De milieukosten van het kopen van nieuwe opladers

Inhoudsopgave:

De milieukosten van het kopen van nieuwe opladers
De milieukosten van het kopen van nieuwe opladers
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • GaN-laders kunnen tijdens hun levensduur aanzienlijk energie besparen.
  • Anker's nieuwe GaNPrime-opladers zijn kleiner en cooler dan ooit.
  • Het grootste deel van de CO2-uitstoot van een apparaat wordt veroorzaakt door het te bouwen en naar u te verzenden.

Image
Image

Anker komt steeds met energiebesparende opladers, waardoor het erg verleidelijk is om te blijven upgraden, maar misschien moet je niet steeds nieuwe spullen kopen omdat het "groener" is.

Anker's nieuwe GaNPrime-opladers zijn kleiner, werken koeler en kunnen meer gadgets sneller opladen. Maar voordat u uw oude opladers weggooit ten gunste van het nieuwere, betere model, bedenk dan hoeveel het u echt zal besparen en hoeveel het de wereld zal schaden.

"[Als] de oplader die je hebt nog steeds in perfecte staat is, kijk dan of je een nieuw huis kunt vinden bij een vriend, familielid of een lokaal goed doel", Eric Villines, hoofd wereldwijde communicatie bij Anker, vertelde Lifewire via e-mail.

Levenslang energieverbruik

Anker's nieuwe GaNPrime-apparaten maken gebruik van GaN 3-snellaadtechnologie. GaN is galliumnitride en vervangt silicium in laders omdat het die laders koeler laat werken, wat op zijn beurt betekent dat deze laders kleiner kunnen zijn. Veel kleiner. Het is mogelijk om een GaN-laptoplader te maken die nauwelijks groter is dan siliconentelefoonladers.

"Vergeleken met traditionele op silicium gebaseerde laders, besparen GaN-laders energie door de hoeveelheid warmteverlies tijdens het opladen te verminderen. Dit is een onmiskenbaar milieuvoordeel van het gebruik van GaN ten opzichte van oudere technologieën. consumenten verminderen niet alleen de tijd die nodig is om hun apparaten op te laden, maar besparen gemiddeld 7% aan energie bij elke oplaadbeurt", zegt Anker's Villines. En dat geldt voor GaN in het algemeen, niet alleen voor de producten van Anker.

Image
Image

GaN-opladers zijn de beste keuze als je een nieuwe oplader koopt. Ze zijn duurder, maar veel, veel beter, en als je overal een kleine oplader bij je hebt, kun je vergeten dat je een back-upbatterij nodig hebt. Het bespaart u geld, verspilt minder stroom en betekent een batterij minder in de wereld.

Maar zelfs als de opladers van Anker of iemand anders ineens 100% efficiënt zouden zijn, zou het nog steeds niet gunstig zijn voor het milieu om degene die je hebt te vervangen.

Het grootste deel van de CO2-uitstoot van uw elektronische apparaten komt van het maken ervan en het in uw handen krijgen ervan. De milieurapporten van Apple geven een overzicht van de energiekosten van zijn apparaten gedurende hun levensduur. Neem bijvoorbeeld de M1 MacBook Air. 71% van de koolstofemissies tijdens de levenscyclus is afkomstig van de productie en 8% van het transport over de hele wereld. Slechts 19% van de totale uitstoot komt van het gebruik ervan. De iPhone 13 is over het algemeen vergelijkbaar, maar met meer energie die wordt gebruikt bij de productie en minder voor transport.

Dit betekent dat hoe langer je een apparaat gebruikt, hoe minder CO2-impact het zal hebben. Zelfs als uw oplader oud, heet en inefficiënt is, is het misschien nog steeds beter dan een nieuwe te kopen. Er zijn uitzonderingen en beperkingen op deze regel, maar over het algemeen is het verkeerd om de omgeving te gebruiken als excuus om nog een gadget te kopen.

Niet recyclen-hergebruiken

Uiteindelijk moet je een vervanging kopen voor je oplader, je computer of wat dan ook. Maar zelfs dan moet je nadenken over hoe je omgaat met de oude apparaten.

Als je eerlijk bent tegen jezelf, vervang je waarschijnlijk perfect goede gadgets door nieuwe, gewoon omdat je dat wilt. In dat geval moet je de oude doorgeven aan familie of vrienden, of een goede lokale organisatie zoeken die ze kan hergebruiken, of ze doorgeven aan mensen die ze nodig hebben.

[Als] de oplader die je hebt nog steeds in perfecte staat is, kijk dan of je een nieuwe thuis kunt vinden bij een vriend, familielid of een plaatselijk goed doel.

Vroeger wilde u geen computer doorgeven vanwege de moeilijkheid om de inhoud van de harde schijf veilig te wissen. Maar met moderne computers zoals iPhones en Macs zijn de gegevens gecodeerd, dus u hoeft alleen maar de coderingssleutel te wissen en u bent veilig. Dit is eenvoudig en betekent dat u het apparaat kunt doorgeven zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw persoonlijke gegevens.

"Om uw vorige apparaten niet te verspillen, zoekt u naar organisaties die ze op een schone en positieve manier doneren of recyclen", Kyle MacDonald, directeur operaties bij voertuigvolgtechnologiebedrijf Force by Mojio, dat duizenden uiteindelijk- wegwerpapparaten, vertelde Lifewire via e-mail. "Op deze manier kunt u de groenste technologie blijven gebruiken en tegelijkertijd uw ecologische voetafdruk ook op andere manieren verkleinen."

Het is een geval waarin niets doen echt de beste optie is.

Aanbevolen: