Hoe alle Halloween-films in volgorde te streamen en te bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe alle Halloween-films in volgorde te streamen en te bekijken
Hoe alle Halloween-films in volgorde te streamen en te bekijken
Anonim

Wat te weten

  • Niet elke Halloween-film kan worden gestreamd, maar ze kunnen allemaal worden gehuurd of gekocht.
  • De Halloween-films zijn verspreid over meerdere streamingdiensten (u krijgt dan veel abonnementen).
  • De Halloween-franchise heeft verschillende reboots, een remake-serie en een op zichzelf staande inzending.

De Halloween-films zijn een van de grootste en langstlopende slasher-series. Als je voor het eerst kijkt of oude favorieten opnieuw wilt bezoeken, kun je de Halloween-serie streamen (of het grootste deel ervan). Dit artikel geeft een kijkvolgorde, legt de verschillende series uit en biedt links naar films.

Hoe Halloween-films in volgorde te bekijken

Als het gaat om de Halloween-horrorfilmfranchise, is er geen enkele bestelling om alle films te bekijken. Dat komt omdat Halloween, ondanks het feit dat het dezelfde naam in de titel heeft, verschillende reboots, retcons en remakes heeft gezien gedurende zijn decennialange geschiedenis. Deze constante herziening betekent dat er technisch gezien vier "Halloween"-series zijn, samen met één niet-verwant, op zichzelf staand deel.

De 'hoofd'-serie wijkt drie keer af, en het enige dat elke tak gemeen heeft, is het origineel van John Carpenter uit 1978. Je springt een beetje rond om elke versie van de serie te bekijken. Hier zijn de kijklijsten en volgorde voor elke lijst:

De Dr. Loomis-serie

Deze versie bevat de eerste twee films en springt dan naar de vierde. Nadat Laurie Strode de serie heeft verlaten, gaat het verder met haar dochter, Jamie Lloyd (Danielle Harris), terwijl ze Michaels nieuwe doelwit wordt. Donald Pleasance blijft door deze serie heen als Dr. Loomis, de psychiater die geobsedeerd is door het stoppen van de razernij van The Shape.

De Dr. Loomis-serie bestaat uit:

  • Halloween (1978)
  • Halloween II (1981)
  • Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
  • Halloween 5: The Revenge of Michael Myers (1989)
  • Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)

De H20-serie

Deze versie van gebeurtenissen geeft alles na Halloween II weer als niet-canon en gaat 20 jaar later verder. Jamie Lee Curtis keert terug als Laurie Strode voor deze opnieuw opgestarte uitloper.

Hier is de horlogevolgorde voor de H20-serie:

  • Halloween (1978)
  • Halloween II (1981)
  • Halloween H20: 20 jaar later (1998)
  • Halloween: Wederopstanding (2002)

The Blumhouse Series

Deze versie van evenementen is de meest drastische reboot, zelfs het wissen van Halloween II. Verbijsterend genoeg, als je deze bekijkt, zie je twee films genaamd "Halloween" op een rij: het origineel uit 1978 en het vervolg uit 2018. Na de gebeurtenissen van de eerste film springt de tijdlijn 40 jaar vooruit. Michael is die hele tijd geïnstitutionaliseerd geweest voordat hij ontsnapte en naar huis terugkeerde, waar Laurie de afgelopen vier decennia heeft voorbereid.

  • Halloween (1978)
  • Halloween (2018)
  • Halloween Kills (2021)
  • Halloween eindigt (2022)

De Rob Zombie-serie

Afzonderlijk van de vorige drie versies van Halloween zijn de door Rob Zombie geschreven en geregisseerde films uit de jaren 2000. Hoewel ze dezelfde personages en concepten gebruiken als de Carpenter-serie, zijn ze niet verbonden in de verhaallijn. Om deze chronologisch te bekijken, kijkt u eerst naar de editie van 2007 en daarna naar de film uit 2009.

Halloween III

Technisch gezien zou je, vanwege alle reboots, vier verschillende films "Halloween III" kunnen noemen. Maar Halloween III: Season of the Witch uit 1982, de enige die die naam heeft, is een totale uitbijter. Het gebruikt de naam Halloween, maar heeft geen verband met Michael Myers of iets in een van de andere films. Het was een test om te zien of de naam "Halloween" een algemeen label kon worden met veel verschillende soorten verhalen, in plaats van alleen op Myers gerichte slashers. Het werkte niet (hoewel het een vreemd intrigerende film is), dus het staat op zichzelf.

Waar kun je Halloween-films kijken

Dit artikel is alleen gericht op het gratis of als onderdeel van abonnementsdiensten streamen van films, niet om ze via de kabel of via huur of aankoop te bekijken. Je kunt deze films huren of kopen op grote platforms zoals iTunes of Amazon Prime.

Om de Halloween-films te streamen, heb je nodig:

  • Een apparaat om op te streamen. Dit kan een smart-tv zijn, een computer, een smartphone of tablet, een gameconsole of andere apparaten die verbinding kunnen maken met internet.
  • Een abonnement op streamingdiensten om de inhoud te bekijken. Aangezien geen enkele dienst alle Halloween-films heeft, heb je meerdere abonnementen nodig.
  • Als er een app beschikbaar is, installeer je de app voor de streamingdiensten die je wilt gebruiken. Apps zijn meestal niet vereist - u kunt ook streamen met een webbrowser - maar misschien geeft u de voorkeur aan de ervaring.

Bekijk de Dr. Loomis en H20-serie

Carpenter's betrokkenheid eindigde met Halloween III, en de meeste films na het origineel zijn in verschillende mate of raar en/of slecht, maar deze films vormen de "originele" vertakkende serie.

Image
Image

Deze films bevatten de klassieke personages: Michel Myers, Laurie Strode (gespeeld door Jamie Lee Curtis) en Dr. Loomis (gespeeld door Donald Pleasance).

  • Halloween (1978): Stream on Shudder (je kunt je rechtstreeks of via AMC+ abonneren)
  • Halloween II (1981): Alleen beschikbaar voor huur of aankoop vanaf dit schrijven
  • Halloween III: Season of the Witch (1982): Alleen beschikbaar voor huur of aankoop vanaf dit moment (onthoud, er is hier geen Michael Myers!)
  • Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988): Stream on Shudder
  • Halloween 5: The Revenge of Michael Myers (1989): Stream on Shudder
  • Halloween: The Curse of Michael Myers (1995): Alleen beschikbaar voor huur of aankoop vanaf het moment van schrijven
  • Halloween H20: 20 Years Later (1998): Stream on Paramount+
  • Halloween: Resurrection (2002): Stream op Paramount+

Bekijk de Blumhouse Halloween-films

Hoewel deze films, mogelijk gemaakt door het creatieve team van Danny McBride en David Gordon Green, een nieuwe serie zijn, passen ze ook direct in de lijn en verhaallijn van de originele John Carpenter-film (maar negeer alles behalve Dat). Dat betekent dat je de "originele" Laurie Strode van Michael Myers en Jamie Lee Curtis ziet.

Image
Image

Ondanks dat McBride en Green meer bekend staan om hun komedie ("Eastbound and Down", "The Righteous Gemstones"), maakt de betrokkenheid van horror-krachtpatser Blumhouse dit een gemene, bloederige versie van Halloween.

  • Halloween (2018): Stream op FX
  • Halloween Kills (2021): Stream op HBO Max
  • Halloween Ends (2022): Deze film komt uit in oktober 2022 en dit artikel wordt geschreven in juli 2022, dus je kunt hem nog nergens streamen. We werken dit artikel bij wanneer het beschikbaar is om te streamen.

Bekijk de Rob Zombie Halloween-films

De eerste heruitvinding en heruitvinding van Halloween kwam van heavy metal-frontman en nu horrorauteur Rob Zombie. Zijn twee films, met in de hoofdrol voormalig pro-worstelaar (en Sabertooth in de X-Men-films) Tyler Mayne, werden uitgebracht in 2007 en 2009.

Image
Image

Halloween-schreeuwkoningin Jamie Lee Curtis zul je niet vinden in Zombie's serie, maar Dr. Loomis verschijnt wel (dit keer gespeeld door Malcolm McDowell).

  • Halloween (2007): Stream op Netflix
  • Halloween II (2009): Stream on Tubi | Stream op Plex

FAQ

    Hoeveel films zijn er in de Halloween-serie?

    13 Halloween-films bestaan in het algemeen, maar ze zijn niet allemaal gerelateerd. Season of the Witch staat op zichzelf en de twee films van Rob Zombie dienen als een remake-serie. De Dr. Loomis-serie heeft vijf inzendingen en de H20- en Blumhouse-serie hebben er elk vier.

    In hoeveel Halloween-films heeft Jamie Lee Curtis gespeeld?

    Jamie Lee Curtis is te zien in meer dan de helft van de Halloween-films. De zeven waarin ze verschijnt zijn: Halloween (1978), Halloween II (1981), Halloween H20: 20 Years later (1998), Halloween: Resurrection (2002), Halloween (2018), Halloween Kills (2021) en Halloween Ends (2022).

Aanbevolen: