8 Beste gratis PDF-editors (bijgewerkt in augustus 2022)

Inhoudsopgave:

8 Beste gratis PDF-editors (bijgewerkt in augustus 2022)
8 Beste gratis PDF-editors (bijgewerkt in augustus 2022)
Anonim

Het is niet eenvoudig om een echt gratis PDF-editor te vinden waarmee u niet alleen tekst kunt bewerken en toevoegen, maar ook afbeeldingen kunt wijzigen, uw eigen afbeeldingen kunt toevoegen, uw naam kunt ondertekenen, formulieren kunt invullen, enz. Hieronder vindt u echter een lijst met precies wat u zoekt.

Sommige hiervan zijn online-editors die rechtstreeks in uw webbrowser werken, dus u hoeft alleen maar uw PDF-bestand naar de website te uploaden, de gewenste wijzigingen aan te brengen en het vervolgens weer op uw computer op te slaan. Dat is de snelle manier, maar houd er rekening mee dat een webgebaseerde editor doorgaans niet zo volledig is uitgerust als zijn desktop-tegenhanger, en dat het bestand wordt blootgesteld aan internet (wat van belang kan zijn als het gevoelige inhoud bevat).

Omdat niet al deze editors dezelfde functies ondersteunen, en sommige zijn beperkt in wat je kunt doen, onthoud dat je dezelfde PDF in meer dan één tool kunt verwerken. Gebruik er bijvoorbeeld een om de PDF-tekst te bewerken (als dat wordt ondersteund) en stuur dezelfde PDF vervolgens door een andere editor om iets te doen dat in dat programma wordt ondersteund (bijvoorbeeld om een formulier te bewerken, een afbeelding bij te werken of een pagina te verwijderen).

Als je de inhoud van het bestand niet hoeft te veranderen, maar het in plaats daarvan gewoon naar een ander formaat moet veranderen (zoals.docx voor Microsoft Word of.epub voor een eBook), bekijk dan onze lijst met gratis documenten converters om hulp. Aan de andere kant, als je een bestand hebt dat je zelf hebt gemaakt en dat je wilt opslaan als een PDF-bestand, leer dan hoe je naar PDF kunt afdrukken.

Microsoft Word: een topkeuze

Als je al een moderne versie van Microsoft Word (2021, 2019, 2016, etc.) hebt, sla dan alle onderstaande voorgestelde programma's over: je hebt nu een geweldige PDF-editor tot je beschikking. Open gewoon de PDF zoals u elk Word-document zou doen, geef het programma een paar minuten om de PDF te converteren en bewerk het vervolgens. Dit werkt ook in WPS Office en Google Docs.

Sejda PDF-editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Hiermee kunt u het bestand van andere websites laden.
  • Ondersteunt het toevoegen van hyperlinks.
  • Bevat een handtekeningtool.
  • Hiermee kunt u blanco pagina's invoegen in de PDF.
  • Kan pagina's uit de PDF verwijderen.
  • Ondersteunt het weglaten van delen van de pagina.
  • Kan afbeeldingen en vormen invoegen.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan op slechts drie PDF's per uur worden gebruikt.

  • Beperkt tot documenten met minder dan 200 pagina's.
  • Bewerkt geen bestanden groter dan 50 MB.

Sejda PDF Editor is een van de weinige PDF-editors waarmee u reeds bestaande tekst in de PDF kunt bewerken zonder een watermerk toe te voegen. De meeste editors laten je alleen de tekst bewerken die je zelf toevoegt, of ze ondersteunen tekstbewerking, maar gooien dan overal watermerken in.

Bovendien kan deze tool volledig in uw webbrowser worden uitgevoerd, dus het is gemakkelijk om aan de slag te gaan zonder dat u programma's hoeft te downloaden. Je kunt de desktopversie krijgen als je die liever op die manier gebruikt.

Er zijn enkele verschillen tussen de online- en desktopversies waarvan u op de hoogte moet zijn. De desktopeditie ondersteunt bijvoorbeeld meer lettertypen en laat je geen PDF's toevoegen via URL of van online opslagservices zoals de online editor doet (die Dropbox, OneDrive en Google Drive ondersteunt).

Een andere handige functie is de webintegratietool waarmee PDF-uitgevers hun gebruikers een link kunnen geven waarop ze eenvoudig kunnen klikken om het bestand automatisch in deze editor te openen.

Alle geüploade bestanden worden na twee uur automatisch verwijderd uit Sejda.

Deze tool werkt ongeacht welk besturingssysteem je gebruikt. Sejda PDF Desktop draait op Windows, macOS en Linux.

U kunt de online- of desktopversie gebruiken om PDF naar Word te converteren en vice versa.

PDF-XChange Editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gebruikt OCR om de tekst in de PDF te identificeren.
  • Kan een verscheidenheid aan vormen en afbeeldingen importeren.
  • Ondersteunt het toevoegen van QR-codes aan de PDF.
  • Biedt een draagbare versie.
  • Frequente updates.

Wat we niet leuk vinden

  • Voor veel functies is een licentie vereist.
  • Werkt alleen met Windows.

PDF-XChange Editor biedt een aantal geweldige tools, maar ze zijn niet allemaal gratis te gebruiken. Als u een niet-vrije functie gebruikt, wordt de PDF op elke pagina met een watermerk opgeslagen.

Als je je echter houdt aan alleen de gratis functies, kun je nog steeds wat aan het bestand bewerken en het terug opslaan op je computer.

Je kunt pdf's laden vanaf je computer, een URL, SharePoint, Google Drive en Dropbox. U kunt de bewerkte PDF weer opslaan op uw computer of op een van die cloudopslagservices.

Er zijn veel functies, dus het lijkt in eerste instantie misschien overweldigend. Alle opties en hulpmiddelen zijn echter eenvoudig te begrijpen en ze zijn onderverdeeld in hun eigen secties voor eenvoudiger beheer.

Een leuke functie is de mogelijkheid om alle formuliervelden te markeren, zodat je gemakkelijk kunt zien waar je moet invullen. Dit is erg handig als je een PDF met veel formulieren bewerkt, zoals een applicatie.

Veel van de functies zijn gratis (zoals het bewerken van de tekst), maar sommige niet. Als u een functie gebruikt die niet wordt gedekt door de gratis versie (u wordt verteld welke niet gratis zijn wanneer u ze gebruikt), heeft het opgeslagen PDF-bestand een watermerk in de hoek van elke pagina. Er is een uitgebreide lijst van alle gratis functies op de downloadpagina.

Gebruikers van Windows 11, 10, 8 en 7 kunnen PDF-XChange Editor installeren. Je kunt het downloaden in draagbare modus om te gebruiken op een flashstation of als een gewoon installatieprogramma.

Inkscape

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan PDF-tekst bewerken.
  • Ondersteunt het manipuleren van afbeeldingen.
  • Inclusief veel beeldbewerkingstools.

Wat we niet leuk vinden

Het aantal grafische bewerkingstools kan overweldigend zijn.

Inkscape is een extreem populaire gratis afbeeldingsviewer en -editor, maar het bevat ook PDF-bewerkingsfuncties die de meeste toegewijde PDF-editors alleen ondersteunen in hun betaalde edities.

Dit is een zeer capabel beeldbewerkingsprogramma. Als u echter nog niet bekend bent met programma's zoals GIMP, Adobe Photoshop en andere afbeeldingseditors, is het waarschijnlijk een beetje geavanceerd voor u.

In de context van PDF-bewerking moet u deze software echter alleen overwegen als u de afbeeldingen of tekst in de PDF wilt verwijderen of bewerken. We raden u aan een ander hulpmiddel in deze lijst te gebruiken om PDF-formulieren te bewerken of vormen toe te voegen, en sluit die PDF vervolgens aan op Inkscape als u de reeds bestaande tekst daadwerkelijk moet bewerken.

Je kunt het installeren op Windows, macOS en Linux.

PDFescape Online PDF-editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt online via uw webbrowser.
  • Bevat veel tools.
  • Hiermee kun je je eigen tekst en afbeeldingen toevoegen.
  • Kan PDF-pagina's verwijderen en toevoegen.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan bestaande tekst niet bewerken, tenzij je beta alt.
  • Beperkt het PDF-formaat en de paginalengte.
  • Documenten die in uw account zijn opgeslagen, blijven daar slechts 7 dagen.

PDFescape heeft nogal wat functies. Het is gratis zolang het document niet groter is dan 100 pagina's of 10 MB.

Je kunt met deze editor niet echt tekst wijzigen of afbeeldingen bewerken, maar je kunt wel je eigen tekst, afbeeldingen, links, formuliervelden, enz. toevoegen.

De teksttool is zeer aanpasbaar, zodat u uw eigen grootte, lettertype, kleur, uitlijning kunt kiezen en effecten kunt toepassen zoals vet, onderstreping en cursief.

Je kunt ook op de PDF tekenen, plaknotities toevoegen, tekst doorhalen, witruimte plaatsen over alles wat je wilt laten verdwijnen en lijnen, vinkjes, pijlen, ovalen, cirkels, rechthoeken en opmerkingen invoegen.

Met PDFescape kunt u afzonderlijke pagina's uit de PDF verwijderen, pagina's roteren, delen van een pagina uitsnijden, de volgorde van de pagina's wijzigen en meer pagina's uit andere PDF's toevoegen.

Je kunt je eigen PDF-bestand uploaden, de URL in een online PDF plakken en je eigen PDF helemaal opnieuw maken.

Als u klaar bent met bewerken, kunt u de PDF naar uw computer downloaden zonder ooit een gebruikersaccount te hoeven maken. Je hebt er alleen een nodig als je je voortgang online wilt opslaan zonder de PDF te downloaden.

De online versie werkt in alle besturingssystemen. Er is ook een offline-editor die op Windows draait, maar die is niet gratis.

Smallpdf Online PDF-editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Is helemaal gratis.
  • Hiermee kunt u meer tekst aan de PDF toevoegen.
  • Kan witruimte plaatsen over gebieden die u wilt wissen.
  • Ondersteunt het importeren van vormen.
  • Kan PDF's laden en opslaan uit verschillende bronnen.

Wat we niet leuk vinden

  • Laat je geen bestaande tekst bewerken.
  • Beperkt tot twee PDF-bewerkingen per dag.

Een van de snelste manieren om afbeeldingen, tekst, vormen of uw handtekening aan een PDF toe te voegen, is met Smallpdf.

Met deze website kun je een PDF uploaden, er wijzigingen in aanbrengen en deze vervolgens weer op je computer opslaan, allemaal zonder dat je een gebruikersaccount hoeft aan te maken of te betalen voor anti-watermerken.

Je kunt bestanden openen vanaf je computer of je Dropbox- of Google Drive-account.

Het importeren van vormen is mogelijk als u een rechthoek, vierkant, cirkel, pijl of lijn wilt. U kunt de hoofdkleur en lijnkleur van het object wijzigen, evenals de dikte van de rand.

Tekstgrootte kan klein, normaal, medium, groot of extra groot zijn, maar u kunt het lettertype niet wijzigen, alleen de kleur.

Als u klaar bent met het bewerken van de PDF, kunt u beslissen waar u deze wilt opslaan; naar je apparaat of je Dropbox-account. U kunt ook een deellink genereren die iedereen kan gebruiken om de PDF te downloaden. Iets anders dat u kunt doen, is het document door Smallpdf's PDF-splittertool laten lopen als u de pagina's wilt extraheren.

Als je binnen één dag twee PDF's bewerkt, moet je wachten tot de volgende dag om de site te blijven gebruiken, of te upgraden/betalen.

Deze site werkt met alle besturingssystemen die een moderne webbrowser ondersteunen.

LibreOffice Draw

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bewerkt elke tekst op de pagina.
  • Laat geen watermerk achter.
  • Veel andere bewerkingsfuncties.

Wat we niet leuk vinden

Je moet de hele reeks programma's downloaden om de PDF-editor te gebruiken.

Draw is het stroomdiagram- en diagramprogramma van LibreOffice, maar u kunt er ook PDF's mee openen en bewerken. Gebruik het File > Open menu om de PDF te selecteren die u wilt bewerken, en zoom dan omhoog naar de tekst om te selecteren en te wijzigen wat u maar wilt.

Een van de leuke dingen van het bewerken van PDF's met dit programma is dat het gemaakt is voor het maken en manipuleren van objecten, dus je kunt net zo gemakkelijk niet-tekstuele dingen bewerken, zoals afbeeldingen, koppen, kleuren, enz.

Als je klaar bent om op te slaan, gebruik dan niet de typische opslagoptie; ga in plaats daarvan naar File > Export As om de PDF-optie te vinden.

Het werkt met Windows, macOS en Linux.

PDF BOB

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Super makkelijk te gebruiken.
  • Geen gebruikersaccount vereist.
  • Ondersteunt meerdere conversiemethoden.
  • Gebruik het in verschillende talen.
  • Zero advertenties en opslaan zonder watermerk.

Wat we niet leuk vinden

  • Bewerkt geen bestaande tekst.
  • Weinig lettertype-opties.
  • Slechts één uploadbron (uw computer).

PDF BOB is een gratis online PDF-editor waarvoor geen gebruikersaccount nodig is. Upload gewoon uw PDF, breng de nodige wijzigingen aan en exporteer het opnieuw naar PDF om het af te ronden.

Er zijn hier verschillende tools om je PDF te bewerken, zoals een teksttool waarmee je een aangepaste kleur en lettertype kunt selecteren, een afbeeldingkiezer, een onderstreping, een kleurpotlood/marker en een paar vormtools.

Je kunt deze website ook gebruiken om pagina's uit de PDF te verwijderen en er nieuwe aan toe te voegen. Wanneer u opslaat, is er zelfs een wachtwoordoptie om het document te beveiligen.

Als je klaar bent met bewerken, exporteer je naar het PDF-formaat of, als je inlogt,-j.webp

Hoewel u de PDF-tekst niet kunt bewerken met PDF BOB, kunt u deze converteren naar een van de Word-indelingen om dit in een tekstverwerker te doen.

PDFelement

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Hiermee kunt u de tekst van de PDF rechtstreeks bewerken.
  • Ondersteunt het toevoegen van afbeeldingen, links en aangepaste watermerken.
  • De achtergrond van de PDF-pagina's kan worden bewerkt.
  • Kop- en voetteksten kunnen in de PDF worden opgenomen.
  • Ondersteunt het combineren van meerdere PDF's in één.
  • PDF-pagina's kunnen worden bijgesneden.
  • Kan PDF-pagina's invoegen, extraheren, verwijderen en roteren.
  • Ingesloten formulieren bewerken is eenvoudig.
  • Kan de PDF met een wachtwoord beveiligen.

Wat we niet leuk vinden

  • Gratis versie plaatst een watermerk op de PDF.
  • Vereist een grote download van de OCR-functie.
  • Moet inloggen om het document op te slaan.

PDFelement is gratis, maar met een grote beperking: het plaatst een watermerk op elke pagina van het document. Dat gezegd hebbende, het watermerk zit achter alles, dus je kunt de inhoud nog steeds zien, en het is belangrijk om te beseffen dat het een aantal echt geweldige PDF-bewerkingsfuncties ondersteunt.

Dit programma zou een echt gratis PDF-editor zijn, ware het niet dat de gratis editie niet kan worden opgeslagen zonder eerst een watermerk op elke afzonderlijke pagina van de PDF te plaatsen.

Afhankelijk van waarvoor je de PDF gaat gebruiken, kunnen de functies die het ondersteunt voldoende zijn om te overwegen om met de watermerken te leven.

Als je klaar bent met bewerken, kun je weer opslaan in PDF of een van de verschillende andere ondersteunde formaten, inclusief Word en andere MS Office-formaten. Om te exporteren of op te slaan, moet je een Wondershare-account hebben.

Windows, macOS, Android en iOS worden ondersteund.

Aanbevolen: