8 Beste gratis downloadmanagers (bijgewerkt in september 2022)

Inhoudsopgave:

8 Beste gratis downloadmanagers (bijgewerkt in september 2022)
8 Beste gratis downloadmanagers (bijgewerkt in september 2022)
Anonim

Downloadmanagers zijn speciale programma's en browserextensies die ervoor zorgen dat grote downloads naar behoren en gelijktijdig worden gedownload.

Je hebt er geen nodig om muziek of software of wat je ook zoekt te krijgen - je browser handelt die taak voor het grootste deel redelijk goed af - maar in sommige speciale situaties kunnen ze van pas komen.

Sommigen kunnen het downloadproces zelfs versnellen door uw bestand uit meerdere bronnen tegelijk te halen. Deze programma's ondersteunen vaak ook het pauzeren en hervatten van downloads - iets wat veel browsers eigenlijk al doen.

Hier is een lijst met volledig gratis downloadmanagers en muziekdownloaders waarvan we denken dat je ze leuk zult vinden:

Free Download Manager (FDM)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • In staat om te integreren met uw webbrowser.
  • Ondersteunt het pauzeren en hervatten van downloads.
  • Schakelt bandbreedtecontrole in.
  • Kan hele websites downloaden.
  • Hiermee kunt u specifieke bestanden uit archieven downloaden.

Wat we niet leuk vinden

Uw antivirusprogramma identificeert de software mogelijk als kwaadaardig en blokkeert de installatie of correct gebruik ervan.

Deze gratis downloadmanager heet … je raadt het al, Free Download Manager (FDM). Het kan downloads van webbrowsers volgen en onderscheppen, maar kan ook onafhankelijk werken.

Je kunt batchdownloads maken, torrents downloaden, ZIP-bestanden bekijken voordat ze worden gedownload en zelfs bestanden die je niet wilt uit de gecomprimeerde map deselecteren, hele websites downloaden, afgebroken downloads hervatten, automatische viruscontroles op downloads uitvoeren, beheer snel de bandbreedtetoewijzing voor alle downloads en download alle links van het klembord.

Downloads worden uitgevoerd in de volgorde waarin ze worden vermeld in FDM, maar u kunt bestanden omhoog of omlaag verplaatsen in de lijst om hun prioriteit in te stellen.

In aanvulling op het bovenstaande kun je audio- en videobestanden bekijken en converteren voordat ze klaar zijn met downloaden, verkeerslimieten instellen, een draagbare versie van de app maken en downloads plannen die alleen op bepaalde dagen plaatsvinden.

De nieuwste versie van dit programma draait op Windows 11, Windows 10, Windows 8 en Windows 7. Het kan ook worden geïnstalleerd op Linux, Android en macOS 10.12 en hoger. De browserextensie werkt met Chrome en Firefox.

FDM Lite voor Windows XP vereist minder schijfruimte dan de reguliere versie door dingen zoals de torrent-client te verwijderen. Als je alleen maar op zoek bent naar een downloadmanager en je hebt deze nodig om op XP te draaien, dan is dit de betere keuze.

Internet Download Accelerator (IDA)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan downloads automatisch categoriseren voor eenvoudiger beheer.
  • Ondersteunt het automatisch downloaden van bestanden als ze een specifieke bestandsextensie hebben.
  • In staat om automatisch op virussen te controleren na downloads.
  • Plug-ins kunnen worden geïnstalleerd.
  • Ondersteunt downloaden op basis van URL-variabelen.

Wat we niet leuk vinden

  • De geavanceerde downloadplanningsfunctie werkt alleen door het gebruik van een plug-in.
  • Er zijn maar weinig plug-ins voor dit programma.
  • Bevat advertenties.

Een andere gratis downloadmanager is Internet Download Accelerator (IDA), die een werkbalk met Firefox kan integreren om het downloaden van bestanden gemakkelijk te maken.

IDA heeft een live-monitor voor andere browsers, dus bestanden kunnen worden gedownload met IDA en in de juiste bestandscategorieën worden geplaatst voor eenvoudige organisatie. Dit kan met reguliere downloads of bestanden van een FTP-server.

Internet Download Accelerator kan een groep downloads pakken via URL-variabelen, automatisch scannen op virussen, sneltoetsen gebruiken, de user-agent-informatie wijzigen en automatisch bestanden downloaden met bepaalde bestandsextensies naar keuze.

Er zijn enkele IDA-plug-ins beschikbaar die de functionaliteit van het hele programma uitbreiden. Een geavanceerde planningsfunctie is een bijzonder handig voorbeeld.

Deze downloadmanager werkt op Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. De browserfuncties worden ondersteund in verschillende programma's zoals Chrome, Firefox, Opera, Safari, Yandex en Vivaldi.

JDownloader

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • U kunt uw downloads op afstand beheren en controleren.
  • Een lijst met downloadlinks kan worden opgeslagen in een versleuteld bestand.
  • Veel opties zijn gemakkelijk aan te passen.
  • Werkt op Windows, Linux, macOS en elk besturingssysteem dat Java ondersteunt.

Wat we niet leuk vinden

Setup kan je vragen om andere programma's te installeren die je niet wilt.

Waarschijnlijk de coolste functie in JDownloader is de mogelijkheid om op afstand te beheren. Gebruik de mobiele app of de MyJDownloader-website om uw downloads overal te starten, te stoppen en te controleren.

LinkGrabber is een onderdeel van dit programma dat elke downloadlink van het klembord rechtstreeks aan het programma toevoegt, zodat je bijna onmiddellijk na het kopiëren van de link een download kunt starten.

Deze downloadmanager kan ook een lijst met downloadlinks opslaan als een met een wachtwoord beveiligd versleuteld bestand, zodat je ze later gemakkelijk opnieuw kunt importeren.

Play, Pause, en Stop knoppen bevinden zich bovenaan het programma, wat het besturen van alle wachtende downloads eenvoudig maakt.

Het is ook gemakkelijk om op elk moment de downloadsnelheid en het maximale aantal gelijktijdige verbindingen en downloads vanaf de onderkant van het programma te regelen.

Deze downloadmanager ondersteunt Windows-, Linux- en Mac-besturingssystemen, binnen de Firefox- en Chrome-browsers.

Dit programma kan worden gedownload in een RAR-archief, in welk geval een programma zoals 7-Zip nodig is om het te openen. Let ook op andere installatieaanbiedingen binnen de installatie die niet van toepassing zijn op JDownloader - sla ze gerust over als je wilt.

GetGo Download Manager

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Downloads kunnen volgens een schema worden gestart en gestopt.
  • Maakt het importeren van downloadlinks gemakkelijk met meerdere opties.
  • Je kunt een afbeelding bekijken voordat het downloaden begint.
  • Hiermee kunt u bestanden downloaden van met een wachtwoord beveiligde websites.
  • Downloads kunnen zo worden ingesteld dat ze automatisch worden opgeslagen in een specifieke map op basis van de bestandsextensie.
  • Bevat een ingebouwde webbrowser om gemakkelijker video's te downloaden.

Wat we niet leuk vinden

  • Lijkt soms wat trager dan andere downloadmanagers.
  • Integreert alleen met Firefox.
  • Laatste update was in 2018.
  • Gemarkeerd als adware door sommige virusscanners.

GetGo Download Manager ondersteunt batchdownloads en een zwevende dropbox voor het snel downloaden van bestanden via slepen en neerzetten.

Je kunt links rechtstreeks in het programma plakken of een LST-bestand importeren dat alle downloadlinks bevat.

Het definiëren van categorieën voor het plaatsen van downloads is eenvoudig omdat u de exacte bestandsextensies kunt specificeren die als een bepaalde categorie moeten worden beschouwd. Als u dit doet, worden uitvoerbare bestanden bijvoorbeeld in een map Software geplaatst, terwijl MP4- en AVI-bestanden in een map Video's worden geplaatst.

GetGo Download Manager kan inloggegevens opslaan voor het downloaden van bestanden van met een wachtwoord beveiligde websites. Het kan ook een voorbeeld van afbeeldingsbestanden bekijken voordat ze worden gedownload, downloads volgens een schema uitvoeren en video's vastleggen van websites voor videostreaming.

Windows is het enige besturingssysteem waarop dit programma werkt. Het integreert met Firefox.

Download Accelerator Manager (DAM)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Je kunt geluiden instellen om je te waarschuwen wanneer het downloaden is voltooid.
  • Slaat websitewachtwoorden op om het in de toekomst gemakkelijker te maken om ze opnieuw te downloaden.
  • Het starten van downloads is eenvoudig als u de altijd zichtbare downloadknop gebruikt.
  • Kan automatisch bestanden downloaden die u in uw browser start.

Wat we niet leuk vinden

  • Sommige functies zijn beperkt omdat er ook een Ultimate-versie van dezelfde software is.
  • Geïdentificeerd als malware door een paar virusscanners (de meesten zeggen dat het veilig is).

Net als sommige van deze andere downloadmanagers heeft DAM een Drop Target-knop die op je scherm zweeft om het gemakkelijker te maken om bestandsdownloads te starten.

Het ondersteunt ook batchdownloads, een planner, viruscontrole, bevestigingsgeluiden en opgeslagen inloggegevens. Een andere functie is MediaGrabber, dat automatisch kan controleren op streaming video, muziek en Flash-bestanden in elke browser op uw computer.

Dit programma kan alleen in Windows worden geïntegreerd met Firefox, Chrome, Opera, Netscape en Safari. De ondersteunde besturingssystemen zijn Windows 10, 8, 7, Vista en XP.

Tientallen virusscanners hebben dit programma gecontroleerd op bedreigingen, en enkelen van hen identificeerden het als malware. De meeste scanners hebben echter niets gedetecteerd, dus het is onduidelijk of DAM als veilig wordt beschouwd.

FlashGet

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Toont de downloadgrootte van een bestand voordat het wordt gestart.
  • Downloads vanaf verschillende locaties (bijv. HTTP, FTP, enz.).
  • Kan downloads van uw webbrowser volgen en voor u starten.
  • Het is eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen.

Wat we niet leuk vinden

  • Houdt geen downloads bij die zijn gestart in de Chrome-browser.
  • Ondersteunt geen

FlashGet controleert downloads in Firefox en kan downloads scannen met uw antivirusprogramma en u vertellen hoe groot een bestand is voordat u het downloadt, wat geweldig is.

Download bestanden via HTTP, FTP, BitTorrent en andere protocollen met een naadloze integratie in de one-for-all downloadknop. Zelfs als je een torrent-bestand of afbeeldings-/videobestand toevoegt om te downloaden, gebruik je dezelfde knop en FlashGet weet meteen hoe ermee om te gaan.

Dit programma heeft ook een zwevende bureaubladknop, zodat u browserbewaking kunt schakelen, downloads kunt pauzeren/starten en nieuwe downloadlinks kunt toevoegen.

Je kunt het downloaden op je Windows-computer.

Download Accelerator Plus (DAP)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan worden geconfigureerd om uw internettoegang uit te schakelen nadat de laatste download is voltooid.
  • Een webbrowser is ingebouwd, maar integreert ook met uw gewone browser.
  • Ondersteunt het scannen van bestanden op virussen.
  • Bevat een aantal manieren om meerdere URL's te importeren.

Wat we niet leuk vinden

  • De gratis versie is beperkt in vergelijking met de Premium-editie.
  • Toont advertenties.
  • Is niet bijgewerkt sinds 2014.

Download Accelerator Plus bevat een ingebouwde webbrowser. U kunt ook uw eigen links vanuit uw browser toevoegen door middel van kopiëren/plakken.

Een paar functies zijn onder meer de mogelijkheid om een lijst met links te importeren via een M3U- of platte tekstbestand, de optie om de verbinding met internet te verbreken nadat alle bestanden zijn gedownload, een viruscontrole en de mogelijkheid om direct daarna met downloaden te beginnen de links importeren.

Aangezien er ook een premium-editie is, zijn sommige functies alleen beschikbaar als je beta alt.

DAP kan volgens een schema werken en ondersteunt integratie met Chrome, Safari, Opera en Firefox. Het werkt alleen op Windows.

Xtreme Download Manager (XDM)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bevat een ingebouwde bestandsconverter.
  • Hiermee kunt u een voorbeeld van mediabestanden bekijken voordat u ze volledig downloadt.
  • Werkt in alle belangrijke besturingssystemen.
  • Onderschept downloads gemaakt door uw browser.
  • Eenvoudig te gebruiken met zijn minimale gebruikersinterface.
  • Omvat andere unieke kenmerken.

Wat we niet leuk vinden

  • Ondersteunt sommige functies van vergelijkbare programma's niet, zoals torrent-downloads.
  • Vraagt om toestemming voor het lezen en wijzigen van alle gegevens op sites die u bezoekt.

Xtreme Download Manager (XDM) heeft een eenvoudige interface, wat handig is als je bedenkt dat de meeste downloadmanagers in deze lijst worden overspoeld met veel menu's en opties.

Deze add-on vraagt om toestemming voor het lezen en wijzigen van alle gegevens op sites die u bezoekt, dus vermijd online bankieren en het delen van persoonlijke informatie tijdens het gebruik ervan.

XDM bevat een downloadvoorbeeld, zodat u een voorproefje kunt nemen van mediabestanden. Het laat je ook gebroken downloads hervatten, de downloadsnelheid beperken, bestanden converteren, automatisch bestanden van een bepaald formaat downloaden, downloads plannen en bepaalde afsluitparameters uitvoeren na downloads.

Dit programma is voor Windows, Mac en Linux. Browsercontrole wordt ondersteund in Chrome, Firefox, Opera en andere browsers.

Aanbevolen: