Sony geeft meer details voor aankomende PSVR2

Sony geeft meer details voor aankomende PSVR2
Sony geeft meer details voor aankomende PSVR2
Anonim

De echte wereld zit vol met grote en kleine problemen, dus waarom zou je niet naar de virtuele wereld glijden voor een beetje goedmoedig escapisme?

Dat is waar Sony op rekent met zijn aanstaande PSVR2-headset, en het bedrijf heeft zojuist enkele belangrijke functies onthuld voor de PS5-aangrenzende vernieuwing. Ten eerste ondersteunt de virtual reality-headset livestreaming met de toevoeging van een PS5-camera, zonder dat er groene schermen of opnamehardware nodig zijn.

Image
Image

Dit maakt de headset waarschijnlijk aantrekkelijk voor Twitch-streamers, makers van YouTube-inhoud en iedereen die wil pronken met hun nieuwste ervaringen in VR.

Sony pakt ook het gebruik van niet-VR-inhoud met de headset aan met iets dat 'Cinematic Mode' wordt genoemd. In deze modus kan de PSVR2 alles weergeven wat op de PS5 wordt uitgevoerd via een groot virtueel 1080p-scherm, met verversingsfrequenties tot 120 Hz. Dit zou handig moeten zijn voor het spelen van standaardgames in VR, het kijken van films en het aanpassen van systeeminstellingen zonder de headset te hoeven verwijderen.

Eindelijk is er officiële bevestiging van een doorkijkmodus, vergelijkbaar met de doorgeefmodus die wordt gevonden bij concurrerende VR-headsets. Hiermee kun je snel een kijkje nemen in je omgeving om te voorkomen dat je ergens tegenaan botst of ontbrekende controllers vindt. Het systeem maakt ook een aangepaste speelruimte mogelijk, compleet met waarschuwingen bij het verlaten.

Image
Image

Sommige technische specificaties zijn al beschikbaar. De PSVR2 ondersteunt eye-tracking, 4K HDR, 110-graden gezichtsveld en heeft een paneelresolutie van 2000x2040 per oog.

Hoewel informatie eindelijk begint uit te rollen, zijn er nog steeds veel onbekenden over de aankomende VR-headset van Sony. Het bedrijf heeft de gebruikersinterface nog niet gedemonstreerd en ook geen prijzen, beschikbaarheid of games aangekondigd.

Aanbevolen: