Stop met het kopen van nieuwe uitrusting en doe gewoon je hobby

Inhoudsopgave:

Stop met het kopen van nieuwe uitrusting en doe gewoon je hobby
Stop met het kopen van nieuwe uitrusting en doe gewoon je hobby
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe uitrusting onderzoeken, kopen, leren en verkopen is een afleiding van wat je echt graag doet.
  • Deze aandoening staat bekend als Gear-Acquisition Syndrome of GAS.
  • Probeer een jaar vrij te nemen van nieuwe aankopen en concentreer je op het leren gebruiken van de uitrusting die je hebt om betere resultaten te behalen.
Image
Image

Ben jij een muzikant? Fotograaf? Een hobbyist of liefhebber van welke aard dan ook? Dan heb je misschien gehoord van GAS, of Gear-Acquisition Syndrome, een semi-metaforische dwang die ons treft, onze tijd en geld verspilt en ons afleidt van onze passies.

We gebruiken hier muziek als voorbeeld, maar het probleem is ook van toepassing op elk ander gebied waar je uitrusting kunt kopen. Zelfs een breister wordt verleid door die lieflijke set hardhouten rondbreinaalden of een dozijn strengen nieuw garen, enzovoort.

Op het Elektronauts-forum, een vriendelijke en behulpzame ruimte voor elektronische muzikanten, is een nieuwe draad ontstaan. Het is erop gericht om in 2022 geen nieuwe uitrusting te kopen. In plaats van de eindeloze reis van kopen en verkopen te bewandelen, zullen deelnemers gebruiken wat ze al hebben en diep gaan, hun instrumenten leren en muziek maken.

"Het is bijvoorbeeld gemakkelijk om verstrikt te raken in het kopen van veel te veel voor elke mogelijkheid, maar in werkelijkheid zijn onze behoeften vaak veel bescheidener. Ik ben geen professionele audio-ingenieur, dus ik heb geen dezelfde behoeften als iemand die dit 8-10 uur per dag doet voor de kost”, zegt muzikant DimensionsTomorrow in het Elektronauts-forum. "In werkelijkheid heb ik in het beste geval 8-10 uur per week, dus daar moet ik altijd rekening mee houden. Een veel bescheidener opstelling zal waarschijnlijk veel betere resultaten opleveren dan mijn aandacht te verdelen over te veel dingen, die allemaal moeten worden geleerd om op de juiste manier te worden gebruikt."

GAS

Het gaat zo snel. Het ene moment ben je aan het googelen om erachter te komen hoe je een toegevoegd 9e akkoord speelt op een pianotoetsenbord, dan zie je een nette rastercontroller die akkoorden speelt met een enkele toets. Dan, twee uur later, heb je elke MIDI-controller onderzocht, de ladder van functies opgeklommen en jezelf ervan overtuigd dat je het allerbeste van hen nodig hebt.

Image
Image

Als het dan met de post aankomt, sluit je het aan en leer je de basis, maar je hart is al gericht op het volgende nieuwe ding. Dit is niet alleen een verspilling van geld, maar het is ook een verspilling van uw tijd.

"Toen begon ik met GASing… het onderzoek, het volgende geweldige, het kopen, retourneren of verkopen, YouTube-ing", zegt elektronische muzikant Clarke_ 111.

Dat is tijd die je zou kunnen besteden aan het maken van muziek. En als je muziek maakt en je onderdompelt in het creatieve proces in plaats van in het consumptieproces, voel je je waarschijnlijk geweldig. Zelfs als je niets hebt dat de moeite waard is om te gebruiken, is het proces zelf voedzaam op een manier die winkelen nooit is.

Waarom kopen

Er is een grap die ik een paar keer op verschillende forums heb gelezen. Daarin geeft de kassierhelft toe dat hun hobby niet muziek is, maar het kopen, verkopen en arrangeren van synthesizers, of het verzamelen van cameralenzen, enzovoort.

Als grap is het meer een bekentenis. Waarom blijven we met dit bewustzijnsniveau kopen in plaats van alleen muziek te maken?

Deels omdat het makkelijker is. Op een gegeven moment zal je instrument je frustreren. Misschien kun je die akkoordprogressie of melodie niet op je gitaar spelen. Je zou kunnen volharden of gaan winkelen voor een nieuw gitaarpedaal.

Een veel bescheidener opstelling zal waarschijnlijk veel betere resultaten opleveren dan mijn aandacht te verdelen over te veel dingen…

Een ander deel van het probleem zijn de forums en de websites die gericht zijn op de hobby of het beroep. Kijk eens op YouTube, en de populairste kanalen zijn diegene die apparatuur testen en beoordelen, niet die waar je muziektheorie leert. Op forums praten we over uitrusting, niet over techniek. Als je een kijkje neemt in een online gitaargemeenschap, zul je ontdekken dat het geheim van het legendarische geluid van Pink Floyd-gitarist Dave Gilmour het exacte model fuzzpedaal is dat hij gebruikt en niet zijn vaardigheid als speler.

Nieuwe uitrusting belooft ons zonder enige moeite betere muzikanten te maken. De realiteit is dat je gewoon nog een zwarte doos hebt om je af te leiden en je schuldig te laten voelen omdat je hem niet gebruikt.

"De echte bevrediging die we zoeken is artistiek, het zal tijd kosten en het zal ons niet op magische wijze worden verleend door simpelweg een belofte te doen. In de tussentijd zal er dat lege gevoel zijn dat alleen consumentisme kan vullen. En we zijn experts in het rationaliseren van onze volgende aankoop. Vecht tegen de drang!" elementaire instrumentale muziekleraar aMunchkinElfGraduate zegt in het forum.

Als dit je bekend voorkomt, wil je misschien meedoen met de belofte om dieper te gaan, niet breder. In plaats van tijd, geld en mentale bandbreedte te verspillen aan acquisitie, creëren en verkennen we. En na een tijdje kun je eindigen als een herstellende verslaafde, in staat om langs de tabakswinkel of slijterij te lopen zonder de drang te voelen om naar binnen te gaan en te kopen.

Aanbevolen: