Intel geeft meer details vrij over aankomende Arc GPU's

Intel geeft meer details vrij over aankomende Arc GPU's
Intel geeft meer details vrij over aankomende Arc GPU's
Anonim

Intel heeft meer informatie vrijgegeven over de aankomende Arc-reeks grafische kaarten voor gaming, zoals details over de onderliggende architectuur van de producten.

De Arc-lijn werd eerder deze week aangekondigd, met details over de GPU's die werden gedeeld in een videopresentatie op het Architecture Day 2021-evenement dat vrijdag werd gehouden. Volgens ArsTechnica zal de Arc-serie het opnemen tegen Nvidia's GeForce en AMD's Radeon grafische kaarten.

Image
Image

De aankomende GPU's zijn gebaseerd op Xe-HPG-architectuur die "hardware-based ray tracing" zal bevatten en DirectX12 Ultimate zal ondersteunen. Dankzij de architectuur en functies heeft de hardware toegang tot meer van zijn eigen bronnen om afbeeldingen van hogere kwaliteit weer te geven.

De GPU's zullen ook arcering met variabele snelheid bevatten voor betere prestatie-efficiëntie en mesh-shading voor texturen van hogere kwaliteit op gamemodellen.

De eerste in de regel heeft de codenaam Alchemist, die begin 2022 wordt uitgebracht. De rest van de regel wordt later uitgebracht, elk met een verbetering in kracht.

De volgende GPU, met de codenaam Battlemage, zal worden gemaakt op Xe2-HPG-architectuur. De derde GPU zal worden gebouwd op Xe3-HPG-architectuur en de laatste grafische kaart uit de Arc-serie zal een nog niet nader genoemde architectuur hebben; vermoedelijk Xe4-HPG.

Image
Image

Intel zal de Arc-serie niet in eigen huis bouwen, maar de productie overdragen aan TSMC, een fabrikant van halfgeleiders in Taiwan.

Stuart Pann, senior vice-president van de bedrijfsplanningsgroep van het bedrijf, liet in een begeleidend persbericht doorschemeren dat Intel niet over de benodigde apparatuur beschikt om de GPU's te bouwen, en de gieterijen die zijn geselecteerd om ze te bouwen, zullen specifieke voordelen voor het product bieden.

Aanbevolen: