdheden zien, zoals Sarah Paulson, Stephen Fry en Ani Difranco.

Uw naam hierin gegraveerd (2020): Beste LGBT-Aziatisch historisch drama

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.3/10

Genre: Drama, Romantiek

Met in de hoofdrol: Edward Chen Hao-Sen, Jing-Hua Tseng, Fabio Grangeon

Directeur: Ang Lee

Beoordeling van bewegende beelden: R

Duurtijd: 1 uur, 58 minuten

Terwijl het militaire bewind eind jaren tachtig ten einde loopt, worstelen twee Taiwanese jongeren, Jia-han (Edward Chen Hao-Se) en Birdy (Jing-Hua Tseng) om hun diepe genegenheid voor elkaar te verbergen. zichzelf, en alle anderen. Het is een rechttoe rechtaan verhaal, maar de historische context en emotionele uitvoeringen zorgen ervoor dat het opv alt.

Your Name Engraved Herein werd zo gevierd in Taiwan en werd de meest winstgevende LGBT-film aller tijden in het land, dat het een internationale release op Netflix ontving. De film won een Golden Horse Award voor Best Original Film Song voor het gelijknamige thema.

Anne+: The Film (2021): Best Dutch Lesbian Open Romance Story

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.3/10

Genre: Drama

Met in de hoofdrol: Hanna van Vliet, Jouman Fattal, Thorn Roos de Vries

Directeur: Valerie Bisscheroux

TV Rating: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 34 minuten

Anne+ The Film is gebaseerd op een Nederlandse webserie en volgt een schrijfster genaamd Anne (Hanna van Vliet) die in Nederland woont met haar vriendin Sara (Jouman Fattal). Wanneer Sara een baan krijgt in Canada, blijft Anne achter om haar roman af te maken, en het stel besluit hun relatie te openen.

Gefilmd in Amsterdam, legt Anne+ zowel de spanning als de uitdagingen vast van het ontdekken wie je bent en wat je wilt doen in het leven. Bekijk deze zeker nadat de kinderen naar bed zijn gegaan.

Time Out (2015): Beste Bollywood LGBT+ Family Musical

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.0/10

Genre: Drama, Familie, Muziek

Met in de hoofdrol: Chirag Malhotra, Pranay Pachauri, Kaamya Sharma

Director: Rikhil Bahadur

TV Rating: TV-14

Duurtijd: 1 uur, 38 minuten

Voor een coming-outfilm biedt Time Out een perspectief dat vaak over het hoofd wordt gezien. Wanneer Mihir (Pranay Pachauri) uit de kast komt als homo, wordt zijn tienerbroer Gaurav (Chirag Malhotra) gedwongen zijn eigen ontluikende mannelijkheid in twijfel te trekken.

Time Out heeft alle elementen van een typische Bollywood-film, inclusief uitgebreide dans- en muzieknummers. Toch weet de film op te vallen door zijn onconventionele verhaal en charmante cast.

Alaska is een belemmering (2017): een masterclass in terugvechten tegen pestkoppen

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.5/10

Genre: Drama

Met in de hoofdrol: Martin L. Washington Jr., Maya Washington, Matt Dallas

Director: Shaz Bennett

TV Rating: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 23 minuten

Aspirant-drag queen Leo (Martin L. Washington Jr.) is het zat om gepest te worden. Met de aanmoediging van zijn zus Tristen (Maya Washington), besluit Leo lessen te nemen van een knappe bokser genaamd Diego (Jason Scott Lee).

Gebaseerd op een korte film uit 2012 van dezelfde regisseur, heeft Alaska Is a Drag een positieve boodschap over opkomen voor jezelf.

Super Deluxe (2019): Beste LGBT-anthologiefilm

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.4/10

Genre: Komedie, Misdaad, Drama

Starring: Vijay Sethupathi, Samantha Akkineni, Fahadh Faasil

Director: Thiagarajan Kumararaja

TV Rating: TV-MA

Duurtijd: 2 uur, 56 minuten

Deze Tamil-taal anthologiefilm vertelt vier onderling verbonden verhalen over de complexiteit van liefde, gender en seksualiteit in de Indiase samenleving. Het eerste segment over de relatie van een transgendervrouw met haar zoon leverde Super Deluxe een Equality in Cinema Award op op het Indian Film Festival van Melbourne in 2019.

Indiase anthologiefilms zijn momenteel erg populair op Netflix, dus als je van Super Deluxe houdt, kijk dan ook zeker naar films als Ajeeb Daastaans en Ghost Stories.

The Third Party (2016): Meest onconventionele liefdesdriehoek

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.2/10

Genre: Komedie, Romantiek

Starring: Angel Locsin, Zanjoe Marudo, Sam Milby

Director: Jason Paul Laxamana

TV Rating: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 58 minuten

Andi (Angel Locsin) is vastbesloten om haar relatie met haar ex-vriend Max (Sam Milby) nieuw leven in te blazen. Helaas voor haar is Max verhuisd naar een nieuwe minnaar, een knappe dokter genaamd Christian (Zanjoe Marudo). Ondanks wat aanvankelijke onhandigheid, worden de drie vrienden en vormen ze een onconventionele band.

The Third Party, oorspronkelijk uitgebracht in de Filippijnen, werd al snel een internationale hit, waardoor het niet alleen een van de meest populaire LGBT-films uit het land is, maar ook een van de meest succesvolle Filipijnse films van 2016.

Dance of the 41 (2020): voor fans van geschiedenis en verkleedjurken

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.8/10

Genre: Biografie, Drama, Geschiedenis

Met in de hoofdrol: Alfonso Herrera, Emiliano Zurita, Mabel Cadena

Directeur: David Pablos

Beoordeling van bewegende beelden: TV-MA

Duurtijd: 1 uur, 39 minuten

Tientallen jaren voor Stonewall deed de politie in Mexico-Stad een inval bij een besloten bijeenkomst van homomannen in een poging de lokale homogemeenschap te terroriseren. Onverwacht wordt de politie gedwongen het incident onder het tapijt te vegen wanneer blijkt dat een van de feestgangers Ignacio de la Torre y Mier (Alfonso Herrera) is, de knappe schoonzoon van president Porfirio Díaz.

Geïnspireerd door ware gebeurtenissen, Dance of the 41 is een krachtig periodestuk met een tijdloos verhaal over vervolging en doorzettingsvermogen. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het begin van de 20e eeuw, of als je een fascinatie hebt voor mooie baljurken, bekijk deze dan eens.

Aanbevolen: