Hoe alle e-mailheaders in Mac OS X Mail te bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe alle e-mailheaders in Mac OS X Mail te bekijken
Hoe alle e-mailheaders in Mac OS X Mail te bekijken
Anonim

De Mail-app in macOS en OS X kan je alle kopregels van een e-mail laten zien, die mogelijk belangrijke en meestal verborgen informatie bevatten. U hoeft misschien nooit naar de kopregels te kijken, maar als u ooit problemen heeft met uw e-mail, kan een technicus u om informatie vragen in de normaal verborgen koptekst.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de Mail-toepassing in macOS Catalina (10.15) via OS X Lion (10.7).

E-mailheaders bieden toegang tot veel details van een e-mail, zoals het pad, het e-mailprogramma en spamfilterinformatie. In Mail hoeft u niet de volledige berichtbron te openen om toegang te krijgen tot alle kopregels van een bericht.

Je kunt een weergave krijgen van alle meestal verborgen kopregels in het bericht zelf. Eenmaal daar kun je bijvoorbeeld X-Unsubscribe-informatie zoeken die je laat weten hoe je een e-maillijst kunt afmelden of ontvangen regels kunt bekijken om te zien welk pad een e-mail heeft genomen om van de afzender naar je e-mailinbox te komen.

Bekijk alle e-mailheaders in Apple Mail

Om de Mac Mail-app alle kopregels van een e-mailbericht voor een specifieke e-mail te laten weergeven:

  1. Open het bericht in het leesvenster van macOS of OS X Mail of in een eigen venster.
  2. Selecteer View in de menubalk en kies Message > All Headers uit de drop-out -menu omlaag.

    Image
    Image

    U kunt ook de sneltoets Command+ Shift+ H gebruiken om (of verberg) de uitgebreide e-mailheaders.

  3. Kijk bovenaan de e-mail voor de uitgevouwen kopteksten. Het zijn misschien maar een paar regels, maar de meeste e-mails hebben lange koppen. Mogelijk moet u naar beneden scrollen om alle koppen te zien, en de meeste zullen voor u niet zo logisch zijn, maar in de juiste handen zijn ze waardevol.

    Image
    Image

Verberg volledige koptekstweergave in e-mail

Om terug te keren naar het bericht in het normale display, selecteer View > Message > All Headersopnieuw vanuit de menubalk of gebruik de Command +Shift +H sneltoets.

Worden koppen weergegeven met hun oorspronkelijke lay-out?

Merk op dat macOS Mail en OS X Mail sommige kopregels in hun oorspronkelijke volgorde en met opmaak tonen wanneer u de volledige koptekstweergave inschakelt, waaronder:

  • De Van-kop verschijnt als de afzender van het bericht.
  • De Aan-kop verschijnt als de Aan-regel met opgemaakt e-mailadres of adressen.
  • De Cc-header verschijnt als de Cc-regel, ofwel met een opgemaakt e-mailadres of een uitvouwbare link naar extra e-mailadressen.
  • De onderwerpregel verschijnt in opgemaakte tekst met het voorvoegsel Re:.

Bekijk Raw Source Headers

Als u alle kopregels liever in hun oorspronkelijke volgorde en zonder enige opmaak wilt openen - net zoals ze in uw e-mailaccount zijn aangekomen - opent u de onbewerkte broncode:

  1. Met de e-mail geopend in macOS of OS X Mail, selecteer View op de Mail-menubalk en kies Message >Raw Source in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

    U kunt ook de sneltoets Command+ Alt+ U gebruiken om de onbewerkte bronkoppen.

  2. Bekijk de onbewerkte bron van de e-mail in een apart venster met de titel Bron van [E-mailonderwerp]. Mogelijk moet u naar beneden scrollen om alle inhoud te zien.

    Image
    Image

Aanbevolen: